DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

TANITIM GÜNLERİ Mİ, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS KAMPANYASI MI?

TANITIM GÜNLERİ Mİ, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS KAMPANYASI MI?
19.09.2022 00:27 | Son Güncellenme: 26.09.2022 20:38
371
A+
A-

8-11 Aralık tarihinde Maltepe’de yapılması düşünülen Bingöl Tanıtım Günleri amacıyla davet edilen 100 Dernekten sadece 15 Dernek temsilcisinin katılması, hayal kırıklığına uğrattı.  

İstanbul’da faaliyetlerini yürüten Bingöl Dernekler Federasyonunun öncülük ettiği Bingöl Tanıtım Günleri için Üsküdar Kültür Merkezinde bir araya gelen dernek başkanları, birlik sağlanmadan başarı sağlanamaz vurgusunda bulundular.

Federasyon Başkanlığı tarafından davet edilen İl, İlçe ve Köy Dernek başkanlarından sadece 15 Dernek temsilcisinin katılması ve katılan dernek başkanlarının, 8-11 Aralık tarihinde yapılması düşünülen program öncesi birlikteliği sağlamadan, kış ayında hava muhalefetini düşünülmeden, ben yaptım oldu düşüncesi ve federasyonun gerektiği zamanda aktif olamamasından dolayı birçok dernek başkanı, destek olamayacaklarını söyledi.

binguven-bal2

İSTANBUL’DA 150 BİN NÜFUS İLE 32. SIRADAYIZ

Tanıtım günleri ile ilgili açılamada bulunan federasyon başkanı Atalay Atilla, “İstanbul’da Bingöllü olarak 150 bin nüfus ile iller arasında 32. Sıradayız. Bazı dernek başkanlarının aralık ayına olumsuz baktığını söyleyen Atilla, aksine yöresel ürünlerimiz için en iyi tarih olduğunu düşünüyorum. Bingöllüler olarak gerek siyaset ve gerekse bürokrasi açısından hak ettiği yerde olmadığını belirten Atilla, bu amaçla birliktelik göstermemiz gerekiyor” dedi.

“TANITIM GÜNLERİ YERİNE, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS KAMPANYASI YAPABİLİRİZ”

Atalay’dan sonra söz alan iş insanı Mehmet Bağatarhan, “Bu tanıtım, Üniversite öğrencilerine burs sağlıyorsa, bende varım, Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz gelmezse, ne Vali gelir, nede belediye başkanları gelir”.

Toplantıda Bingöl Tanıtım Derneği adına söz alan Galip Akengin, “İlimizin tanıtımı için klasik alanların dışında farkındalık yapabilirsek, amacına ulaşmış oluruz” dedi.

Akengin, “Ben bir gazeteci ve aynı zamanda Bingöl Tanıtım Derneği başkanı olarak buradayım. Eleştirilerimizin yanında önerilerimiz de vardır. İstanbul, Ankara ve Kocaeli tanıtım günlerine katılan biri ve “12-12-2012 Dünya Bingöllüler Günü” programının koordinatörlüğü yapmış tecrübesiyle size önerilerim var.

Karar siz başkanlarındır.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YARARINA KERMES KAMPANYASI

Dernek olarak bizim yegane amacımız, İlimizin uyuşturucu ve terör ile anılan olumsuz imajı yerine; doğası, kültürü, tarihi, eğitimi, bilime, teknolojiye,  zanaata ve civanmertliğini öne çıkaracak duyarlılığımızı ülke ve dünya gündemine getirmektir.

Dayanışma ve yardımlaşma amacıyla kurulan dernekler olarak, geçmişte güç birliği ile çok önemli organizasyonlara imza attık.

İstanbul’da faaliyet yürüten yüzün üzerindeki derneklerimiz ile güç birliği ile 9-10-11-12 Aralık tarihlerinde (Kadıköy, Üsküdar, Sultanahmet veya Eminönü meydanında) halkın yoğun olduğu bir noktada beş günlük kermes düzenleyerek maddi imkânı olmayan üniversite öğrencilerimize sahip çıkarak ekonomilerine katkı sağlamak, gençlerimize sahip çıkarak geleceğe hazırlarken 12 plakamız olan 12 Aralık tarihine de Dünya Bingöllüler gününe denk getirerek ilimizin tanıtımına öncülük etmektir.

İlimizin tanıtımını, klasik tanıtım günleri yerine, ilimiz insanlarını özellikle derneklerimizin İstanbul’da eğitime olan duyarlılığını göstererek tanıtmak, kamuoyunun dikkatini çekecektir…

İLİMİZİ EĞİTİM VE DOĞA GÜZELLİKLERİ İLE GÜNDEME GETİRMELİYİZ

Halkın yoğun olduğu bir noktada açacağımız stantlar da Bingöl’ün yöresel ürünlerinden Bal, Ceviz, Kavurma ve yöresel yemeklerimizin yanı sıra ülke sathına yayılmış hemşerilerimizin markalaşan ürünleri olan burma kadayıfı ve Kürt böreği gibi ürünlerimizi sergileyeceğiz.

Kermesin ilk gününden itibaren derneklerimizin folklor ekipleri halkın dikkatini çekmek için oyunları ile farkındalık oluşturacak.

ULUSAL MEDYADA ÇALIŞAN HEMŞEHRİLERİMİZDEN DESTEK ALABİLİRİZ

 Ulusal basında çalışan derneğimizin üyeleri, Sabri Balaman, Ramazan Güntay, Kenan Butakın, Cihat Arpacık, Nevzat Dindar, Fatma Korkutata ve Yüksel Koç gibi hemşerilerimizden destek alabiliriz. Kermes ile öğrencilerimize sahip çıkarken, diğer yandan ilimizin gençlere sahip çıktığını ülkeye tanıtmış olacağından bu kampanyayı her yıl geleneksel olarak yapabiliriz.

HEDEF 1000 ÖĞRENCİYE BURS SAĞLAMAK

Gurbette eğitimlerini devam eden Üniversite öğrencilerimizi sahiplenmek; ilimize ve STK’lara aidiyet bağımlığı sağlayacaktır. Bu yıl için planlarımıza göre 1000 öğrenciye burs desteği vermeyi hedefliyoruz. Bu kermes kampanyasını İstanbul’dan sonra aynı organizasyonu Bingöl’de de yapabilir, burada il öğrenci seçimi yerine, ihtiyaç sahipleri tespit edilip paylaşımda bulunmayı, ilimizde eğitimlerini sürdüren yabancı öğrencilere de sahiplenmek adına dahil etmemiz, ilimizin tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır.

TAHMİNİ BÜTÇE

İstanbul’da düzenleyeceğimiz kermes için Bingöl’den 300 kilo Ceviz, 300 kilo bal, 300 kilo kavurma, 300 kilo tulum peyniri ve yöresel yemeklerimiz için alınacak ürünlerin alımı için ekonomik desteğe ihtiyaç duyulmaktadır.

İstanbul’daki burma kadayıfı ve Kürt böreği ikramlarını üretici hemşerilerimizden sponsorluk karşılığında alıp gelirin tamamı, öğrencilere burs olarak verileceği için, önemli bir destek sağlayabiliriz. Yine Bingöl de Bal, Peynir, Kavurma ve Ceviz gibi ürünleri, sponsor bularak maliyetleri düşürülebiliriz” diye konuştu.

İŞ İNSANI VE BAŞKANLARDAN BURS DESTEĞİNE TAM DESTEK

Söz alan Bingöl Vakfı başkanı Mahmut Varol ise, İlimizin tanıtımı için üzerimize düşeni yapmaya hazırız, Galip beyin önerisi de uygulanabilir” dedi.

Ses sanatçısı Şair Abdurrahman Delen

Ses Sanatçısı Şair Abdurrahman Delen, İstanbul ve Kocaeli’de yapılan tanıtım günlerinde sunuculuk görevini üstlenmiştim. Her gün sahneye adam göndererek adımı anons etsin diyenleri maalesef bu toplantıda göremiyorum. Katılım bu olmamalıydı. 110 dernekten bahsediliyor, hani nerde? Diye sordu. Delen, “Öğrencilere yönelik destek organizasyonu için elimden geleni yapmaya hazırım” dedi.

Söz alan Adaklı bileşenleri dernek başkanı Ahmet Cevdet Özdemir, “İstanbul’da 6 il, 4 ilçe derneği var, hani nerede bu dernek başkanları, katılım yok. Biz bir kahvaltıda bile iki yüz kişiyi bir araya getirirken böyle önemli bir toplantıya 15 derneğin katılması, endişe vericidir, zamanlaması sorun görünüyor, öğrencilere yönelik kampanyayı destekliyorum” dedi.

Karlıova Yiğitler – Sağnis Derneği onursal başkanı Mahmut Külek, “Biz Kocaeli’de yapılan tanıtım günlerinde yöremizin iki sanatçısını götürdük, kıyafetinden dolayı sahneye çıkarmadılar. Bu toplantıyı düzenleyen federasyon başkanı ve yönetimini memleketimizde orman kesimi oluyor yanımızda yok, doğamız bozduruluyor göremiyoruz, bu tanıtım işi tamamen siyasi platformlardır, biz burada olmayız, öğrencilere yönelik burs desteğine her türlü desteğimle yanınızda olacağım” diye konuştu.

Adaklı Karakoç Dal ailesi Dernek başkanı Şahabettin Dal da STK’lar olarak siyasilerin arka bahçesi değiliz, kirli siyasetin içinde yerimiz olamaz, eğitim ile ilgili kampanyalara her zaman varız” diye konuştu.

Kayy-der Başkanı Ahmet Tüzün de söz alarak düşünülen organizasyonda olmayız, çünkü bizim geleneksel Gağend programımız var, yoğun bir sürece girdiğimiz döneme denk gelecek. Biz desek ki varız, hemen birlileri bizi devre dışı bırakmak için elinden geleni yapar. Söz alan kişilerin ortak noktasının Cevdet Yılmaz evet demese, ilde hiçbir belediye başkanı gelmez, bürokrasi gelmez dediniz, arkadaşlar kendinizi niye bu siyasilere mahkûm ediyorsunuz? Siyasetin halkı ne kadar hapsettiğini görmüyorsunuz. Biz böyle bir oluşumda yer almayız. Hadi yapalım desek, Kürtçe Tiyatrolar, ana dilde konuşalım, yerel sanatçılarımızla kendi kültürümüzü, özümüze dönelim, var mısınız? Diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.