DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Metin Kahraman, Bingöl konserinin neden iptal edildiğini anlattı

Metin Kahraman, Bingöl konserinin neden iptal edildiğini anlattı
23.02.2024 23:30
41
A+
A-

Sanatçı Metin Kahraman, emniyet tarafından iptal edilen konser hakkında, “Bingöl, Zazaca’nın ağırlıklı olarak konuşulduğu bir bölge. Dünya Ana Dili Günü’nde Zazaca söyleyen bizlerin konseri yasaklandı. Maddi ve manevi kayıplarımız var” dedi.

Sanatçı Metin-Kemal Kahraman Kardeşlerin dün Bingöl’de verecekleri konser İl Emniyet Müdürlüğü tarafından iptal edilmişti.

Bu akşam Van’da verilecek konser için yola çıkacak olan Metin Kahraman, konu hakkında Rûdaw’a gönderdiği görüntülü mesajda açıklamalarda bulundu.

Kahraman, şunları kaydetti:

binguven-bal2

“Dün Bingöl’deki konserimiz 2 saat kala, son anda yasaklandı. Esasen bir hafta önce emniyet, bu konserin yasaklandığını bize bildirdi, ancak biz vazgeçmedik. Bingöl’deki Eğitim Sen ve Baro ile çeşitli milletvekillerimizle temasa geçtik ve Bingöl Valiliği ve Emniyet Müdürlüğüyle iletişime geçtik, yasaklama gerekçesini sorduk. Hiçbir gerekçe sunulmadı, sadece güvenlik denildi.

Doğu illerinde bir konser veya turne düzenlediğimizde, genellikle ilk konser yasaklanıyor. Bu, bizi yıldırmak isteyen bir taktik gibi görünüyor. Bingöl’deki kurumlar bir hafta boyunca çaba gösterdi. Ancak, maalesef, konsere 2 saat kala tekrar yasaklandı ve ilan edildi. Yani, emniyete yaptığımız iki başvuru da sonuçsuz kaldı.

Biliyorsunuz ki Bingöl, Zazaca’nın ağırlıklı olarak konuşulduğu bir bölge. Dünya Ana Dili Gününde Zazaca söyleyen bizlerin konseri yasaklandı ve bu durum bizi çok üzdü. Maddi ve manevi kayıplarımız var. Bingöl Barosu ve Eğitim Sen’in desteğiyle davacı olacağız.”

Metin-Kemal Kahraman Kardeşler, 10 Şubat’ta Şişli’de gerçekleştirdikleri konserin ardından, Bingöl, Van, Diyarbakır, Dersim ve Elazığ’ı da içine alan bir turneye çıkmıştı.

Metin-Kemal Kahraman’ın şubat ayı konser takvimi şöyle:

22 Şubat, Van

23 Şubat, Diyarbakır

24 Şubat, Dersim

25 Şubat, Elazığ

28 Şubat, Ankara (Fikrim Bar)

binguven-bal2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.