DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

DIMLAG – KARAÇUBUK’LULAR PİKNİKTE BULUŞTU

DIMLAG – KARAÇUBUK’LULAR PİKNİKTE BULUŞTU
24.07.2023 18:10
131
A+
A-

2000 yılında İstanbul’da kurulan Adaklı Karaçubuk – Dımlag Köyü derneğinin geleneksel olarak düzenlediği piknik şöleni, yediden yetmişe katılımla coşkulu geçti.

İstanbul Sultanbeyli’de faaliyetlerini sürdüren Karaçubuk – Dımlag Köyü Derneğinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği piknik şöleninde sahne alan Cahit Şerefdin’in yorum – sesi ve birbirinden hareketli ve Kürtçe ezgileriyle coşkuya dönüştü.

BİRLİK VE BERABERLİK GÜÇ BİRLİĞİMİZDİR

binguven-bal2

İki dönemdir dernek başkanlığını yürüten Vahit Akengin, 2 bin yılında kurulan derneğimize katkıda bulunan, maddi ve manevi destek veren dernek üyesi iş insanları Cevat Evliyaoğlu, Cemal Eğin, Celalaettin Çakın, Mutalip Geçer, Zeki Baran, İbrahim Döner, Hasan Dilsiz ve Bilal Çalım’a köyün görseli olan tablo ile teşekkür belgesini takdim etti.

 “İNŞAATI DEVAM EDEN CAMİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Akengin, “Bugün bildiğiniz gibi canımdan çok sevdiğim Cuma abimin hastanede yoğun bakımda olmasından dolayı çok ama çok üzgün olmamıza rağmen üç ay önceden programını yaptığımız bu pikniği ertelemek istemedik. Çünkü bugün burada köyümüz ve derneğimiz ile ilgili birçok istişareler yapıyoruz, ilçe belediye başkanımız Zeki Işık, il meclis üyesi Bilal Çalım, Ankara’dan katılım sağlayan Cevat ve Fuat Evliyaoğlu abilerimiz ve iş insanlarımızla beraber derneğimizin öncülük ettiği Camimizin inşaatının tamamlanması ve köyümüzde var olan eksikleri konuşacağız.

Gençlerimiz ve özelde kadınlarımız senede bir bu piknik ile bir araya gelerek hasret gideriyorlar. Birliğimiz ve beraberliğimiz devam ettiği sürece, hem köyümüzde hem de İstanbul’da toplumumuz yararına çok daha iyi işler başaracağız” diye konuştu.

EĞİN, DERNEĞİMİZ FAALİYETLERİ İLE İLİMİZİ TEMSİL EDİYOR

Derneğe desteklerinden dolayı takdim edilen tabloyu takdim edilen dernek üyesi iş insanı Cemal Eğin, “dernek yönetimi olarak beni üye yapmaları beni gururlandırdı, derneğimizin watsap gurubunda yapılan faaliyetler ve bildirimleri takip eden bir üye olarak takdir ediyorum, Karaçubuk Derneği, Sultanbeyli de tüm Bingöl’ü temsil ediyor” dedi.

IŞIK, KARAÇUBUK KÖYÜNÜN KÜLTÜRÜ BURADA DA DEVAM EDİYOR

Pikniğe katılan Adaklı belediye başkanı Zeki Işık, yıllar önce her Dımlag köyümüze gidince yaşlısı, genci ve kadınlarının bir ahlakını ve edebini görüyorduk, bugün burada o kültürü yeniden gördüm. Piknik alanında yerleşik masaları ziyaret edince o eski kültürü burada sürdüren bu değerli ablalarıma, gençlerine ve yaşlılarına teşekkür ediyorum, Karaçubuk köyü insanını çok seviyorum. Cami inşaatı için üzerimize gereken desteği vereceğiz” dedi.

Pikin şölenine, Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Tuncay Gökçe, Kayy-der başkanı Ahmet Tüzün, Karer Dernek başkanı Ali Atamış ve çok sayıda davetli katıldı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.