DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Fizik tedavi uzmanları Bingöl’de yetişecek

Fizik tedavi uzmanları Bingöl’de yetişecek
07.07.2023 18:41
159
A+
A-

Temmuz 2022’de kurulan Bingöl Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi bu yıl ilk kez öğrenci alacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna göre, Bingöl Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı’na 2023-2024 akademik yılında 30 öğrenci alınacak. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Türkiye’nin dördüncü ve bölgenin bu alanda ilk fakültesi olma özelliği taşıyor.  Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversitenin nicelik ve nitelik açıdan büyüme hedeflerine adım adım ulaştığını belirtti.

Çapak, şunları söyledi: “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin ilimize ve bölgemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Fakültemizde sadece geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirmekle kalmayacağız, aynı zamanda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini de yürütmeyi hedefliyoruz.

Yeni fakültemizde ilimizin ve bölgemizin sağlık ihtiyaçlarına yönelik bilimsel ve akademik düzeyde çözümler üretmek önceliklerimiz arasında olacaktır. İnşallah fizik tedavi hastanemizin kurulması ile birlikte sadece Bingöl’e değil, bölgemize ve hatta ülkemize fizik tedavi alanında çok önemli hizmetlerde bulunacağız. Bu fakültemizin kurulmasında emeklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz’a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a, tüm YÖK Yürütme Kurulu Üyelerine ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum.”

binguven-bal2

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.