DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Hedefimiz, börekçilerimizin peynirini Kiğı’da üretmek!

Hedefimiz, börekçilerimizin peynirini Kiğı’da üretmek

Hedefimiz, börekçilerimizin peynirini Kiğı’da üretmek!
A+
A-

İstanbul’da faaliyetlerini yürüten Kiğı Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) önceki dönem başkanı Turan Durmuşoğlu, “Selim Gürtepe işbirliği ile Kiğı’da yakın zamanda yüz başlıklı süt entegre tesisinin temelini atacağız. Hedefimiz, İstanbul’daki Börekçiler Derneği işbirliği  ile kooperatifleşerek börekçilerimizin peynir ihtiyacını karşılamak olacaktır” dedi.

“KİĞI’YI CANLANDIRMAK İÇİN ÇABALIYORUZ”

Kiğı ve Üsküdar Belediyelerinin kardeşlik programı çerçevesinde yönetim kurulu olarak katılan KİSİAD Başkanı Mehmet Ali Dağıstan, kurucu başkan İbrahim Zirekoğlu, bir önceki dönem dernek başkanı Turan Durmuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile geldikleri Kiğı’da gazetemize Kiğı ile ilgili duygularını, hedeflerini ve yatırımlarını konuştuk.

binguven-bal2

“KİSİAD’IN AMACI BİRLİĞİ PEKİŞTİRMEKTİR”

“Kuruluşun amacı, eski Kiğı olarak Adaklı, Yayladere ve Yedisu ilçemizin içinde olduğu akraba ve aile bağları ile güçlü olan birliğimizi kurmaktı” diyen KİSİAD kurucu Başkanı İbrahim Zirekoğlu, “2014 yılında kurduğumuz bu dernek ile bireysel olarak ilçemize katkı yapan iş insanlarımıza iş birliği ve güç birliği ile daha da büyütmekti. Bu birlik, ilçemize ve ilimize çok hayırlı işlere imza atacaktır. Biz buna inanarak başladık ve aynı sıcak duygularla kimin başkan olduğu değil, el ele vererek birliğimizi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

“KİSİAD’DA BAŞKANLIK YARIŞI YOK”

Daha önce Kiğı’da vefat eden annesi adına anaokulu açan, hayırseverliği ili bilinen bir önceki dönem KİSİAD başkanlığı yapan genç işadamı Turan Durmuşoğlu ise, “Öncelikle gazetemiz aracılığı ile başkanlık görevini devir aldığım kurucu başkanımız İbrahim Zirekoğlu’na ve on beş gün önce nöbet değişimi ile başkanlık görevimi devrettiğim değerli büyüğüm Mehmet Ali Dağıstan’a ve derneğin kuruluşundan bugüne emeği geçen tüm iş insanlarımıza, bu birliği ve dirliğe katkı sağlayan yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KİSİAD’da başkanlık yarışı olmadığını vurgulayan Durmuşoğlu, “İşte örneği, kurucu başkanımız İbrahim Zirekoğlu ile beraber Mehmet Ali Dağıstan başkanımızın yönetiminde beraberiz. Amacımız, ilimize, ilçemize ve insanlığa katkı sağlamaktır. KİSİAD’ın en büyük projesi birlik ve beraberliktir. Bugün burada olmamız, KİSİAD yönetim kurulu başkan yardımcımız ve aynı zamanda Üsküdar Belediye meclis üyesi arkadaşımız Asım Özaltın’ın üstün gayret ve çabalarıyla Üsküdar ve Kiğı belediyelerimizi kardeş belediye temelinin atılmasıdır. Bunun meyvelerini ileride göreceğiz. Üyelerimiz arasında Kiğı, Adaklı, Yayladere ve Yedisu ilçelerimizden çok değerli konumda olan hemşerilerimiz var. Birbirimizle iş birliği içindeyiz ve bunu güç birliği oluşturma çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Durmuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “2012 yılında rahmetli annemin adına bir anaokulu yaptırmıştık. Geçen sene 50 öğrencisi vardı, bu sene 35 öğrenci olacak. İlçe Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle görüştük, bu sene de okulun ön tarafında kapalı bir spor alanı yapacağız.

Duranlar (Ağbuzut) köyümüzün yan tarafında ilk etapta 100 başlı bir hayvancılık projemiz onaylandı. Öncelikle bu projemizi aktif edip deneme çalışmalarını tamamlandıktan sonra kooperatifleşerek 500 baş üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. İstanbul’da aktif faaliyetlerini sürdüren Börekçiler Derneği başkanı aynı zamanda yönetim kurulu üyemiz Bülent Dilbağı da aramızda işbirliği ile ciddi miktarda peynir ihtiyacı var.”

“BÖLGENİN MARKASINI OLUŞTURACAĞIZ’

“İstanbul’da 3 bin börekçi esnafımız var. Bu börekçilerimizin üyesi olduğu bir derneğimiz var. Börekçi esnafımızın ciddi oranda süt ve süt ürünleri tüketimi var. Kooperatif sistemi oturduktan sonra inşallah bu tesislerimizi diğer ilçelerimize de yayacağız.

Bizim bu fikrimize en iyi örnek SÜTAŞ’tır. Bu konuda Sütaş’tan sistemin yönetilmesi konusunda desteklerini talep edeceğiz. İş insanı, sadece iş olsun diye yatırım yapmaz, bu bölgede hayvancılık üzerine böyle devasa firma kurmuşsa, bizlerde bu tecrübeden faydalanmayı amaçlıyoruz.”

DAĞISTAN: ÇITAYI YÜKSELTİK

Hayırsever kimliği ile bilinen KİSİAD’ın yeni başkanı Mehmet Ali Dağıstan, daha önce trafik kazasında kaybettiği evladı Fuat Dağıstan adına Kiğı Fuat Dağsıtan Çok Programlı Anadolu Lisesi yaptırmış ve köyü Eşme’ye içme suyu götürmüştü.

Dağıstan, “Biz KİSİAD olarak bir aileyiz, eski Kiğı olarak hiçbir şekilde ayırım yapmayız. Adaklı, Yayladere ve Yedisu ilçemizin güzel insanları için bir araya geliyoruz. Öğrencilerimize burs, işsizimize iş sağlamak için hep beraber gayret içindeyiz” dedi.

Dağıstan şöyle devam etti :”1999 yılında oğlumu kaybettikten sonra İstanbul’da bir okul yapmaya karar vermiştim, sonra bir yakınım, bu okulu Kiğı’da yapmamı önerdi. İyi ki de beni uyandırdı. 2000 yılında Kiğı’da okulun temelini attık, çok şükür Kiğılı öğrencilerimize burada eğitim veriliyor. Kader böyle imiş. Allah onu bizden aldı ama başka şekilde hayırlı işlere vesile oldu.

Başta da söyledim, biz dernek yönetimi olarak bir aileyiz, en yaşlısı benim ve bana gösterdikleri sevgi saygıdan dolayı tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, beni bir abi olarak görüyorlar. Bu göreve getirdiler, mecburen destek verecekler, bayrağı daha da yükseltmem lazım. Başka çareleri yoktur. Eksiğimiz, hatamız olacak ama niyetimiz asla kötü olmayacaktır.

Biz KİSİAD olarak parti-marti ayırımı yapmayacağız. Bugün Kiğı ilçemize kardeş eli uzatan Üsküdar Belediye Başkanı gelip sahip çıkıyorsa, bizde en güzel şekilde misafirperverliğimizi göstereceğiz. Bölgemiz gelişim açısından maalesef geri kalmıştır. Bölgenin kalkınması için İlimize, ilçemize ve halkımıza destek olacak her fikre açığız ve her kapıyı da destek almak için çalışacağız.”

“KİĞI’DA KİSİAD ŞUBESİ AÇACAĞIZ”

“Kiğı’ya dair ne gibi projeleriniz var?” sorusuna ise Dağıstan şu şekilde yanıt verdi: “Olacak ama şimdiden söylemeyelim, biraz daha olgunlaşınca paylaşırız.

Öncelikle ilçemize şube açmaya karar verdik. Daha sonra diğer ilçelere ve en önemli ayağı Avrupa’da çok sayıda hemşerimiz vardır. Onları da bu çerçeveye alarak birlik beraberliği sağlayacağız. Misyonumuz, çok büyüktür, o yüzden herkese kapımız açıktır. Öğrencimize, işsizimize, yoksulumuza sahip çıkmak zorundayız, çünkü başka bir Kiğı yok.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.