DOLAR
32,5607
EURO
34,8793
ALTIN
2.437,16
BIST
9.712,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

BİNGÖL SANCAK YOLU AÇILACAK!

BİNGÖL SANCAK YOLU AÇILACAK!
08.11.2021 00:29
677
A+
A-

Bingöl-Sancak yolunun en zor kısmı olan Kartal köyü ve Ünlüce mezrası arasında Sancak, Adaklı ve Kiğı elektrik yüksek gerilim hattının direklerinde yer değişimi gerektiğinden dolayı yapılamayacağı dedikoduları üzerine FEDAŞ, Yüklenici firma ve Karayolları yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde konuşan en üst düzey yetkili; yolu kısa zamanda faaliyete geçireceklerinin müjdesini verdi.

Haber: Galip AKENGİN

DİREKLER HAFTAYA GELİYOR

binguven-bal2

Bingöl Sancak yolunun en zor kısmı olan Kartal köyü ve Ünlüce mezrası arasındaki bölümde elektrik yüksek gerilim hattı direklerinde yer değişimi gerektiğinden dolayı yapılamayacağı dedikoduları üzerine FEDAŞ, Yüklenici firma ve Karayolları yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey yetkili, “Yolun bir an önce açılması için azami gayret sarf ediyoruz” dedi.

Direklerin önümüzdeki hafta geleceğini kaydeden yetkili, “Yolun asfalt mıcırı bu hafta temizleniyor, çizgiler çekilecek. Yolun trafik güvenliğini sağlamak için oto korkuluk (Bariyer) eksiğimiz var, eksiklikleri tamamlamak için çabalıyoruz. Elektrik yüksek gerilim hattının direkleri önümüzdeki hafta geliyor. Elektrik hattının yerinin değiştirilmesi, yeniden (deplase) edilmesi önümüzdeki hafta yapılacaktır.

2021 yılı hedefimiz 2 kilometre iken 11 kilometre yol yapıldı. Bölge insanımızın yol mağduriyetini gördüğümüz için azami çalışma yürüttük” diye konuştu.

SIRADA SANCAK-KIĞI YOLU VAR

Sancak Adaklı ve Kiğı yol projesi hangi aşamada sorumuza da umut vaat edici açıklamalarda bulundu.

Yetkili, “Bizim hedefimiz, Bingöl Sancak arasını tamamladıktan sonra Sancak Kiğı yolunu tamamlamaktır” dedi.

ADAKLI’YI DA KAPSIYOR

Yetkili şu bilgileri verdi: “Sancak, Adaklı ve Kiğı arasında mevcut yolu üzerinde çalışmamız oldu. Bize gelen bir çizim önerisi vardı, oturduk değerlendirdik, o çizim üzerine bölge müdür yardımcılarımız kontrolünde bir heyet gönderdik. İlçe belediye başkanları ile arazi üzerinde keşif gerçekleştirdik. Bizim düşündüğümüz proje ile örtüşen bir çizim olmuş. Projeyi Genel Müdürlüğümüze gönderdik, proje üzerinden istişarelerimiz devam ediyor.”

“Halkımız rahat olsun, bizlerin görevi halkımızın yaşam standartını yükseltmektir” diyen yetkili, Kiğı, Adaklı ve Sancak yolunu, Kiğı Yedisu hattı ile birleştirme planları yaptıklarını vurguladı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.