DOLAR
32,5845
EURO
35,0501
ALTIN
2.458,97
BIST
9.824,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KİĞI SPOR, ARAMA KURTARMA EKİBİ KURACAK!

KİĞI SPOR, ARAMA KURTARMA EKİBİ KURACAK!
18.02.2023 20:36 | Son Güncellenme: 18.02.2023 20:39
463
A+
A-

Ülke genelinde var olan deprem gerçeği ve Bingöl özelimizde 2 ana fay hattı (DAF ve KAF) kesişim noktasında yer alan Bingöl İlimizde olası depremlere hazırlıklı olmak için öncelikle arama kurtarma ekipleri ile ilgili “HERKES ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ ALMALI” başlıklı manşetimize ilk olumlu tepki, Kiğı Spor kulübü başkanı Gökhan Akdoğan’dan geldi.

Akdoğan: “AKUT Bingöl temsilcileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçemiz için arama kurtarma ekibi kurmaya karar verdik” dedi.

“PROFESYONEL BİR ARAMA KURTARMA EKİBİ OLUŞTURACAĞIZ”

binguven-bal2
https://bingolhaberci.com/herkes-arama-kurtarma-egitimi-almali/

Akdoğan, “Bulunduğumuz jeopolitik konum itibarıyla bir deprem kuşağının üzerinde yaşamaktayız. Kiğı ilçemiz ve çevresinde olası bir yıkıcı depremde arama kurtarma ekibimiz maalesef yok. Biz KİĞI Spor camiası olarak AKUT ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bir arama kurtarma ekibi kurmaya karar vermiş bulunuyoruz.

Ekibimiz kurulduktan sonra, AKUT’tan gelen profesyonel ekip (ortam dinleme cihazları, ısıya duyarlı termal kameralar) her türlü kurtarma ekipmanlarının kullanımı, arama kurtarma gibi bütün eğitimleri bize verecekler. Bu sayede kurulan ekibimiz bölgemiz, ülkemiz ve gerekirse yurtdışındaki olası kurtarma çalışmalarına katılarak can kaybını en az seviyeye indireceğine inanıyoruz.

Bu anlamda bu ekibin içinde bulunmak isteyen 18-60 yaş arası herkesin katılımını kabul edeceğiz.

Ancak ekipte bulunmak isteyen arkadaşlarımız için bazı şartlar aranmaktadır

  • Herhangi bir sağlık problemi olmamalı.

– Gerektiği anda en kısa sürede belirlenen yerde hazır bulunmak için engeli olmamalı.

– Gerekirse görev bölgesine gitmek için ailesini geride bırakmayı göze almalı.

– Eğitimleri aldıktan sonra ekibi yarı yolda bırakmamalı, büyük bir sorun olması dışında ekiple hareket etmeli.

– Bu işe başlarken kendisinin veya bir kuruluşun reklamı için değil, tamamen can kurtarmak için canı gönülden çalışmalı.

– Uzun süre açlık ve fiziksel yorgunluğa dayanma gücü olmalı” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.