DOLAR
32,4972
EURO
34,9560
ALTIN
2.429,83
BIST
9.799,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

‘Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi’ Yayın Hayatına Başladı

‘Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi’ Yayın Hayatına Başladı
31.10.2021 20:42
409
A+
A-

Bingöl Üniversitesi bilimsel yayın dergilerine bir yenisini daha ekledi. Bingöl Üniversitesi Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi’nin ilk sayısı 30 Eylül 2021 tarihinde elektronik ortamda yayımlandı.

Dünyanın her yerinden gıda, tarım ve hayvan bilimlerinin tüm yönleriyle ilgili orijinal araştırma çalışmalarının, derlemelerinin ve görüşlerinin yansıtan bir dergi olan ‘Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi (IJFAA)’, Mart ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki kez elektronik ortamda yayımlanacak. Dergi, Türkçe ve İngilizce bilimsel makaleleri kabul edecek.

Derginin yayın hayatına başlaması ile ilgili değerlendirme yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Üniversitelerin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması için akademik dergilerin yararı kuşkusuz tartışılmazdır. Akademik dergilerin sayısı, yayın kalitesi ve tarandıkları indekslerin seviyesi üniversitelerin bilimsel gücünü de ortaya koymaktadır. Bu bağlamda, akademik dergi yayıncılığında varlığını ortaya koyan ‘Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi’nin yayına hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyor ve dergimize başarılı bir yayın hayatı diliyorum” dedi. 

binguven-bal2

Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi baş editörü Doç. Dr. Nusret Özbay, dergide literatüre kaynak sağlayacak nitelik ve değerde olan yayınlara yer verildiğini belirterek şunları söyledi: “Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi, Bingöl Üniversitesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu’nun resmi, uluslararası, hakemli ve açık erişim yayın organıdır. Derginin misyonu, gıda, tarım ve hayvan bilimleri alanlarındaki araştırma tecrübesi ile geliştirilen fikir ve verilerin paylaşımına zemin hazırlayarak alanındaki bilgi birikimini geliştirmek ve paylaşmaktır. Derginin Yayın ve Danışma Kurulu üyeleri, alanlarında deneyimli ulusal ve uluslararası birçok isimden oluşmaktadır”.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.