DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Başka bir canlıyı öldürmenin sporu olmaz!..

Başka bir canlıyı öldürmenin sporu olmaz!..
28.12.2023 03:13
68
A+
A-

Bingöl’de 2023-2024 av sezonu için 6 yaban keçisi ve 4 çengel boynuzlu dağ keçisi için öldürme izni verilirken, Kiğı’da bir araya gelen duyarlı vatandaşlar, “başka bir canlıyı öldürmenin sporu olmaz” diyerek, yaban hayvanlarının öldürülmesine tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu kararıyla her yıl yaban hayvanlarının öldürülmesi için kotalar belirlenerek, ihaleler yapılıyor. Bingöl’de 2023-2024 av sezonu için 6 yaban keçisi ve 4 çengel boynuzlu dağ keçisi için öldürme izni verilirken, Kiğı İlçesinde bir araya gelen hayvanseverler, yaban hayvanlarının öldürülmesine tepki gösterdi. Kiğı İl Genel Meclis Üyesi Burhan Becerikli ve Kiğı Yenişehir Mahalle Muhtarı Bülent Kurumlu’nun organizasyonuyla bir araya gelen Kiğı Doğa Aktivistleri adına açıklama yapan Atakan Ökten, avcılığın yasaklanmasını istedi.

“BİR CANLIYI ÖLDÜRMENİN SPORU, TURİZMİ OLMAZ”

Yaban hayvanlarının yaşamın birer parçası olduğunu ifade eden Ökten, şunları söyledi; “Başka bir canlıyı öldürmenin sporu, turizmi, hobisi, ihalesi olmaz. Şimdi, yaşam hakları ve alanları ellerinden alınan tüm canlıların sesi olma zamanı. Çünkü yaşam hakkı bütün canlılar için pazarlık edilemez en doğal haktır. Hepimizin yaşamı bir birine bağlı. İnsan diliyle kendi haklarını savunamayan tüm canlıların sesi oluyoruz. Bu nedenle haklarını bizim dilimizde ifade edemeyen tüm canlıların sesi olmak için bir aradayız. Yaşadığımız coğrafya, bitki ve hayvan varlığı yönünden zengin bir biyolojik çeşitliliğe sahiptir. Bu zenginliğimizi dikkatle ve özenle korumalıyız. Buradan yaban hayvanlarını katleden herkese sesleniyoruz. Yaban hayvanları, yaşamımızın birer parçasıdır. Onlara kıymak, yaşamımıza kıymak anlamına gelir. O nedenle yaşamımızı savunuyoruz. Sizlere müsaade etmeyeceğiz.” BİNGÖL’DE 10, TÜRKİYE GENELİNDE 317

binguven-bal2

YABAN HAYVANI İÇİN ÖLDÜRME İZNİ ÇIKTI

Merkez Av Komisyonundan Bingöl’de 6 yaban keçisi ve 4 çengel boynuzlu dağ keçisi olmak üzere 10 yaban hayvanı için öldürme izni çıktı. Ülke genelinde ise 213 yaban keçisi, 10 hatalı boynuz/şelek, 2 melez yaban keçisi, 57 kızıl geyik, 17 çengel boynuzlu dağ keçisi, 17 karaca, 1 anadolu yaban koyunu için avlanma izni verildi.

YABAN HAYVANI AVINA İZİN VERİLEN İLLER

Merkez Av Komisyonu kararında, yaban hayvanı avına izin verilen iller şunlar;

YABAN KEÇİSİ (TEKE): Bingöl, Adıyaman, Muğla, Antalya, Isparta, Adana, Hatay, Kayseri, Mersin, Niğde, Karaman, Konya, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Van, Sivas, Kahramanmaraş.

HATALI BOYNUZ/ŞELEK: Muğla, Antalya, Artvin, Kahramanmaraş.

MELEZ YABAN KEÇİSİ: Adıyaman

KIZIL GEYİK: Bilecik, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir, Kütahya, Ankara, Bolu, Kastamonu.

ÇENGEL BOYNUZLU DAĞ KEÇİSİ: Bingöl, Artvin, Rize, Erzincan.

KARACA: Düzce, Bartın, Giresun.

ANADOLU YABAN KOYUNU: Karaman.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.