DOLAR
32,3764
EURO
35,0246
ALTIN
2.326,54
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

“SOYGUN VAR” FEDAŞ’A TEPKİ ÇOĞALIYOR!

“SOYGUN VAR” FEDAŞ’A TEPKİ ÇOĞALIYOR!
30.01.2022 21:58
417
A+
A-

Ekonomik kriz giderek büyüdüğü bu günlerde 2022 yılında elektriğe yapılan zamlar esnafa yansımaya başladı.

Birçok esnaf bir önceki ayın nerdeyse 4 kat fazla faturalarla karşılaştı. Esnafa isyan ettiren faturalar Bingöl’de geldi. Bingöl’de elektrik dağıtım şirketi Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ)  tarafından bir ay önce kestiği faturaları iki katına çıkardı. artıgeçek’in haberine göre, bir ay önce 300 tl civarında olan faturalar bu ay bin TL’nin üzerinde oldu. Merkezde 10 binin üzerinde gelen faturalar da var. 2022 yılının elektrik faturalarının kiraların üzerine çıkması tepkilere sebep oldu.

 ESNAF FATURAYA İSYAN ETTİ

binguven-bal2

Bu esnaflardan biri Erhan Beyantemur. Bingöl’de kuaför dükkânı işleten Beyantemur’un bir ay önceki elektrik faturası 350 TL’ydi. Yeni yılda bin 70 TL’lik fatura ile karşılaşan Beyantemur, gelen gidenlerin göreceği şekilde faturayı dükkân camına yapıştırdı. Faturanın yanına “Soygun var. TEDAŞ zulmüne hayır” yazısını astırdı. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Ali Bayram, elektrik faturalarının bu kadar yüksek olmasına tepki gösterdi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.