DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Taş tablolar, Paris’te sergilenecek

Taş tablolar, Paris’te sergilenecek
14.03.2024 18:39
36
A+
A-

Köyünde kurduğu atölyede doğal taşlarla yaptığı sıra dışı tablolarla adından söz ettiren ve birçok belgesele konu olan Bingöllü Ressam Ali Rıza Kılıç’ın eserleri, 2-6 Nisan tarihleri arasında 2024 Paris Paralimpik Olimpiyatları kapsamındaki sergide görücüye çıkacak.

Daha önceden 16 farklı ülkedeki sergi açan Ressam Ali Rıza Kılıç’ın Bingöl’ün merkeze bağlı Kurucu köyünde kurduğu atölyede yaptığı eserler, Fransa’nın başkenti Paris’te sanat severlerin beğenisine sunulacak. Kılıç, doğadan topladığı renkli taşları demir tokmakla toz haline getirerek, boya kullanmadan ahşap suntalar üzerine resim yapıyor. Ressam Ali Rıza Kılıç’ın atölyesinde yaptığı tablolar Avrupa’da satılıyor.

43 ESERİ SANAT SEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNULACAK

İş insanı Ali Gültekin’in organizasyonuyla Paris’te “La Capitale” sanat galerisinde eserleri sergilenecek olan ressam Ali Rıza Kılıç; “2-6 Nisan tarihleri arasında Paris’te bir sergimiz olacak. 2 Nisan tarihinde özel konuklar onuruna bir kokteyl olacak. 20 Nisan’da ise genel bir kokteyl organize edilecek. Bu sergi 2024 Paris Paralimpik Olimpiyatları kapsamında düzenlenecek. Bu sergide 43 eserim sanat severlerin beğenisine sunulacak. Eserler, birkaç gün önce Paris’e gönderildi. Sergi sürecinde ve öncesinde Bingöl Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İbrahim Çapak hocamızın çok katkıları oldu. Bingöl’de resmin ve sanatın diğer kollarının da gelişimi için kendilerini birer şans olarak görüyorum. Sayın Valimiz ve Rektörümüze teşekkür ediyorum. Amacımız Bingöl’ü en iyi şekilde temsil etmek olacak.”

Bingöllü Ressam Ali Rıza Kılıç’ın sanat serüveni birçok belgesele konu olurken, sanatçının köyde kurduğu atölyede yaptığı eserler şimdiye kadar ABD ve Fransa dahil 16 ülkedeki sanat severlerle buluştu.

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.