DOLAR
32,1271
EURO
35,1180
ALTIN
2.227,54
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
13°C
İstanbul
13°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
12°C

Dünya Bingöllüler Günü Taksim’de Kutlandı!

Dünya Bingöllüler Günü Taksim’de Kutlandı!

Dünya Bingöllüler Günü Taksim’de Kutlandı!
30.03.2021 14:46 | Son Güncellenme: 30.03.2021 14:47
657
A+
A-

Taksim, Taksim olalı böyle kutlama görmedi

12.12.2012 tarihinde İstanbul’daki Bingöl il, ilçe, köy dernekleri ile işadamlarımızın destekleri ve gazetemizin oluşturduğu Bingöl Platformu’nca organize edilen “Dünya Bingöllüler Günü”nün olumlu yansımaları devam ediyor.
15 Aralık 2012

Haber analiz: Galip Akengin

MİSYONUMUZUN GEREĞİNİ YAPTIK

binguven-bal2

Türkiye’nin kalbi İstanbul’da, İstanbul’un kalbi Taksim’de STK’lar olarak düzenlediğimiz “Dünya Bingöllüler Günü” kutlamalarına, ulusal basında olumlu tepkiler devam ederken “gönüllüler ordusu” olarak nitelendirilen Bingöl Platformu Yürütme Kurulu, “Bingöl’ün ve Bingöllülerin üzerimize yüklediği misyonun gereğini yerine getirdik” diye konuştular.

Bingöllüler Platformu, BİNDAV’da toplanarak organizasyonun içeriğini istişare ettiler.

AYDAR TETİKLEDİ, GAZETEMİZ DÜNYAYA YAYDI

Tanıtım organizasyonu öncesi ceviz ve bal paketleme çalışması

2011 yılından başlayarak sosyal paylaşım sitelerinde atkılar, görsel metinler, Boğaz Köprüsü’nde tanıtıcı eylemlerle bu fikri ateşleyen hemşerimiz Veysel Aydar’ın tetiklemesi üzerine, gazetemizin genel yayın yönetmeni Garip Akengin, plakamız olan12.12.2012 tarihinin, ilimizin tanıtımı için fırsat olabileceğini düşünerek harekete geçti. “2012 yılı Bingöl Yılı olmalı” manşet başlığıyla başlattığı organizasyonu, başta Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’la paylaştı. Bakanımızın “Neden olmasın” sözleriyle destek verdiği çalışmaya, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, İstanbul ve Bingöl’deki STK başkanlarının da görüşleri alınarak başlatılan kampanya tüm Bingöllülerin ilgisini çekti.

2012 Bingöl yılı olmasa da kimsenin yapamadığı, düşünemediğini sonunda elbirliği ile gerçekleştirdik. Taksim’de gerçekleştirilen organizasyon büyük ses getirdi. Taksim’de o gün Bingöl’den getirttiğimiz şifa kaynağı bin kavanoz bal, binlerce adet ceviz, sevginin sembolü bin adet gül, Bingöl’ün sofralarımıza kazandırdığı bin adet burma kadayıf ve bin adet Kürt böreği dağıtıldı. Folklor ekibimiz yöremizin oyunlarını sergiledi. Yaklaşık 2.5 saat süren bu organizasyon, izleyen İstanbullular tarafından da, büyük beğeni topladı. 9 kuşaktan beri İstanbullu olduğunu belirten bir vatandaşımız, “Yaşadığım son 50 yılda böylesine güzel, birlik ve beraberlik mesajları veren, insanları kardeşliğe davet eden, bu kadar muhteşem bir eylem görmedim. Sizinle gurur duydum” demekten kendini alamadı.

BİN ADET 250 GRAM BAL, BİN GÜL, BİN CEVİZ, BİN KÜRT BÖREĞİ, BİN BURMA KADAYIFI DAĞITILDI

KARDEŞLİK MESAJI VERİLDİ

Taksim’de tahminen 1000 kişinin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda, Bingöl Platformu adına basın açıklaması yapan gazeteci Garip Akengin, şunları söyledi:

“Doğduğumuz ve dünyaya ilk kez (merhaba) dediğimiz Bingöl, ne yazık ki bugüne kadar hep yürek yakan, gönül yıkan, gözyaşı döktürten haberleriyle gündeme geldi. Bingöl’ün böyle tanınmasını, inanın hiçbir Bingöllü de istemezdi, arzulamazdı.

Biz de istedik ki, bundan böyle Bingöl, güzellikleriyle, sevgi dolu yürekleriyle, barış ve kardeşlik isteyen yüzüyle tanınsın. Bu amaçla da plaka numaramız olan 12 ile eşdeş olan 12.12.2012 tarihini (Dünya Bingöllüler Günü) olarak kutlamak, İstanbul’da yaşayan kardeşlerimizle bir arada sevgiyle, muhabbetle buluşmak istedik. Bu amaçla buradayız.

Çeşitli nedenlerle bir türlü gelişemeyen, oysa sayılamayacak kadar çok zenginliğe sahip olan Bingölümüzün, size bugün cevizini ve sıhhat kaynağı balını, burma kadayıfını ve böreğini ikram etmek istiyoruz. Sergileyeceğimiz halk oyunlarımızda eminiz, sizler de kendinizden bir parça bulacaksınız.

BİZ SEVGİDEN YANAYIZ

Ne yazık ki, son 30 yılda yaşananlar göstermiştir ki, olumsuz hareketler bu ülkenin, bu topraklarda yaşayan hepimizin huzurunu kaçırmıştır. Artık anneler ağlamasın, kan ve gözyaşı dökülmesin istiyoruz. Doğulumuz güneylimizden, batılımız, kuzeylimizden şüphe etmeden renklerimizin zenginliğini hep beraber yaşamaktan yanayız. Biz Bingöllüler olarak, sevgiden, saygıdan, şefkatten, merhametten, evrensel insan hak ve özgürlüklerinden,  barıştan yanayız.

Biz istiyoruz ki, kimse kimseye kötü niyetler beslemeden, kardeşçe, bir ailenin bireyleri olarak bir arada yaşayalım. Dar günümüzde birbirimizin yardımına koşalım, sıkıntılarımızı birlikte çözelim ve yarınlara umutla bakalım. Geleceğimiz parlak, gönlümüz hoş olsun. Çocuklarımız birbirlerini kardeş bilsin, dayanışma içinde olsunlar istiyoruz.

Bugün burada bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.”

BİR GÜNDE İKİ ORGANİZASYON

Kısa bir süre içinde organize edilen kutlamaların hafta içine denk gelmesinin kendilerini katılım açısından endişelendirdiğini belirten Akengin, “Bingöl’den 1000 kavanoz bal, binlerce ceviz, 1000 adet gül, 1000 porsiyon kadayıf ve 1000 porsiyon Kürt böreğini Taksim’de dağıtan ilk STK organizasyonu olarak tarihe geçtik. Taksim’deki katılım ve coşku görülmeye değerdi, bu başarı, birliğimizin, beraberliğimizin, gönül birliğimizin eseridir, kendimizi alkışlayalım. Aynı günün akşamı Ümraniye’deki Prenses Düğün Salonu da hemşehrilerimiz tarafından adeta tıka basa dolduruldu ve güzel bir gece yaşandı” dedi.

AMACIMIZA ULAŞTIK

12-12-2012 PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE AYNI GÜNDE TAKSİM VE ÜMRANİYE PRİNCES SALONUNDA İKİ ETKİLİK YAPILDI

Bütün bu çaba ve organizasyonun amacı yıllardır ilimizin olumsuz imajını değiştirmekti. Bunu da başarmanın yolu ulusal basındaki hemşerilerimizin destekleriyle gerçekleştirildi.

Taksim’e Anadolu Ajansı, İHA, CHA, A haber, Beyaz TV başta olmak üzere birçok gazeteci katıldı. Son bir hafta içinde Zaman, Takvim, Sözcü, Star gazetelerinde ve İstanbul Anadolu yakasında yayınlanan yerel gazetelerde ve onlarca internet sitesinde etkinliklerimize yer verildi. Bu haberlerin gazete, televizyon ve sitelerde yayımlanması gazeteci ağabeylerimiz Ramazan Güntay ve Ümit Fırat ile Kenan Butakın, Bahri Kayaoğlu ve Fatma Korkutata hemşerilerimizin destekleri ile gerçekleşti.

KEŞKE TÜM DÜNYAYA YAYILMIŞ OLSAYDI

Princess salonda programın sunucusu Abdurrahman Delen’in yönetiminde Bingöl ilimize ait sinevizyon gösterisinin ardından yemek ikramının akabinde Bingöl platformu üyeleri

BİNYAD Başkanı Naci Buğu, Federasyon adına Yusuf Elitoğ, BİNDAV adına Tahir Tikici, BİN-GENÇDER’den Halit Sanır, bayan üye Emine Bilgin de günün anlam ve önemine vurgu yapıldı ve birlik ve beraberlik mesajı verildi.

En son konuşmacı olarak sahneye çıkan platformun koordinatörü Gazeteci Galip Akengin, Bingöl Platformu Yürütme Kurulu üyeleri Bingöl İl Derneği Başkanı Naci Buğu, BİNDERFED temsilcisi Yusuf Elitoğ, Bingöl Vakfı temsilcisi Gazi Adkovayçin, Bingenç-Der başkanı Halit Sanır, Bin-İlder Başkan yardımcısı Zeki Buyankara, gönüllü nefer ve mobilyacılar odası başkanı Suat Yazıcı, Yayladere derneklerini temsilen Hasan Bakbak, gazeteci Ramazan Güntay ve gönüllü tek bayan temsilci Emine Bilgin sahneye davet ederek kısa bir süre içinde gece gündüz demeden koşturan bu ekibi alkışlayalım dedi. Bugün Bingöl’de de kutlamalar yapıldı, buradaki etkinliklerin de televizyonlarda yer aldığını belirten Galip Akengin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Keşke Ankara, İzmir, Bursa, Mersin derneklerimiz, Almanya’da, Amerika’daki hemşerilerimiz de kendi bulundukları noktalarda benzer tanıtım organizasyonları yapabilseydiler. Bingöl’deki organizasyonun da güzel geçmesi bizleri inanılmaz derecede mutlu etti. Çünkü neticede o kutlamalarla da Bingölümüzün güzel çehresi tanıtılmış oldu.

Bu organizasyon Bingöl’de de çok güzel bir şekilde gerçekleştirildiyse, iki yıldır konuyu gündemden düşürmeyen gazeteniz Bingöl Haberci’nin, bireysel olarak sürekli sosyal medyada gündem oluşturan Veysel Aydar’ın, Almanya Bingöllüler Derneği’nin büyük katkılarını da unutmamak gerekir.”

BİNGÖLLÜLER SANATÇI GECESİNE DÖNDÜ

Geceyi duyan her Bingöllü sanatçının sahne almak isteği, Yürütme Kurulu tarafından sıralama yapılarak kendilerine yer verildi. Aziz Koç, Azercan, Ayhan Barasi, Murat Güntay, Eray Topçu, Servet Yazıcı, Evrim ve “Yetenek Sizsiniz” adlı televizyon programında başarılarıyla adından söz ettiren Erkam Aydar, seslendirdikleri şarkı ve türkülerle davetlileri coşturdular. Gecede alkış tufanı eşliğinde sahneye çıkan Agiri Jiyan ve grubu, Kürtçe ezgileriyle davetlileri Bingöl’ün yaylalarına, ovalarına, dağlarına götürüp, hasret gidermelerini sağladı.

https://www.iha.com.tr/istanbul-haberleri/dunya-bingolluler-gunu-taksim-de-kutlandi-296200/
https://www.mynet.com/dunya-bingolluler-gunu-taksimde-kutlandi-180100584543
https://www.haberler.com/dunya-bingolluler-gunu-taksim-de-kutlandi-4165059-haberi/
https://www.sondakika.com/haber/haber-dunya-bingolluler-gunu-taksim-de-kutlandi-4165059/
https://www.marasgundem.com.tr/egitim/dunya-bingolluler-gunu-taksimde-kutlandi-329440h
https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/bingol/dunya-bingolluler-gunu-coskuyla-kutlandi-12463754


Haber okunma sayısı: 57865

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.