DOLAR
32,4970
EURO
34,7225
ALTIN
2.407,05
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C

1360 Dönüm Bağ Bahçe Susuzluktan Kuruyacak!

1360 Dönüm Bağ Bahçe Susuzluktan Kuruyacak!
30.07.2023 18:07 | Son Güncellenme: 31.07.2023 21:43
160
A+
A-

Kuzey ilçelerin yol, su ve altyapı sorunları bitmek bilmiyor.

 Son 30 yıl içerisinde bölgede yaşanan çatışmalı süreçle beraber göç alan bölge halkından köyde kalanların da altyapı, içme suyu ve yol sorunları bir türlü tamamlanamadı.

Yedisu ilçesine bağlı Gelinpertek köyü mezrasında yaşayan Hüseyin Negüzel’e ait 1360 dönüm bağ bahçe ve arazi, susuzluktan kurumak üzere olduğu belirtildi.

binguven-bal2

Muthiş doğası ile görenleri hayran bırakan bölgede yaşamlarını sürdüren Negüzel ailesinin atalarından kalma arazisi susuzluktan kurumakla karşı karşıyadır.

Negüzel ailesi, bağ bahçe arazileri üzerindeki meyve ağaçlarının kurumaması için ilçe Kaymakamı, İl Genel Meclis üyesi ve muhtardan duyarlılık bekliyor.

Köyüm muhtarı Faruk Negüzel ise, ilkbaharda yağmurlardan dolayı iş aracıyla çalışamadık, yazın sular azalıyor, o yüzden yeterince su veremedik dedi.

Muhtar Faruk Negüzel, “İlçe Kaymakamımıza götürdüğümüz her soruna çözüm üretmek için elinden geleni yapıyor ama ilkbahar’da yoğun olan yağmurda ark çalışmasını tamamlayamadık, sıcaklar başlayınca da sular azaldı” diyerek yaşanan mağduriyeti teyit etmiş oldu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.