DOLAR
32,4668
EURO
34,8492
ALTIN
2.475,21
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ADAKLI BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA!

ADAKLI BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA!
25.11.2021 20:39 | Son Güncellenme: 25.11.2021 21:00
496
A+
A-

DEVA Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar tarafından önce sosyal medya daha sonra Bingöl yerel basınında yayımlanan “İhale iptal edildi ama inşaat devam ediyor” başlıklı yazıya karşı açıklama yayımladı.

Adaklı Belediye başkanlığından yapılan açıklama: “Son günlerde Adaklı Belediyesi hakkında sosyal medyada ve çeşitli basın-yayın kuruluşlarında yer alan iddialar hakkında açıklama gereği görüldü.


2021/574074 nolu ADAKLI BELEDİYESİ 1 ADET 30 M X 67,5 M EBADINDA BETONARME TEKSTİLKENT BİNASI YAPIM İŞİ ihalesi 08.10.2021 Cuma günü saat 11.30’da 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre Açık İhale usulüyle yapılmış ihaleye 3 firma iştirak etmiş; ancak ihalede en avantajlı teklif sunan ilk 2 firma yasaklı olduğundan 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 40. Maddesinde istinaden ihale iptal edilmek zorunda kalınmıştır.
Söz konusu proje yapımı için 3.000.000,00 TL hibe ödenek sağlayan Kurum ile yapılan görüşmelerde sürenin azaldığı, kış mevsiminin de yaklaşması sebebiyle ihale ve işe başlama işlemlerinin hızla yapılması gerektiği ve bu işlemlerin yapılmaması halinde ödeneğin iptal edilebileceği Belediyemize şifai olarak bildirildiğinden ihale ve işe başlama işlemlerinin ivedi bir şekilde yapılması amacıyla iptal edilen ihalenin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesine göre E-İhale yöntemiyle yapılması uygun görülmüş ve bu doğrultuda işlemler yapılarak ihaleye 4 firma davet edilmiş ve en avantajlı teklif sunan yüklenici ile sözleşme imzalanmıştır.

binguven-bal2


Yaklaşık 250 metrekaresi asma kattan oluşan ve toplamda yaklaşık 2000 metrekareden oluşan tekstil kent binası yapım maliyeti, nakliye, ihale giderleri (vergi + sgk + muhasebe) ve KDV dahil olmak üzere 3.000.000,00 TL’ye mal edilmiş olup hibe ödeneğin dışında Adaklımızın öz bütçesinden tek kuruş verilmeyecektir. Ayrıca Belediyemiz, ihale işlemleri devam ederken havaların elverişli olması ve meydana gelebilecek yağışları göz önüne alarak ayrıca ödeneğin iptal edilmemesi amacıyla inşaat kazı alanını kendi imkânlarıyla kazmış ve yapıma hazır hale getirmiştir.
Belediyemiz bahsi geçen “Tekstil kent binası yapım işi” ihale işlemlerinde mevzuata uygun hareket etmiş ve bu işlemlere ilişkin tüm belge ve dosyalar denetime açıktır. Yaklaşık 2000 metrekarelik bir binanın günümüz koşullarında yapım, nakliye ve KDV ve diğer tüm ihale giderleri dahil ve önümüzdeki yıl fiyat farkı verilmeden 3.000.000,00 TL gibi uygun bir fiyata mal edilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.


İlçemizde en az 200 kişinin istihdam edileceği ve işsizlik sorununu önemli oranda çözecek olan binada önümüzdeki yıl tekstil fabrikasının faaliyete geçmesi amacıyla Belediyemiz yatırımcı firmalarla görüşmekte ve bu konuda istihdam sorununun çözülmesi amacıyla Adaklı Belediyesi tüm imkânlarıyla gereken fedakârlığı gösterecektir”.

Kamuoyuna Saygılarımızla Arz Ederiz.

ADAKLI BELEDİYE BAŞKANLIĞI

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.