DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Esnaf Odası Başkanı Ali Bayram: Ülkücüyüm, HDP’ye oy veririm MHP’ye vermem

Esnaf Odası Başkanı Ali Bayram: Ülkücüyüm, HDP’ye oy veririm MHP’ye vermem

Esnaf Odası Başkanı Ali Bayram: Ülkücüyüm, HDP’ye oy veririm MHP’ye vermem
14.06.2021 00:45 | Son Güncellenme: 14.06.2021 01:08
427
A+
A-

CHP Ekonomi ve Esnaf Masası Heyeti Bingöl’e gitti. Heyetin esnaf ziyareti sırasında İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’a dert yanan bir kişi, “Kıyamet kopmuş bu kadar da olmaz. 5 torun var beşi de bomboş” dedi. Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Bayram, “Ben ülkücü bir adamım MHP’ye oy vermem HDP’ye oy veririm, öyle bir hale geldik” sözleriyle sitem etti.

CHP Ekonomi ve Esnaf Masası üyesi milletvekillerinin Bingöl ziyareti devam etti. Heyet, esnaf gezisi sonrası Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile temaslarda bulundu. Oda Başkanı Ali Bayram, “üç harfliler” olarak tanımladığı zincir marketlere, şoförlerin kendilerine değil de Ticaret Odası’na kayıtlı olmasına, şehirdeki geçim sıkıntısını eleştirerek şunları söyledi:

“Her Cuma mal indirerek ana caddeleri kapatıyorlar. Bana vermiş üç bin lira beş bin lira esnafın üçte ikisi almadı. Ben ülkücü bir adamım MHP’ye oy vermem HDP’ye oy veririm, öyle bir hale geldik. ‘CHP ağzıyla konuşuyorsun’ diyorlar, demek ki CHP doğru söylüyormuş. Sol bir dengedir. Şoför esnafı bende kayıtlı değil ticaret odasında kayıtlı.”

binguven-bal2

“ÜNİVERSİTE MEZUNU TORUNLARIM EVDE BOMBOŞ OTURUYORLAR”

Heyetin esnaf ziyareti sırasında CHP’li Erdan Kılıç’a dert yanan bir kişi, “Torunlarım üniversite okudu biri makine mühendisi biri inşaat mühendisi evde bomboş oturuyorlar. Kıyamet kopmuş bu kadar da olmaz. 5 torun var beşi de bomboş” sözleriyle sitem etti.

Başka bir yurttaş da, “Ben 27 senedir İstanbul’dayım, 20 senedir Bingöl’e gelmemiştim, yeni geldim İstanbul’u geçmiş. Para yetmiyor. Hiçbir yerde yetmiyor, işsizlik var. Çocukları okutuyoruz, üniversite okuyorlar iş yok” dedi.

Lokanta esnafı, “Sıkıntımız çok, iş yapamıyoruz. Ayda 3 bin 500 lira kira veriyorum. Aldığımız 1500 lira sadece BAĞ-KUR primini karşılıyor. Krediye başvurduk çıkmadı” sözleriyle dert yandı.

“HAYVANLARIN GEÇİŞ YERİNDEN ARAZİ SATILIYOR”

Bir çiftçi “Bingöl’de en az 500 tane sera yapıldığını, ama içinin boş olduğunu” söylerken bir muhtar, “Sürekli artan yem fiyatlarından dolayı insanlar hayvancılık yapamıyor” dedi.

Muhtar ise “Milli Emlak ile Hazine’den arazi isteyen vatandaşlar arasında kaldık. Köyün ortak yeri veya hayvanların geçiş yeridir. Gidip Milli Emlak’tan arazi istiyor o da satıyor bu çok sıkıntılı bir durum” sözleriyle başka bir soruna da parmak bastı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.