DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Muhtarlar, sulama göleti talep ediyor

Muhtarlar, sulama göleti talep ediyor
12.07.2021 02:39
596
A+
A-

Kiğı’da 15 yıl önce projesi yapılan ancak gerçekleştirilemeyen sulama göleti için muhtarlar bir kez daha harekete geçti. Yapılması halinde 5 koyun sulama ihtiyacını karşılayacak göleti istediklerini talep eden muhtarlar, bu sayede hem verimliliğin hem de üretimin artacağını söylüyor.

Kiğı ilçesine bağlı Kadıköy, Eşme, Güneyağıl, Duranlar ve Yeşilyurt köylerini etkileyecek sulama göleti talep ettiklerini belirten muhtarlar, “Tarım arazileri susuzluktan ekilmiyor, sulama göleti yapılırsa, beş köyü ihya eder” diye konuştular.

Sulama göleti ile ilgili konuşan Kadıköy muhtarı Fehmi Manay, “Kiğı Ölmez köyü dağlarından akan fındıklı deresinde sulama göleti yapılırsa; beş köyün tarım arazisini ihya eder. 2006 yılında projesi yapıldı ama ödenek çıkmadı, su boşa akıyor” diye konuştu.

binguven-bal2

Eşme- Suvariç Köyü muhtarı Alişan Uçan da “Sulama göleti fikri daha önce de vardı ama bugüne kadar bir türlü yapılamadı. Mevcut durumda su yetersizdir, bahçe ekemiyoruz, arazimiz var ama sulak olmadığı için verimli değil. Sulama göleti yapılması, tüm bu bölgede hayvancılığı canlandırır, verimli bir tarım üretimi başlayabilir” dedi.

rodi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.