DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

ÜNİVERSİTE AKADEMİK PERSONEL ALACAK

ÜNİVERSİTE AKADEMİK PERSONEL ALACAK
24.07.2022 20:23
309
A+
A-

Bingöl Üniversitesi, 20 akademik personel alacağını açıkladı.

Bingöl Üniversitesinden yapılan duyuruda, “Üniversitemize bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere, 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ile Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Kriterleri Yönergesi uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Adayların 657 sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.”

Belirlenen kadrolara başvuruların, 5 Ağustos 2022 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

binguven-bal2

Üniversite birimlerine, 3 profesör, 5 doçent ve 12 doktor öğretim üyesi alınacağı belirtildi.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 4 BİN 880 KONTENJAN AYRILDI

YÖK tarafından 2022-2023 eğitim yılı için Bingöl Üniversitesine 4 bin 880 kontenjan ayrıldı.

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlandı. Yayınlanan kılavuza göre Bingöl Üniversitesine, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından bin 838’i lisans, 3 bin 42’si ön lisans olmak üzere toplamda 4 bin 880 kontenjan verildi.

YENİDEN VE İLK KEZ ÖĞRENCİ ALACAK PROGRAMLAR

Daha önce öğrenci alımı durdurulan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programına, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Programına, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programına ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Haberleşme Programları’na bu yıl yeniden öğrenci alınırken, Teknik Bilimler MYO bünyesinde bulunan ‘Web Tasarımı ve Kodlama Programı’ ile Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde bulunan ‘Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı’ ve ‘Evde Hasta Bakımı Programı’na bu yıl ilk kez öğrenci alınacak.

“BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi büyümeye devam ederek kalitesini ortaya koymaktadır. Üniversitemiz; ‘Bölgesel Kalkına Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’,  ‘Dijital Dönüşüm’ ve ‘YÖK Anadolu Projesi’ gibi alanlarda pilot üniversite olarak çalışmalarına devam ediyor. Fiziki ve akademik anlamda çok iyi bir altyapıya sahip olan Üniversitemiz,  modern bir kampüsle, güzel sosyal yaşam alanı ile bir bilim ve kültür merkezidir. Bizi tercih eden öğrencilerimiz mutlu olacaktır. Her bölüm ve programımızda uygulama alanları çağın gereklerine göre dizayn edilmiştir” dedi.

TERCİHLER 27 TEMMUZ VE 5 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

ÖSYM tarafından yayınlanan 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre üniversitelere yerleştirme tercihlerinin 27 Temmuz-5 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.