DOLAR
32,2647
EURO
35,1459
ALTIN
2.234,69
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
13°C
İstanbul
13°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
12°C

Muhtar Günel: Elektrik hattının yer altına alınması lazım

Muhtar Günel: Elektrik hattının yer altına alınması lazım

Muhtar Günel: Elektrik hattının yer altına alınması lazım
21.03.2021 02:05
996
A+
A-

Muhtar Günel: Elektrik hattının yer altına alınması lazım

Yayladere Çalıkağıl Köyü Muhtarı Hatice Günel, HDP Milletvekili Erdal Aydemir’in Çalıkağıl Köyünün sorunlarını Mecliste gündeme getirmesi üzerine gazetemize açıklamada bulundu. Günel: “Mevcut elektrik hattı sadece Çalıkağıl köyüne değil, aynı zamanda Boğazköy, Yavuztaş, Çatalkaya ve Kırköy köylerini de besliyor ama yetersizidir. Beş köyün hattı yeterli olmadığı için yıllardır hep aynı sorunları yaşıyoruz. Bu sorunun kökten çözülmesi için, hattın yer altına alınması gerekir” dedi.

AYNI HATTA BEŞ KÖY VAR

Her kış aynı sorunları yaşadıklarını vurgulayan Muhtar Hatice Günel, köyün sorunları ile ilgili FEDAŞ il müdürlüğüne verdiği dilekçeleri paylaştı. Günel, “Bingöl FEDAŞ il müdürlüğünün verdiği cevapta 2019 yılı içerisinde yatırım programına alındı. İl müdürü ve ilçede görev yapan ekiplerin canla başla çalıştıklarını belirten Günel, verdiği dilekçede “1972 yılında yapılan direklerin ve hattın artık tamir edilemez olduğunu, bu hattın üzerinde beş köyün olduğunu ve bu hattın yer altına alınmadığı sürece her yıl aynı sorunları yaşanacağını söyledi.

binguven-bal2

SÜLBÜS DAĞINDA BEŞ METRE KAR VAR

Yol ve iletişim sorunlarını her kış aylarında yaşadıklarını belirten Muhtar Hatice Günel, “Sülbüs dağında yer yer beş metreye kadar kar vardır. Rüzgârın etkisiyle yollarımız çoğu zaman kapalı oluyor ama yine ilçe özel idare ekibi ve Kaymakamımız imkânları ölçüsünde elinden geleni yapıyorlar. Yolumuz defalarca kapandı, her kar yağdığında kapanıyor, elektrik de buna bağlı olarak kesiliyor ama sağ olsun Kaymakam beyi arıyorum ekipler gönderiyor, hakkaniyetli konuşmak lazım, 22 Aralık ta elektrik direklerimiz yıkılmıştı, o kar fırtına da ekipler gelerek yeni direkler diktiler.  Ben köyün muhtarı olarak ilçe yetkililerine fedakârca çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.