DOLAR
32,5708
EURO
35,0052
ALTIN
2.461,81
BIST
9.884,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yedisu halkı “YOL” sözünün tutulmasını bekliyor!

Yedisu halkı “YOL” sözünün tutulmasını bekliyor!
03.10.2022 11:21
262
A+
A-

Yedisu ilçesinde yaşayan vatandaşlar, yıllardır yapılmayan yol sorunun çözülmesini ve devlet büyükleri tarafından kendilerine verilen sözlerin tutulmasını bekliyor.

Yolları adeta mezra yolu gibi dar ve kötü olan Karlıova-Yedisu yolu, birçok tehlike oluşturmasına rağmen halen yapılamadı.

2020 yılında deprem nedeniyle ilçeye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vatandaşlara yol genişletme çalışmalarının yapılacağı yönünde söz vermiş ancak henüz o günden bu yana bir adım atılmadı.

binguven-bal2

Yolda yüksek düzeyde heyelan, çığ tehlikesi taşıması ve birçok kazanın yaşanmasına rağmen gerekli tedbirler bir türlü alınamadığını belirten bölge halkı, “İlçe merkezine ulaşmak için 45 kilometrelik tek şeritlik yolda ilerlemede çok güçlük çekiyoruz. Her an kazayla burun buruna olan sürücüler birçok virajda karşılarına çıkacak aracı bile göremiyor”.

45 kilometrelik yolu yaklaşık 1.5 saatte tamamlayan vatandaşlar acil durumlarda zorluk çekiyor.

Olası afet durumunda heyelan veya çığla yolların kapanması durumunda büyük sıkıntıların yaşanmaması için en temel hizmetten yoksun bırakılan yöre halkı seslerinin duyulmasını istiyor.  

Elmalı köyünde yaşayan Zeki Aydıncı 4 insanın yan yana durduğu takdirde yolun kapandığını söyledi.

Kış mevsiminde yolun neredeyse kullanılamadığını anlatan Aydıncı şöyle konuştu:

“İki yıldan fazla oldu. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, deprem nedeniyle ilçemize geldi. Burada bize söz verdi. En kısa süre içerisinde yolunuz yapılacak dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay da söz verdi. Sayın Cevdet Yılmaz da yolumuzun en kısa sürede yapılacağını söyledi. Gelin görün ki yolumuz hala aynı yol. Dört kişi yan yana ancak yürüyebiliyoruz. Yolumuz boyunca iki aracın yan yana geçebildiği sadece bir kaç nokta var.  Kışın kar yağışı sonrasına hiç girmek bile istemiyorum. Sürekli çığ ve heyelanlar çilemizi daha da arttırıyor. Devletimizden bir an önce yollarımızı yapmasını talep ediyoruz.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.