DOLAR
32,5484
EURO
34,8615
ALTIN
2.430,97
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

EKİNCİ: “CAMİLER KABE-İ ŞERİF’İN ŞUBELERİDİR”

EKİNCİ: “CAMİLER KABE-İ ŞERİF’İN ŞUBELERİDİR”
08.07.2022 10:24
308
A+
A-

Vali Kadir Ekinci, Kiğılı hayırsever iş insanı Turan Durmuşoğlu tarafından Kiğı Darköprü (Hurs) köyünde yaptırılan ‘Menekşe-Hüseyin Durmuşoğlu Camii’nin açılış programına katıldı.

Vali Kadir Ekinci konuşmasında, yeryüzünün dört bir yanındaki camileri, Kabe-i Şerif’in birer şubesi olarak gördüklerini söyledi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış ve selamlama konuşmasını yapan hayırsever iş insanı Turan Durmuşoğlu, ‘Böylesine bir hayır işini nasip ettiği için rabbime ne kadar şükretsem azdır’ dedi.

binguven-bal2

Kiğı Müftüsü Ömer Faruk Uludaş ve İl Müftüsü Mustafa Topal ise, yaptıkları konuşmalarda, cami yaptırmanın İslam dinindeki önemine ve camilerin fonksiyonlarına değindiler.

“CAMİLER SADECE İBADET YERİ DEĞİL, SOSYAL VE DAYANIŞMA MERKEZLERİDİR”

Vali Ekinci, Caminin açılış konuşmasında; “Medeniyetimizin en önemli simgelerinden olan camilerimiz, milletimizin yerleştiği coğrafyalara vurduğu ölümsüz mühürleridir.

Peygamber efendimiz Medine’ye hicret ettiğinde nasıl ilk işi bir mescit inşa etmek olduysa, bizim milletimiz de hamdolsun gittiği yerlerde ilk önce cami inşa ederek hayatı camiden başlayan ve cami etrafında şekillenen bir örnekliğe dönüştürmüştür.

Çünkü bizim için camiler sadece ibadet edilen yerler değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştiği eğitim mekanları, istişare alanlarıdır.

Bugün ülkemizin tüm camilerinde, özellikle yaz tatili olması nedeniyle çocuklarımız din ve ahlak eğitimi almakta, anne ve babalarına hayırlı birer evlat, vatana ve millete faydalı birer vatandaş olarak yetiştirilmektedirler.

Aynı şekilde camilerimiz her birimizin temizlikten düzene, dini bilgilerden Türkiye gündemine dair konuları öğrendiğimiz, farkında olmadan çok yönlü geliştiğimiz mukaddes mekanlardır.

Onun için camilerimizi ve fonksiyonlarını ziyadesiyle önemsiyoruz.

Ben bu vesileyle, rahmetli annesi Menekşe hanım ve babası Hüseyin bey adına camimizi yaptıran iş adamı “Turan Durmuşoğlu”na çok teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Yine bu vesileyle annemize Allah’tan rahmet, babamıza da sağlık ve afiyet diliyorum.

İnşallah hep birlikte bu camilerde rahman ve rahim olan rabbimize secde edecek ve buraları imar edeceğiz.

İnşallah saf ve samimi duygularla inşa edilen bu camilerde geleceğimizi teslim edeceğimiz ve peygamberimizin ifadesiyle ‘neşeyi ibadette arayan gençler’ yetişecektir.

İnşallah camilerimiz sadece emeklilerimizin ve yaşlılarımızın geldiği bir yer olmayacak aksine birer ibadet, bilgi, birlik ve beraberlik mekanı olacaktır.

Camilerimiz bizler için büyük bir imkan. Allah bu imkandan hakkıyla istifade etmeyi nasip etsin inşallah.

Ben tekrar bu güzel yatırım için Turan Durmuşoğlu beyefendiye teşekkür ediyorum. Camimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

‘Menekşe-Hüseyin Durmuşoğlu Camii’ açılış programı ilçe müftüsünün hayırsever iş adamı Turan Durmuşoğlu’na plaket takdimi ve İl Müftüsünün yaptığı dua sonrasında kurdela kesimi ile sona erdi.

Kiğı Darköprü (Hurs) köyündeki  ‘Menekşe-Hüseyin Durmuşoğlu Camii’nin açılış programına Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra Kiğı Kaymakamı Yücel Erdem, Yayladere Kaymakamı Mustafa Dilekli, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin,  İl Müftüsü Mustafa Topal, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Uludaş, Kiğı kamu kurum yetkilileri, İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren KİSİAD başkanı Mehmet Ali Dağıstan ve yönetim kurulu üyeleri, Darköprü (Hurs) Dernek başkanı Mehmet Arda ve çok sayıda davetli katıldı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.