DOLAR
32,4390
EURO
34,7386
ALTIN
2.446,03
BIST
9.909,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yedisu fasulyesi festivali sonuçlandı

Yedisu fasulyesi festivali sonuçlandı
01.10.2023 00:37 | Son Güncellenme: 01.10.2023 01:08
106
A+
A-
Bingöl’ün Yedisu İlçe Saadet Partisi Başkanı, Horoz Fasulyesi Festivali Birincisi Oldu.

Bingöl’ün Yedisu İlçe Saadet Partisi Başkanı Daimi Bakar, Yedisu ilçesinde düzenlenen Geleneksel Horoz Fasulyesi Festivali’nde birincilik ödülü kazandıktan sonra bir basın açıklaması yaptı. Bakar, ödülün kendilerine değil, emek veren tüm üreticilere ait olduğunu belirtti ve festivalin başarısında katkı sağlayan kişilere teşekkür etti. Ayrıca, festivali düzenleyen Yedisu Kaymakamlığı, belediye başkanı ve iş insanı Zeki Zeray gibi kişilere de minnettarlık dileklerini iletti.

Bakar, açıklamasında şunları ifade etti: “Festivalde birincilik ödülü bize verildi, ancak bu ödülün sahibi tüm emek veren üreticilerdir. Biz doğduğumuz topraklarda yaşayıp üretmeyi sürdürmek isteyen insanlarız ve tüm zorluklara rağmen bu yolda ilerliyoruz. Yetkililerden beklentimiz, ilçemizde üretimi teşvik edecek destekleri sağlamalarıdır.”

Ayrıca, Bakar ilçede yaşanan göç sorununa da dikkat çekti: “Son dönemde ilçemizde ciddi bir göç hareketi yaşanmakta ve genç nüfus azalmaktadır. Oysa ki ilçemiz, horoz fasulyesi, balı, yaban fındığı, doğal maden suları, meraları, yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak bu potansiyeli değerlendiremeyen insanlarımızın başka yerlere gitmesi kabul edilemez. Ne yazık ki ilçemizin altyapısı, hastanesi ve eğitim sistemi yetersiz durumdadır. İlçemizde hala bir Emniyet Müdürlüğü bile bulunmamaktadır.”

Son olarak, Bakar yetkililerden ve iş insanlarından destek talebinde bulundu: “Yedisu ilçemizin sorunlarını çözmek için yetkililerden ve iş dünyasından destek bekliyoruz. Eğer bize destek verirlerse, Yedisu halkı olarak dünya çapında birçok alanda başarıları bir araya getirebiliriz.

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.