DOLAR
32,5827
EURO
35,0155
ALTIN
2.461,48
BIST
9.905,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Adalet Bakanı’ndan Hüda Par’a özerklik yanıtı: Söz konusu olamaz

Adalet Bakanı’ndan Hüda Par’a özerklik yanıtı: Söz konusu olamaz
26.12.2023 14:51 | Son Güncellenme: 26.12.2023 15:24
64
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun ‘özerklik’ açıklamasına yanıt verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Tunç, “Değiştirilemez maddelerin tartışılması söz konusu olamaz. Böyle bir şey söz konusu değildir” dedi.

Yapıcıoğlu, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada “Biz olumlu ve olumsuz tüm yönleriyle eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir diyoruz” demişti.

Bakan Tunç’un konuşmasından öne çıkanlar şöyle oldu:

binguven-bal2

DOKUNULMAZLIK DOSYALARI: Siyasetçilerimizin terörle mücadele noktasında devletin yanında olması gerekir. Meclis’te çok sayıda dokunulmazlık dosyası var. Bunların büyük bir bölümü de terör propagandasıyla alakalı. Bu dosyalarla ilgili hangi kararların verileceğini Meclis’teki komisyonlar karar verecek.

SOMALİ CUMHURBAŞKANININ OĞLUNUN KARIŞTIĞI KAZA: Araç sürücüsünün asli kusurlu ve motor sürücüsünün tali kusurlu olduğuna dair raporu geldi. Bu çerçevede dava açılacaktır. Şüpheniz olmasın vatandaşımızın hakkı hukuku her türlü korunacaktır. Bu nedenle sosyal medyada bazı açıklamalar görüyoruz, bir yabancı karşısında vatandaşlarımızın hakkının korunmadığı yönünde. Buna katılmamız mümkün değildir. Adalet ve hukuk çerçevesinde mahkememiz kararı verecektir. İlgili şahıs da tahmin ediyoruz ki yurt dışından gelip ifadesini verecektir.

CAN ATAKLI’NIN AÇIKLAMALARI: Şehit babamıza yönelik ifadeleri kabul etmek mümkün değil. Gerekli soruşturma başlatıldı, süreci bekliyoruz. Şehitlerimize yönelik özellikle terör propagandası yapan, suçluyu öven paylaşımlar var. Bu bağlamda 15 ilde 55 kişi hakkında açılan soruşturma var. Bunların 26’sının yurt dışında olduğu tespit edildi. Diğerlerinin yurt içinde olduğu tespit edildi, bunların 3’ü tutuklandı.

YAPICIOĞLU NE DEMİŞTİ?

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.