DOLAR
32,6905
EURO
34,8057
ALTIN
2.506,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“KURUMLAR SANAYİ SİTESİNE KAYITSIZ KALDI”

“KURUMLAR SANAYİ SİTESİNE KAYITSIZ KALDI”
31.10.2021 20:41
402
A+
A-

Bingöl Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Saim Yayan; “Sitede yaşanan su baskınları ve sel felaketine ilgili kurumların yine tedbir almayarak kayıtsız kaldı.”

Bu yıl Mart ayında yaşanan sağanak yağışta birçok işyerini su basmış, yollar kullanılamaz hale gelmişti. Mart ayında yaşanan sağanak yağışta birçok esnafın mağdur olduğunu dile getiren Yayan, o dönemde kurumların geçici müdahaleler yaptığını halen kalıcı bir çözüm bulamadıklarını söyledi. O dönemde yaptığı açıklamalarda Yayan, kurumların ilgisizliğinden yakınmış her sağanak yağış sonrası bu mağduriyetin tekrar ettiğini belirtmişti.

Bingöl Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu olarak ilgili kurumlara, sel felaketi ve taşkınlara karşı tedbir almaları yönünde resmi yazı gönderdiklerini söyledi.

binguven-bal2

Yayan, “Belediye, yaşanan yağış sonrası kendi üzerine düşeni yaptı ama diğer kurumlarımız maalesef durumu dikkate almadılar. Karayolları ve Devlet Su İşlerine çok ciddi işler düşmesine rağmen herhangi bir çalışma veya düzenleme yapmadılar. Sanayi sitesindeki alt geçtin yakınındaki kanal tıkalı olduğu için alt geçite doğru su akmaya devam ediyor. Sağanak sonrası tıkanan kanal halen olduğu gibi duruyor. Sadece anlık kısmi müdahaleler yapıldı. Bu DSİ kanalının derhal temizlenmesi lazım. Alt geçit bir bağlantı yolu olduğu için aynı zamanda, doğum hastanesine doğru gide vatandaşlarımızda bu yağış dönemlerinde çok zor durumda kalıyorlar. Esnafın sürekli aynı mağduriyeti yaşamaması adına ilgili kurumların planlı ve koordineli bir şekilde site içerisinde gerekli çalışmaları yapması gerekiyor. Her aşırı yağış sonrası ve özellikle kış aylarında site esnafı aynı mağduriyeti tekrar tekrar yaşıyor. Su baskınlarının önlenmesi adına yapılacak çalışmalar esnafımız için çok önemli.” Şeklinde konuştu. 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.