DOLAR
32,5046
EURO
34,7434
ALTIN
2.485,84
BIST
9.492,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bingöl esnafından örnek davranış

Bingöl esnafından örnek davranış
19.04.2022 15:13
563
A+
A-

Bingöl’de bazı esnaflar, 14-21 Nisan Mevlid Haftası dolayısıyla ürünlerinde indirim yaptı.

Bingöl esnafı, Hazreti Peygamber’in kutlu doğumunun yıl dönümü münasebetiyle bu haftaya özel ürünlerinde indirime gitti. Tatlıcıdan, şarküteriye, elektrikçiden zücaciyeciye, tesisatçısından tekstil ürünleri satıcılarına kadar birçok esnaf bu hayır halkasına katılarak örnek bir davranış sergiledi ve ürünlerinde indirim yaptı.

Hayat pahalılığı ve zamlardan şikâyetçi olunan bu günlerde indirime gidilmesi halk tarafından takdir topladı. İndirime giden esnaf, bu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek diğer esnafa da indirime gitmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bingöl Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Şefik Börü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Mevlit Haftası nedeniyle indirime giden esnafı tebrik edip, böylesi hayırlı çalışmaların her yıl yapılması gerektiğine vurgu yaparak, önümüzdeki yıllarda bu halkayı daha bir genişletme hedefinde olduklarını dile getirdi.

binguven-bal2

 ‘MEVLİD HAFTASI GÜZEL FARKINDALIK OLUŞTURULDU’

Börü, “Malumunuz Rahmet ayı Ramazan ayı içerisindeyiz. Birçok güzellik içerisindeyiz. Bunlardan biri de Mevlid etkinliğinin bu aya tevafuk etmesi oldu. Bununla birlikte Kur’an ayı diyoruz” dedi.

 ‘BİNGÖL ESNAFI MEVLİD HAFTASINDA GÜZEL BİR ETKİNLİK OLUŞTURDU’

Esnafın, hayat pahalılığının gündemde olduğu bir dönemde güzel bir uygulamaya imza attığını belirten Börü, “Tabi bu güzelliklerden birini de Bingöl’de esnaf kardeşlerimiz yaptı. Mevlid Haftası boyunca kimi esnaf tüm ürünlerinde, bazıları da kısmi ürünlerde indirime gitti. Tüm esnaf kardeşlerimiz yapmasa da bu farkındalığı anlayıp oluşturan tüm esnafımızdan Allah razı olsun” diye konuştu.

 ‘HEDEFİMİZDE BU HAYIR HALKASINI GENİŞLETMEK VAR’

Börü son olarak, “İnşallah bu farkındalığı geliştirip diğer esnaf kardeşlerimizin de katılımıyla, diğer özel günler gibi bu günlerde de tüm esnafımız bu duyarlılığa sahip olur, hayırlı indirimler yaparlar. Hedefimizde halkayı genişleterek tüm esnafı bu hayra ortak etmek vardır” şeklinde konuştu.

‘SEVGİMİZİ İFADE ETME ADINA MEVLİT HAFTASINDA İNDİRİM KARARI ALDIK’

Müessese olarak indirim kararı aldıklarını kaydeden Tatlı sektöründe çalışan Eyüp Aşkın, “Tatlı sektöründeyiz, malum bu hafta mevlit haftası, biz de Hz. Muhammed (s.a.v)’e olan sevgimizi ifade etme adına müessese olarak indirim kararı aldık. Müslüman kardeşlerimiz daha uygun fiyata tatlı yesin diye bu kararı aldık. Hayırlara vesile olması temennisi ile herkese hatırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

 ‘ZOR DÖNEMLERİ EL BİRLİĞİ İLE BİRLİKTE AŞALIM’

Mevlid Haftası münasebetiyle indirime gittiklerini kaydeden Fırat Aleci, “Öncelikle tüm Bingöl esnafına selam olsun. Tatlı konusunda Ramazan ayında vatandaşımızın pek sofralarında bulunduramadığı bir durum. Biz de üzerimize düşeni yapmak istedik.  Bu açıdan mevlit haftası nedeniyle herkesin sofrasında çocuğunu mutlu edebilecek bir tatlı tabağı olsun diye indirime gittik. Bize bu dini öğreten, bu dini yaşatan Allah’ın Resulüne salat ve selam ederek bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Allah’ın bize verdiği rızıkları bütün vatandaşlarla paylaşmak adına bütün esnafa da sesleniyorum. Aynı tutumu onlardan da bekliyorum. Yaşadığımız bu zor dönemi hep birlikte el ele geçirmek için bütün insanları birlikteliğe davet ediyorum. Herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

‘BATIL GÜNLER İÇİN İNDİRİM YAPAN HAYIRLI GÜNLER İÇİN DE HASSAS OLMALI’

Batılı güçlerin günlerinde indirim yapanların, böylesi günleri neden görmezden geldiklerini anlamadığını belirten Şarküteri sektöründen Hamdullah Gökalp, “Bu tür programların devam etmesini istiyoruz. Efendimizin kutlu veladeti sebebiyle yapılan indirimlerle bize gelen teklife bizler çok sevindik. Böyle programların diğer esnaflarımıza da örnek olmasını isteriz. Nice özel günler nedeniyle indirim yapanlar, böyle kutlu günler nedeniyle indirim yapamayacaksa üzülürüz. Biz bu hayra ortak olduğumuz için gururluyuz. Yılbaşı, sevgililer günü gibi abuk subuk günlerde indirim yapanlar, biz Müslümanlar neden Mevlit Haftası gibi hayırlı günlerde indirim yapmayalım. Gerçekten çok güzle bir duyu, dileriz ki bütün esnaflar arasında yıllar yılı sürecek bir program olsun” diye konuştu.

 ‘BÜTÜN ESNAFLARA TAVSİYE EDERİM’

İndirim için Bingöl esnafına çağrıda bulunan Perde sektörü temsilcilerinden Muhammed Kurtaran ise, “14-21 Nisan Mevlit Haftası etkinliği nedeniyle indirime gittik. Bütün Bingöl esnaflarına tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.