DOLAR
32,4671
EURO
34,6955
ALTIN
2.437,43
BIST
9.908,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kitap Okuma Alışkanlığı Küçük Yaşlarda Kazanılmalı

Kitap Okuma Alışkanlığı Küçük Yaşlarda Kazanılmalı
03.10.2022 11:15
228
A+
A-

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, ‘Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi’ kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Proje kapsamında Mevlana Kız Anadolu Lisesi kütüphanesinde öğrencilerle buluşan Yücel, öğrencilerle proje ve okudukları kitaplar üzerine sohbet etti.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Yücel, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesinin, il müdürlüğü koordinesinde TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesinden 7 öğrenci, Mevlana Kız Anadolu Lisesinden 9 öğrenci ve Rekabet Kurumu Anadolu lisesinden 6 öğrenci ile 15 Haziran 2022 tarihinde başladığını söyledi.

binguven-bal2

Proje kapsamında Yazar Mustafa Kutlu’nun eserlerinin okunduğunu belirten Yücel, “Her okulumuzdan birer danışman öğretmen okullardaki okumaları takip etmektedir.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi hazırlanırken, öğrencilerin kitaptan kendilerine intikal eden duygu, düşünce, soru, cevap, yeni bir fikir ve benzeri hususların kavranması amaçlandı.

Geleceğimiz olan siz gençlerimizin çok iyi yetişmesini istiyoruz. Sizler ne kadar iyi yetişirseniz geleceğimiz de o kadar güzel ve aydınlık olacaktır” dedi.

KİTAP OKUMAK UFKUMUZU GENİŞLETİR

Kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılması gerektiğini ifade eden Yüceli şunları söyledi: “Bir kitabın bize katacağı şey çok fazladır. Kitap okumak demek; yeni bilgiler öğrenmek, eski öğrenilen bilgileri pekiştirmek, daha gelişmiş bir insan olmak, topluma faydalı bireyler olmak demektir. Her zaman ve her yerde kitap okumaya önem göstermeliyiz, kitap okumak ufkunuzu genişletir, sınav başarınızı, okuduğunuzu anlama kapasitenizi artırır. Sınavlarda başarılı olan birçok öğrenci, başarısını çok kitap okumaya borçludur, okumayı alışkanlık haline getirelim.”

ORTAOKULLARDA PROGRAMLAR BAŞLATILDI

Yücel, “Ayrıca ilimizde ilk defa Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Ortaokul Uygulama Programının Güveçli Ortaokulu, Göltepesi Yeni Yerleşim Ortaokulu ve Turgut Özal Ortaokulu ile başlatılmıştır. Güveçli Ortaokulu 2 danışman öğretmen 20 öğrenci, Göltepesi Yeni Yerleşim Ortaokulu 1 danışman 5 öğrenci ve Turgut Özal Ortaokulu’da 1 danışman ve 10 öğrenciyle ortaokul uygulama programını Eylül sonu itibariyle başlatmış bulunmaktadırlar. Farklı bir süreç izleyen ortaokul uygulama programında her dönem kılavuzda belirtilen listeden 10 eser seçilip okunmakta ve çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.” dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.