DOLAR
32,4775
EURO
34,5485
ALTIN
2.475,37
BIST
9.542,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

“Sancak Yolu Kartal Manço’dan gitmemelidir”

“Sancak Yolu Kartal Manço’dan gitmemelidir”

“Sancak Yolu Kartal Manço’dan gitmemelidir”
21.03.2021 02:09
642
A+
A-

“Sancak Yolu Kartal Manço’dan gitmemelidir”

26 Şubat 2018 Tarihinde 31 km Bingöl Sancak yolu 220 milyona ihale edilmiş ancak yolun güzergahı ile ilgili resmi bir açıklama yapılamaması ve duble – bölünmüş yol bekleyen bölge halkının 16 ay sonunda yolun Kartal köyünden manço ormanlarından geçecek açıklanmasına; tepkiler çığ gibi büyüdü.

MİNİBÜSÇÜ KOOPERATİFLERİ: “HALKA GÜZERGÂH DAYATILIYOR”

Yol güzergâhı ile ilgili konuşan Kiğı Minibüsçüler Kooperatifi başkanı İbrahim Dağlayan, “Kartal’dan giden yol minibüsçüler için, büyük bir eziyettir. Yıllardır bu eziyetten kurtulmanın hayaliyle yaşadık, bu yolun ihaleye çıkması en çok biz sürücüleri sevindirdi. Ülkenin birçok ilinde tüneller yapıldı, duble yollar yapıldı, bizimde hakkımızdır. Sayın Başbakan Bingöl Kiğı yolunun Erzincan iline duble olarak bağlayacağını müjdelemişti. Kiğı bir zamanlar Erzincan’a bağlı imiş. Bizim orada da akraba bağlarımız var. Rahat bir şeklide gidip geleceğiz hayalleri kurduk ama yol projesi önce 10 metre sonra 12 metre genişlikte olacağı belirtildi ancak tüm bölge halkı olarak Gılbe güneyinden geçeceğini bekliyorduk. Kartal köyü veya Gılbe bizim için aynıdır, ama biz doğru ve sorunsuz yol istiyoruz. Tek derdimiz budur. 

binguven-bal2

35 yıldır bu yolda minibüsçülük ve nakliyecilik yaptığını belirten Dağlayan, “Kartal yokuşunda defalarca zincir kırdım, yolda kaldım, arkadaşım Rüştü bu yolda kaza yaptı vefat etti. Yıllardır bu yolun çilesini çeken bir emekçi olarak devlet büyüklerimden rica ediyorum; Gılbenin güneyinden yol yapılırsa, hem güvenlikli, hem yokuş yok hem de kısa ve daha rahat bir yol varken neden bizi Manço tepesine götürüyorlar anlam veremiyorum” dedi.

Dolaşan: “Kartal Manço’dan yapılacak yol, beş yıl sonra yeniden değiştirilecektir”

12 yıldır Adaklı Bingöl arasında minibüsçülük yaptığını belirten Asri Dolaşan, “Kartal yolunun yokuşları ve virajlarından çektiklerimiz yeter, yeni bir yol yapılıyor, bu yolun kişilere, şahıslara değil, toplumun geneline hizmet etmek amacıyla yapılmalıdır. Kartal Manço bölgesinden gitmesi halinde yokuşlar yine aynı, virajlar ne kadar kesseler dahi bitmez ama karşı taraftan Gılbe güneyinden yapılması halinde hem yokuş yok, hem kısa ve güvenlidir. Ben eminim, bu yol Kartal’dan yapılması halinde beş yıl sonra yeniden karşı tarafa alınır. Yazıktır günahtır, bu yollar bizim ödediğimiz vergilerle yapılıyor, bu memleket hepimizindir. Kış aylarında çoğu zaman Karakoçan yolunu kullanıyoruz, neden? Kartal yokuşundan ne iniş neden yokuş çıkamadığımız için. O yüzden yetkililere sesleniyorum, Kartal yoluna başlanmadan geri dönülmez yola girmeyelim” diye konuştu.

Tahtar: “Bu yolun zahmetini biz çekiyoruz, Kartal yolu doğru bir güzergah değildir”

Bingöl’de Adaklı, Kiğı ve Sancak yazıhanesi sahibi Ali ( Metin ) Tahtar, “19 yıldır Bingöl Kiğı, Adaklı ve Sancak bölgesi yazıhanesi olarak hizmet vermekteyim. Kış şartlarında Kartal yolunu Bakan, Milletvekili ve Vali geçmediği için, buranın derdini bilemez ve anlayamaz. Kış aylarında Kartal yolunu pek kullanamıyoruz, Şarge ya da Karakoçan üzerinden gidiyoruz. Neden, Kartal tepesinde sıkıntı yaşıyoruz. Yolcunun güvenliği yok. Araçlar bir saatlik yolu bazen üç saate gidebiliyor. Yeni bir yapılırken Kış aylarında Yokuşu, Virajı, Güvenliği, Kar’ı ve Fırtınası düşünülerek yapılmalıdır” dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.