DOLAR
32,5013
EURO
34,8201
ALTIN
2.488,07
BIST
9.557,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

ŞEHRİN İÇİNDE HAYVANCILIK, TEPKİ TOPLUYOR!

ŞEHRİN İÇİNDE HAYVANCILIK, TEPKİ TOPLUYOR!
10.04.2022 20:06 | Son Güncellenme: 10.04.2022 20:33
421
A+
A-

Bingöl Merkeze bağlı Simani Mahallesinde var olan ahırlardan çıkan akıntılar, mahalle halkını bıktırdı. Mahalleli, “Defalarca muhtara söyledik, Belediye’ye başvurduk ama çözüm olmadı” diye yakındı.

ŞEHİR İÇİNDE HAYVANCILIK OLUR MU?

Simani Mahallesi Beroj Küme Evlerinde ikamet eden Tarkan Zorbozan, “Evlerin hemen yanında bulunan ahırdan çıkan akıntı, sağlığımızı tehdit ediyor. Bu zamanda hala yaşam alanın içinde ahır mı olur” diye tepkisini dile getirdi.

binguven-bal2

Zorbozan, “Hayvancılığa karşı değiliz, aksine seviyoruz ama mahalle içinde kurulu ahırlardan çıkan dışkı suyundan kaynaklanan koku ve pislikten hastalık yayıyor. Kışın idare ediliyor ama yaz geldi, ahırdan çıkan akıntıya sinekler konuyor ve bu sinekler bizim yiyeceklerimize konuyor ve hastalık yayıyor.

Bu mağduriyetimizi defalarca belediye başkanlığına ilettik, yetkililer, sesimizi duymamazlıktan geliyorlar.

En son olarak basın yolu ile sorunumuzu gündeme getirerek çözüme kavuşmasını bekliyoruz” dedi.

NURETTİN TUAÇ: KOKUDAN DIŞARI ÇIKAMIYORUZ

Ahır sahibi burayı her sene birine kiraya veriyor gidiyor, diyen Nurettin Tuaç, “Halkın sağlığını düşünen yok. Çocuklarımız evin önünde geziyor, oynuyorlar. İnsan gibi balkonda oturup bir çay içemez durumdayız. Belediye başkanımızdan çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

KIZGIN: İMZA TOPLADIM, MÜCADELE ETTİM AMA ÇÖZÜM BULAMADIM

Mahallede ikamet eden Müslüm Kızgın ise üç yıl önce muhtarla beraber imza topladım, Belediye başkanlığına verdim, İl sağlık müdürlüğüne başvurdum, belediye zabıta gönderdi, sağlık kuruluşundan gelen personel burnunu kapattı, böyle bir şey olmaz, dediler ama çözüm olmadı”.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN:

https://www.youtube.com/watch?v=eiMoIp4SsfY

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.