DOLAR
32,4929
EURO
34,7517
ALTIN
2.491,92
BIST
9.521,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Sancak Gençlik Derneği Farkındalık Oluşturdu

Sancak’ta dört KOSGEB kursundan 10 iş yeri çıktı

Sancak Gençlik Derneği Farkındalık Oluşturdu
20.03.2021 13:25
545
A+
A-

Sancak’ta dört KOSGEB kursundan 10 iş yeri çıktı

Sancak Belediye Başkanlığı desteği ile kurulan Sancak Gençlik Derneği’nin öncülüğünde açılan dört KOSGEB Girişimcilik Kursu’ndan, tam 10 iş yeri açıldı. Kurslar sayesinde hem gençler iş sahibi oldu hem de belde de istihdam artışı sağlandı.

SANCAK GENÇLİĞİ EMİN ELLERDE

475 gencin üye olduğu Sancak Gençlik Derneği, belediye bünyesinde yer alan köy evini etüt merkezi yaparak işe başladı. Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Zeki Artumlu, “Harabe halinde aldığımız köy evini belediye başkanının da desteği ile baştan sona tadilat yaptık. İçinde kütüphane, üç kişilik misafirhane, mutfak ve öğrenci oyun alanı yaparak halkımızın hizmetine başladık” dedi. Artumlu, gençleri bir araya getirmek için köyler arası futbol turnuvası başlattıklarını kaydederek, “Geleneksel hale gelen, çok centilmence ve mücadele ile geçen turnuvalar sayesinde belde ve köy gençleri tanışarak kaynaşmış oldular” değerlendirmesinde bulundu. Geçmişten bu yana gençler arasında gelenek haline gelen “Bayramlarda sigara ikram etme geleneğini ortadan kaldıralım” kampanyası ile sigara alışkanlıklarının önüne geçmeye çalışırken ailelerden de tam destek aldıklarını vurguladı.

binguven-bal2

ENGELLİLERE AKÜLÜ ARAÇ TEMİN EDİLDİ

Derneğin sosyal çalışmalarının sadece öğrencilere yönelik olmadığını belirten Artumlu, şu bilgileri verdi: “Engellilere akülü araçlar sağladık. Okul pikniklerine sponsorluk yaptık, imkânı olmayan öğrencileri okulda rencide etmemek için evlerine giderek giysiler dağıttık. Atıl durumdaki parkı temizleyerek belde halkının hizmetine açtık. Genç üyelerimizi Güneydoğu illerine gezi düzenleyerek görülmeyen, gidilmeyen illerdeki doğa ve kültürünü yerinde görmeleri sağladık.”

KOSGEB DESTEĞİ İLE SANCAK’TA AÇILAN DÜKKÂNLAR

Son olarak KOSGEB kursları sayesinde gençleri işyeri sahibi olmasında öncülük ettiklerini belirten Başkan Artumlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Beldede dört tane KOSGEB kursu açıldı, halen de açılmasını bekleyen çok sayıda gencimiz var. Öğretici bulmak, her gün getirmek, götürmek zahmetliydi ancak biz gençlerimize inanıyorduk. Şimdiye kadar on bu kurslar arkadaşımız iş sahibi oldu. Ekmeklerini kazanırken istihdam oluşuyor. Belde içinde berber, Lokanta, Parke laminat, araç yıkama, börekçi, mobilyacı, kaynakçı, oto lastik, alüminyum doğrama ve kırtasiye dükkânları açıldı. Tüm bu çalışmalarda her zaman yanımızda olan belediye başkanımız Nusret Koçin başta olmak üzere emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerimize ve tüm Sancak halkımıza teşekkür ederiz.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.