DOLAR
32,3095
EURO
35,1457
ALTIN
2.281,35
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kent Meydanı İhaleye Çıkıyor

Kent Meydanı İhaleye Çıkıyor
22.05.2022 23:36
362
A+
A-

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, ‘Kent Meydanı’ projesinin 9 Haziran’da ihale edileceğini duyurdu.

Valilik binasının tamamlanmasıyla boşalacak olan mevcut hükümet konağı ile eski İl Özel İdaresi alanının, altı otopark üstü kent meydanı olarak planlanıyor. Kent meydanı projesi, kentteki otopark sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturacak.

“Şehrimize yeni değerler kazandırmaya devam ediyoruz.” diyen Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kendi sosyal medya hesabı üzerinden projenin 9 Haziran’da ihale edileceğini duyurdu. Başkan Arıkan’ın paylaşımı şöyle:

“Şehrimize yeni değerler kazandırmaya devam ediyoruz. Kent meydanı, yeraltı otoparkı ve eski özel idaresi alanında inşa edeceğimiz modern park işimizin ihalesini, 9 Haziran 2022’de gerçekleştiriyoruz. Toplam alan: 20.941 m2 500 araçlık otopark”

Belediye Başkanı Erdal Arıkan, ‘Kent Meydanı’ projesiyle ilgili daha önce yaptığı açıklamada şu detayları paylaşmıştı:

binguven-bal2

“Kentsel yaşamın en önemli unsurlarından olan meydanlar, yaşadığımız şehrin kimliğini ortaya koymaktadır. Biz de bu doğrultuda hem şehrimizin ilk kent meydanını inşa etmek hem de ilimize yeni bir vizyon kazandırmak için çalışmalarımıza start verdik. İlimize yakışır bir meydan inşa etmek için çok yoğun mesai harcadık ve nihayetinde kafeteryası, millet kıraathanesi, sergi alanı ve yeşil alanlarıyla ilimizin vizyonuna, kent estetiğine uygun bir proje ortaya koyduk. Elhamdülillah kent meydanının proje ihalesi sürecini tamamlamış bulunuyoruz. Hükümet Konağımızda bulunan kamu kurumlarımızın taşınması ve yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla ilk meydanımız için ilk kazmayı vurmuş olacağız İnşallah.”

“OTOPARK SORUNU KALMAYACAK”

Kentteki otopark sorununun çözümüne de büyük oranda katkı sağlanacağını kaydeden Başkan Arıkan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Çarşı merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu ve araç otopark sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yol genişletme ve yeni alternatif yollarımızla birlikte kent meydanı projemizde inşa edeceğimiz modern ve son derece kullanışlı kapalı otopark ile çarşı trafiğine nefes aldıracağız.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.