DOLAR
32,1271
EURO
35,1180
ALTIN
2.227,54
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
13°C
İstanbul
13°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C

“Kiğı Kaymakamı’nı bırakmak istemiyor” haberimiz, Sözcü gazetesinde yayımlandı

“Kiğı Kaymakamı’nı bırakmak istemiyor” haberimiz, Sözcü gazetesinde yayımlandı
03.09.2021 12:27 | Son Güncellenme: 03.09.2021 19:59
564
A+
A-

İki Hafta önce açıklanan Mülki amirler kararnamesiyle Ağrı Tutak ilçesine atanan Kaymakam Enis Aslantatar’ın Kiğı’da kalması için ilçe muhtarları ve halkı tarafından imza kampanyası başlatılmıştı.

Sözcü gazetesinde yayımlanan Kaymakam haberimiz

Kaymakam gitmesin diye binlerce imza toplayıp Cumhurbaşkanına dilekçe yazdılar

Mülki İdare Amirleri Kararnamesiyle Bingöl’ün Kiğı ilçe kaymakamlığından Ağrı’nın Tutak ilçe kaymakamlığına atanan Enis Aslantatar’ın ilçede kalması için halk seferber oldu. Kaymakam Aslantatar’ın görevine Kiğı’da devam etmesi için ilçe halkı binlerce imza toplayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi.

binguven-bal2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 624 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi.

Kiğı Kaymakamı olarak görev yapan Enis Aslantatar’ın Ağrı’nın Tutak ilçesine atanması sonrasında ilçede görev yapan muhtarlar ve binlerce ilçe sakinin kaymakamlarının ilçede kalması için imza topladı. Toplanan imzalar Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

“İLÇE HALKININ GÖNLÜNÜ KAZANMIŞTIR”

Cumhurbaşkanlığına gönderilen imzalı dilekçede şu ifadelere yer verildi:

* 2020 yılı Kararnamesiyle ilçemize atadığınız Kaymakam Enis Aslantatar bir yıl içerisinde ilçemizde 100 yıllık çözülemeyen sorunların çoğuna çözüm bulmuştur. Köylerde var olan sorunların çoğunu gözlemleyerek çözüm noktasında elini taşın altına koymuştur.

İlçe merkezimizde belediye başkanımızla hayata geçirilecek olan spor tesisleri ile 70 kişinin istihdam edileceği tekstil binası projesi kabul görmüştür. Bundan sonraki süreçlerde ilçenin kalkınması için çok ciddi bir şekilde yol gösterici olmuştur.

* Ayrıca geleceğimizin teminatı olan Kiğılı çocuklarımızın okuması vatanına, milletine faydalı bir birey olabilmesi adına samimi yönetim anlayışı içerisinde rehber olmuştu. İlçe halkına devletimizin engin şefkatini gösterip yetimi, öksüzü, fakiri garibanı korumuştur.

* Sayın Kaymakamımız kısa süre içerisinde halkımızın gönül sevdasını kazanmış olup ilçede daha yapacakları ve devlet vatandaş kaynaşması için ilçe halkı, köy/mahalle muhtarları olarak ilçedeki görevine devam etmesi için ilçe sakinleri olarak devletimizden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan arzumuzdur.

Kaymakam Enis Aslantatar

Enis ASLANTATAR Kimdir?

1987 yılında Bitlis’in Tatvan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Van’da tamamladı. 2011 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.

2014 yılı İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu sınavı kazanarak 05.03.2015 tarihinde Van Kaymakam Adayı olarak Mülki İdari Amirliği mesleğine başladı.

Sırasıyla Van Valiliği il stajı, Van’ın İpekyolu ve Niğde’nin Bor ilçesinde Kaymakam Refikliği, Çatalpınar Kaymakam Vekili, Van Kaymakam Adaylığı ve Harmancık Kaymakamı ve Edirne İpsala Kaymakamı olarak görev yaptı.

13.07.2020 tarihli Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile İlçemize atanan Enis Aslantatar, Sema Aslantatar’la evli olup 1 kız, 1 erkek çocuk babasıdır.

Sözcü gazetesinde yayımlanan haberin linki

https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/kaymakam-gitmesin-diye-binlerce-imza-toplayip-cumhurbaskanina-dilekce-yazdilar-6626515/

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.