DOLAR
32,5519
EURO
34,9369
ALTIN
2.443,57
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kiğı Ölmez Köyünde 2 Maden Arama Projesine ‘ÇED Gerekli Değildir’ Kararı Verildi

Kiğı Ölmez Köyünde 2 Maden Arama Projesine ‘ÇED Gerekli Değildir’ Kararı Verildi
12.03.2024 14:58 | Son Güncellenme: 12.03.2024 15:17
289
A+
A-

Kiğı İlçesine bağlı Ölmez Köyünde kurulması planlanan 2 adet maden arama Altın, Gümüş, Bakır – Kurşun – Çinko Maden Arama Projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

Bingöl’de son yıllarda birçok maden ocağı için başvurular yapılırken, Kiğı İlçesinin iki farklı bölgesinde kurulması planlanan cevher ocağı maden arama projesine ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

KİĞI ÖLMEZ KÖYÜNDE ALTIN- GÜMÜŞ- BAKIR – KURŞUN – ÇİNKO OCAĞI KURULACAK

 Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, Kiğı İlçesi Ölmez Köyü mevkiinde kurulması planlanan Altın- Gümüş – Bakır – Kurşun – Çinko Ocağı Maden Arama Projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

binguven-bal2

Duyuruda, “Bingöl İli Kiğı İlçesi Ölmez Köyü Mevkiinde “Altın-Gümüş- Bakır – Kurşun – Çinko Ocağı 201400191 Ruhsat Nolu” ve 200903367 ruhsat nolu IV. Grup Kompleks Cevher (Altın – Gümüş – Bakır) Ocağı Ekin Maden Tic. San. ve A.Ş. tarafından yapılması planlanan IV. Grup Kompleks Cevher (Bakır – Kurşun – Çinko) Ocağı Maden Arama projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan proje tanıtım dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince 201400191 Nolu IV. Grup Kompleks Cevher (Bakır – Kurşun – Çinko) Ocağı Maden Arama projesine Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir” denildi.

RUHSAT ALANI 1.175 HEKTARLIK ALANI KAPSIYOR

Bakır–Kurşun–Çinko Ocağı Maden Arama faaliyetinin gerçekleştirileceği proje kapsamında, ruhsat alanı içinde rezerv ve cevherleşme durumunun tespiti amacı ile yarma yöntemiyle cevher tespit çalışması yapılması planlanıyor. Planlanan faaliyetin Ruhsat alanı 1.175 hektar olarak açıklandı.

KUTLUCA KÖYÜNDE DE MADEN ARAMA ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLECEK

Aynı firma tarafından Kiğı İlçesi Kutluca köyünde de benzer çalışmaların yapılması planlanıyor. Kiğı İlçesi Kutluca Köyü mevkiinde yapılması planlanan IV. Grup Kompleks Cevher (Bakır – Kurşun – Çinko) Ocağı Maden Arama projesine de ÇED gerekli değildir kararı verildiği belirtildi. Kutluca Köyündeki maden arama sahı 2 bin hektar olarak belirlendi.

YERLEŞİM ALANLARI ETKİLENECEK

Yerleşim yeri olarak ÇED faaliyet alanının; Doğu yönünde yaklaşık 1,4 km mezra evler, Güney yönünde yaklaşık 0,35 km mesafede Çiçektepe Köyü ve Batı yönünde yaklaşık 1,57 km mesafede mezra evler bulunmaktadır. Proje alanına ulaşım yaklaşık 1,0 km mesafeli stabilize yol vasıtasıyla sağlanacaktır.

BU PROJE KÖYLERİN İÇME VE SULAMA ARAZİLERİNİ ETKİLEYECEK

Maden arama projesi faaliyete geçtikten sonra başta Çiçektepe, Kadıköy, Güneyağıl, Duranlar, Eşme ve Selenk köylerinin içme ve tarım sulama alanlarını etkileyecektir. Bu konuda köy muhtarları, köy derneklerinin olası felaketleri engellemek için sorumluluklarını yerine getirmesi bekleniyor.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.