DOLAR
32,5748
EURO
35,0148
ALTIN
2.432,32
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

13. SÜLBÜS FESTİVALİ COŞKULU GEÇTİ

13. SÜLBÜS FESTİVALİ COŞKULU GEÇTİ
24.07.2022 20:26 | Son Güncellenme: 24.07.2022 22:11
449
A+
A-

Yayladere ilçesinde bu yıl 13. düzenlenen ve üç gün süren Sülbüs Doğa ve Kültür Festivali, pandemi endişesi ve ekonomik sıkıntılara rağmen coşkulu geçti.

DERNEKLERİN ÖNCÜLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞİYOR

Bingöl ilinde birçok ilki içerisinde barındıran geleneksel Yayladere Sülbüs Doğa ve Kültür Festivali, üç günlük program içerisinde paneller, geziler, konserler ve tanıtımlarla sonuçlandı.

binguven-bal2

2004 yılında ilki düzenlenen festivalin, fikir ve ekonomik boyutunu üstelenen İstanbul’da faaliyet yürüten derneklerin öncülüğünde dönemin belediye başkanı Haşim Akyürek’in büyük emekleriyle gerçekleşmişti.

Son 7 yıldır güvenlik nedenleriyle yapılamayan festival, bayram sonrası artan covit 19 artışı ve ülkenin ekonomik nedenlerine rağmen, bir araya gelmeyi özleyenler, Sülbüs’te bir araya geldi.

Kaymakam Mustafa Dilekli ve iş insanı Musa Atagül

Sunumunu Melih Uğraş’ın üstlendiği programın birinci günü, vefat eden eski belediye başkanlarından Mahmut Çiftnamlı ve Haşim Akyürek’in mezar ziyaretlerinin akabinde Sülbüs Festival alanına hareket edildi.

Festival alanında Hüseyin Hışım ve Hüseyin Aşkın’ın konseri ile devam eden program, akşam programında resim sergisi, halk oyunları gösterisinin akabinde, Mistefa Bazidi ve Erol Berxedan konserleri ile son buldu.

Bingöl dernekler fed. bşk. Atalay Atilla, Ataşehir bld. bşk. yrd. Hüseyin Hışman, Fest. yürt. krl bşk. Zülfikar Sağlam, TV programcısı Serhan Asker ve Bld. bşk. Sabri Akyürek.

FESTİVAL HALK TV DE CANLI YAYIMLADI

Festivalin ikinci günü, Sülbüs festival alanında Halk TV’de, “Serhan Asker’le, görkemli anılar” programı, canlı yayınında sanatçı Sasa’nın Kürtçe ve Türkçe ezgileriyle büyük beğeni topladı. Akşam programında Erdal Erzincan’ın sazı ve sözüyle dinleyenleri mest etti.

İş insanı Dursun Pekpak, İş insanı Özay Yıldız, KİSİAD baş. İş İnsanı Mehmet Ali Dağıstan, İş insanı İbrahim Zirekoğlu, iş insanı Kemal Çeçen ve gazetemizin yazı işleri müd. Galip Akengin ile festival anısı.

ÜÇÜNCÜ GÜN:

Doğa Koruma Paneli düzenlendi. Tiyatro programı ve Oğuz Aksaç konseri ile son buldu.

Festivalde, ilçe Kaymakamı Mustafa Dilekli başta olmak üzere, Belediye başkanı Sabri Akyürek ve festival yürütme kurulu üyeleri, davetlilere iyi bir ev sahipliği çabaları, takdir edildi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.