DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C

“Ligden Çekilmek Zorunda Kalabiliriz”

“Ligden Çekilmek Zorunda Kalabiliriz”
20.12.2021 10:41
511
A+
A-

TVF’ye çağrıda bulunan Bingöl Solhanspor Kulüp Başkanı Ziya Sözen, “Mevcut durumda galip geldiğimiz maç başı aldığımız 35 TL’lik İsim hakkı bedeli en az 150 TL’ye, mağlup olduğumuz zaman aldığımız 25 TL olan isim hakkı bedelinin de en 125 TL olmasını istiyoruz. Bu süreç böyle devam ederse özellikle biz Anadolu takımları ligden çekilme ile karşı karşıya kalacağız. Federasyonun bu işe derhal el atmasını bekliyoruz” dedi.

Dövizdeki artıştan dolayı takımın maddi sıkıntılar yaşadığını söyleyen Bingöl Solhanspor Kulüp Başkanı Ziya Sözen, Türkiye Voleybol Federasyonu’na (TVF) çağrıda bulundu.

Başkan Sözen, “ Son zamanlarda Dövizdeki yükseliş ve fiyat artışları bütün kesimleri olumsuz etkilediği gibi biz spor Kulüpleri de kapımıza kilit vurma noktasına geldik. TVF liginde mücadele eden takımlar ortalama üç yabancı transfer etmiş durumda. Biz bu yabancı oyuncuları transfer ettiğimizde dolar kuru 7 TL iken Şuan dolar 15 TL civarına dayanmıştır. Bir yabancı sporcunun maliyetinde yüzde yüzden fazla artış olmuştur.

binguven-bal2

Kulüplerin bu yükün altından kalkması imkansız görünmektedir. Bu süreç böyle devam ederse özellikle biz Anadolu takımları ligden çekilme ile karşı karşıya kalacağız. Federasyonun bu işe derhal el atmasını bekliyoruz. Son on yılda bütün maliyetlere yüzde bin civarında zam gelirken devletten aldığımız tek gelir olan Spor Toto teşkilat başkanlığından aldığımız İsim hakkı bedeline son on yıldır hiçbir zam yapılmadı. Bu durum asla doğru ve kabul edilir bir durum değildir. Sporun ve Sporcunun dostu olan Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Gençliğin abisi olan Sayın Spor Bakanımızdan beklentimiz bu sorunlarımıza kalıcı çözüm bulmalarıdır. Mevcut durumda galip geldiğimiz maç başı aldığımız 35 bin TL’lik İsim hakkı bedeli en az 150 bin TL’ye, mağlup olduğumuz zaman aldığımız 25 bin TL olan isim hakkı bedelinin de en 125 bin TL olmasını istiyoruz” dedi.

Başkan Sözen, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu yıl yapılan transferlerde sabit kur uygulamasını mevcut yabancı oyuncuların kabul etmesi olanaksız görülmektedir. Bu durumu yabancı oyunculara dayatmamız doğru ve ahlaki değildir. Fakat önümüzdeki sezondan itibaren Federasyon nezdinde yapılacak girişimlerle yabancı oyuncu transferlerinde ya sabit kur uygulanmalı yada kulüpler ortak karar alarak yabancı transferlerde de TL uygulamasına geçilmelidir. Bu durum sadece voleybolda değil, bütün spor branşlarında uygulanmalıdır. Aksi takdirde Türkiye’de birçok kulüp müsabakalara çıkamayacak duruma gelecektir. Oyuncuların ücretlerini ödemediğimiz için kulüpler icralarla karşı karşıya gelecektir.

Bu gidiş Türkiye’de birçok spor branşında faaliyetlerin son bulmasına sebep olacaktır. TVF Efeler liginde mücadele eden 14 takım içerisinde arkasında banka, büyük şirket, belediye olmayan tek takım bizim takımımız Bingöl Solhan Spordur. Tabiri caizse ligdeki tek halk takımıyız. Ligde formasına reklam alamayan, Sponsoru olmayan, hiç bir resmî desteği olmayan tek takımız. Bingöllü iş adamlarımızdan, esnafımızdan hiç bir destek alamıyoruz.

Bir kaç değerli büyüğümüzün yaptığı ( 3 kişi ) yardım ve Ufak tefek yapılan bir kaç yardım dışında hiç bir destek göremiyoruz. Dilenerek topladığımız Yardımlar dövizdeki kur farkından dolayı eriyip gidiyor. Bazı dost ve arkadaşımızın desteği olmazsa deplasmana dahi gidecek imkanımız yoktur. Geçen yıl Bingöl Belediye Başkanlığından takımımıza sadece 70 bin lira yardım yapıldı. Bu yıl ise 25 bin lira yardım yapıldı. Bu yardımlar sporcularımızın kaldığı apartmanların elektrik, su ve doğal gazını dahi karşılayamıyor. Takımımızın Sosyal Tesisi olmadığı İçin oyuncularımız apartman dairelerinde kalıyorlar. Onları toplayıp antrenmana götürmek bile başlı başına maliyet istiyor. Takımımızın aylık iaşe ve yemek bedelleri en az 100 bin lira tutuyor. Kulüp olarak artık bunların üstesinden gelemiyoruz.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.