DOLAR
32,6992
EURO
34,8918
ALTIN
2.508,78
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Çanakkale Zaferi paneli düzenlendi

Çanakkale Zaferi paneli düzenlendi
20.03.2022 21:54
381
A+
A-

Bingöl Üniversitesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü münasebetiyle “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Anlam ve Önemi Paneli” düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sıtkı Uluerler yaptı. Panele konuşmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Özkandaş, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Çoban, Arş. Gör. Ozan Can Akpınar katıldı.

Panelde “Çanakkale Zaferi’nin Ulusal ve Uluslararası Sonuçları” başlıklı bir konuşma yapan Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Özkandaş, Çanakkale Zaferi’nin Türk ve Dünya tarihinde ne kadar önemli bir yer teşkil ettiğini ifade ederek, bu zaferin askeri ve siyasi sonuçlarına değindi. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu savaşta gösterdiği başarının, Türk Kurtuluş Savaşı’na nasıl esas teşkil ettiğini anlatan Özkandaş, Türk milletinin Çanakkale Savaşlarında gösterdiği mukavemetin dünyayı sarsan bir etki yarattığını belirtti.

“ÇANAKKALE’DE YAŞANAN HER HADİSE, BİR DESTANDIR”

binguven-bal2

“Çanakkale Zaferinin Önemi” konusunda sunum yapan Dr. Öğr. Üyesi Ebru Çoban, Birinci Dünya Savaşı sırasında Çanakkale Cephesi’ni bütün yönleriyle ele aldı. Çanakkale Zaferinin askerî ve siyasi boyutunun yanında insani boyutuna dikkat çeken Çoban,  bu savaşta elde edilen başarının büyüklüğünün yanında 214 bine yakın şehidimizin olduğunu, şehitlerimizin önemli bir kısmının ise yetişmiş insan gücü ve genç nesil öğrencilerden meydana geldiğini vurguladı.

“Çanakkale Savaşlarında Bir Ermeni Subayının Günlüğü” başlıklı konuşmasını yapan Arş. Gör. Ozan Can Akpınar ise Osmanlı vatandaşı olan Ermeni bir tabip subayın günlüklerinden hareketle, cephede ve cephe gerisinde yaşanan olayları ele alarak, savaşın insanî boyutu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“ÇANAKKALE ZAFERİ, TARİHİMİZİN ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

Panelin moderatörlüğünü yapan Doç. Dr. Sıtkı Uluerler, Çanakkale Zaferi’nin tarihimizin bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekti. Çanakkale Savaşı’nda cephede savaşan askerimizin hangi güçlükler içerisinde kaldığını, göğsünü nasıl siper ettiğini ve şehadet mertebesine nasıl ulaştıklarına değinen Uluerler, genç nesillerimizin bu noktada ne kadar duyarlı olması gerektiğinin önemine dikkat çekti.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.