DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Adaklı Belediyesi tarihinde ilk defa borçlar sıfırlandı

Adaklı Belediyesi tarihinde ilk defa borçlar sıfırlandı

Adaklı Belediyesi tarihinde ilk defa borçlar sıfırlandı
20.03.2021 13:21
639
A+
A-

ADAKLI BELEDİYESİ TARİHİNDE BİR İLK:

Borçlar sıfırlandı, kasa artıya geçti

2017 yılı…..

1987 yılından beri ilçe belediyesi konumunda bulunan Adaklı Belediyesi tarihinde ilk kez, belediye gelirleri giderleri kapatarak borçsuz duruma geldi. En son 10 taksi plakasını açık arttırma ile satan belediye, kasasını da doldurarak tüm borçlarını sildirdi.

binguven-bal2

2014 yerel seçimleriyle başkanlık koltuğuna oturan Zeki Işık, belediyeyi 3 milyon TL’lik borçla devralırken imkânsızlıklardan dolayı birçok sorunlar yaşamış, çözüm bulmak için Ankara’da kurumlardan yardım arayışına girmişti. En son 10 taksi plakasını açık artırma ile ihale eden Belediye Başkanı Zeki Işık, bu sayede borçlarını kapattıkları gibi yaklaşık 350 bin TL de bir artıya geçtiğini, bu durumun belediye tarihinde ilk kez yaşandığını vurguladı. Başkan Işık, hâlihazırda süren ve gelecekte planlanan tüm işlerle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

ADAKLI’YA MUHTEŞEM PARK YAPILIYOR

Belediye çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren Başkan Zeki Işık, “2017 yılı hizmet ve yatırımlarımız için 2016 yılı sonbahar ayından itibaren program ve proje çalışmalarına başlayarak yapacağımız hizmetleri öncelik sırasına göre işleme aldık” dedi. İlçe merkezinde vatandaşların dinlenebileceği mesire ve park alanının bulunmaması üzerine, tasarrufa yönelik olarak Kayseri Büyükşehir belediyesine bağlı Melikşah Belediyesi elemanlarına çok amaçlı bir park yapım projesi hazırlatıldığını kaydeden Başkan Işık, “Belediyemizce yine 4734 sayılı Kamu İhale kanunu kapsamında açık ihale suretiyle ihaleye çıkarılarak en uygun teklifi veren yüklenici firmaya ihale edilmiş ve yer teslimi suretiyle firma işe başlamış bulunmaktadır. Park projesi kapsamında basketbol sahası, iki adet beşli çocuk oyun grubu, yürüyüş yolu, oturma grupları, araç park sahaları, muhtelif cins ağaçlandırma gibi etkinlikler olacaktır. Belediyemize maliyeti 750 bin TL olup finansmanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca karşılanmıştır” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Zeki Işık’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“MAHALLELERE PARKE TAŞI”

İlçemizin Güngörsün, Çeribaşı, Arıca Mahallelerinin imar planı olmadığından yerleşim ve istikamet planlarına göre, Afet konutları Mahallemizde ise İmar planı doğrultusunda 14.700 m2.lik kısım Kilitli beton parke taşı yapıldı. 750 bin TL’ye mal olan imalatın maliyet bedeli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynaklarından karşılanmıştır.

“MODERN ARITMA TESİSİ”

“Tüm bu yatırımlar, girişimlerimiz ve Genel Başkan yardımcısı sayın Cevdet Yılmaz, Milletvekilimiz Enver Fehmioğlu’nun destekleri ile İller Bankasının kontrol ve denetimi altında yapılarak işletmeye açılan İlçemiz kanalizasyon şebeke inşaatının atıkları doğrudan doğaya aktığından, halk sağlığını ve çevreyi olumsuz yönde etkilediğinden olumsuzluğun giderilmesi amacıyla mera vasfındaki arsadan cins değişikliği suretiyle 5 dönümlük arsanın arıtma tesisi yapılmak amacıyla belediye adına tahsis edilmesine dair işlemler son aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Tamamlandığında yapılacak modern arıtma tesisi ile sorun çözüme kavuşmuş olacak, insan sağlığı ve doğa kirliliği giderilmiş olacaktır.”

“410 BİN TL’YE KANALİZASYON ŞEBEKESİ”

“Belediyemize bağlı Demiroluk ve Yeşiltepe Mahallelerimizin kanalizasyon şebekeleri bulunmadığından, atıklar açılan fosseptik çukurlarına veya açığa deşarj edilmekte, dolayısıyla çevre kirliliğine sebebiyet vermektedir. Bu mahallelerimizin kanalizasyon şebeke projeleri hazırlanarak yaklaşık maliyet hesapları çıkarılarak 410 bin TL’ye mal olacağı hesaplanan proje Çevre Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’ne iletilerek maddi destek istenmiştir. Sağlandığında proje uygulamaya konularak sorun çözüme kavuşmuş olacaktır.”

“YENİ İMAR PLANI HAZIRLANIYOR”

“İlçemizin imar planı 1991 yılında yapılarak uygulamaya konmuş geçen bu zamanda defalarca tadilata uğradığından şu anda uygulanamaz duruma gelmiştir. Çevre Şehircilik Bakanlığı Coğrafi İşlemler Dairesi Başkanlığı’ndan alınan uydu fotoğrafları İller Bankası Genel Müdürlüğü’ne verilerek hâlihazır harita alım çalışmalarına başlanmıştır. Akabinde uygulamalı dijital ortamda imar planlarımız yeniden çizilecek ve imar plan karmaşıklığı ortadan kalkmış olacaktır.”

“ALT GELİR GRUBUNA KONUT, CADDEYE AYDINLATMA”

“İlçemizde yaşayan alt gelir gurubuna sahip vatandaşlarımızın konut sahibi olmaları amacıyla belediyemiz mülkiyetinde bulunan yaklaşık 19 dönüm arsa plan tadilatı yapılmak suretiyle toplu konut alanına dönüştürülmüş ve alt gelir gurubuna ait vatandaşlarımızın kayıt işlemlerine başlanmıştır. Fırat Kalkınma Ajansına sunmuş olduğumuz Cumhuriyet Caddesi’nin güneş enerjisi ile led aydınlatılma ve engelli iz yürüyüşü projemiz kabul görerek Fırat Kalkınma Ajansı ile sözleşme imzalanmış olup proje için 500 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Proje yakın zamanda ihaleye çıkarılarak, uygulamaya konacaktır.”

“İLÇENİN GİRİŞİ DÜZENLENECEK”

“Afet konutları olarak bilinen mahallemizin içme suyu şebeke projesi İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğü’ne yaptırılmış, Belediyemizin iş gücü ve olanakları ile mahallenin içme suyu şebeke inşaatı tamamlanarak işletmeye açılmıştır. Maliyeti 300 bin TL olmuştur. İlçenin ana giriş yolu konumunda olan benzinlik ten ilçe merkezine olan kısım proje kapsamına alınarak onarılması ve yeniden dizayn edilmesine olanaklarımız ölçüsünde beton asfalt kaplama ile kaplanması olarak projelendirilmiş ve 2017 yılı iş sezonunda tamamlanması planlanmıştır. Bu imalat için projeye 300 bin TL ödenek tahsis edilmiştir.”

“BAKANLIKTAN İTFAİYE ARACI ALINDI”

Işık, “Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, ilçemizden Kığı ilçesine bağlantılı ana yolun 12 kilometrelik kısmının kilitli parke taşı ile kaplanması sözünü almış bulunuyoruz. En kısa sürede işe başlayacakları umudu içerisindeyim. İlçemizde olası yangınlara anında müdahale etme amacıyla, talebimiz üzerine bir adet itfaiye aracı kazandırmış bulunmaktayız. Araç Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe yoluyla temin edilmiştir. Bunun dışında belediyemizce yapılması gereken rutin işler, rutin şekilde aksatılmadan yürütüyoruz” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.