DOLAR
32,5553
EURO
34,9632
ALTIN
2.457,65
BIST
9.881,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

YILMAZ: “TERMİK SANTRAL KONUSUNU UZMANLARA BIRAKALIM”

YILMAZ: “TERMİK SANTRAL KONUSUNU UZMANLARA BIRAKALIM”
13.06.2022 02:19 | Son Güncellenme: 13.06.2022 02:58
364
A+
A-

Geçen hafta Perşembe günü ihalesi yapılan ve Cuma günü iptal edilen Halifan Termik Santrali ihalesi konusunda konuşan Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, “Sosyal medya üzerinden yapılan Termik Santral tartışmasını doğru bulmuyorum” konunun uzmanlarınca tartışılmasını gerektiğini söyledi.

İstanbul’da faaliyet yürüten BİNDAV Bingöl Vakfı, Bingöl İl Derneği Bin-İl -Der ve Kiğı Sanayicileri ve iş adamları Derneği KİSİAD tarafından düzenlenen çalıştay da konuşan Yılmaz, “Ben şahsım olarak bu tartışmaya hiç girmedim, çünkü uzmanlık alanım değil. Sosyal medya fenomenlerinin işi değil, gazetecinin de işi değildir, bu işi uzmanları araştırsın ve hep beraber ona göre destek verelim”.

Yılmaz: Bırakalım işi bilen uzmanlar araştırsın, sonuçlarını hep beraber takip edelim. Üniversitemiz var, hocalarımız bu konuda araştırma yapsınlar. Eğer çevresel zararı varsa, hep beraber karşı çıkalım. Zararı yok denilirse de karşı çıkmayalım. Bu proje, Halifan ve bölge insanına, istihdam sağlayacak bir projedir. Biz o bölgeyi geliştirmek istiyoruz, üretim yaparak kalkındırmak istiyoruz. O bölgede nüfus kalmasın mı istiyorsunuz? Tabikî sosyal dengeyi hesaplayacağız, tabiki insan sağlığını öncelikli tutarak, dünya standartlar neyse, şu kriterlerde yapılabilir denilirse de engel olmayalım” dedi.

binguven-bal2

HİLMİ TÜRKMEN’E BÜYÜK ALKIŞ

Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen, “Bizler kardeş Kiğı Belediye başkanlığı binasını inşallah tamamlayıp şanına yakışır bir açılış yaparken Sancak- Kiğı ilçemizin yolunu da yapmanızı bekliyoruz” sözü ayakta alkışlandı.

BİZE HER YER KİĞI, HER YER BİNGÖL

Üsküdar Belediyesi nikâh sarayında gerçekleşen programda söz alan Hilmi Türkmen,  “Kardeş Kiğı ilçemizi ziyaretimizde ilçemizin temel ihtiyacı olan belediye binasını üstlenmiş ve kısa süre sonra inşaata başladık. Şu anda kaba inşaatı devam eden binamızın tamamlanması ile inşallah 2023 yılı içinde devlet büyüklerimizin teşrifleriyle Kiğı’nın namına yakışır bir açılış gerçekleştireceğiz. Bize her yer Kiğı, her yer Bingöl’dür. Sayın valimizden Sancak Kiğı arasındaki yolu tamamlamayı beklediğimizi burada ifade etmek istiyorum. Arkamızda Ülkemizin plan bütçe komisyon başkanı Cevdet abimiz ve Feyzi babamızın desteği ile durmak yok, yola devam diyerek yolumuzun yapılmasını bekliyoruz” sözüne büyük alkış koptu.

VALİ EKİNCİ: HEPİMİZİN HEDEFİ BİNGÖLÜMÜZÜ GELİŞMİŞ BİR İL YAPMAKTIR

Çalıştay’da söz alan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Hepimizin temel hedefi ve yegane çabası, göz bebeğimiz Bingölümüzün daha gelişmiş, daha huzurlu ve yarınlara daha güvenle bakan bir il olmasıdır” dedi.

Vali Ekinci, “Bingöl her geçen gün il envanterine yeni bir yatırımı, farklı bir projeyi ekleyerek modern bir şehir olma hedefine emin adımlarla yürüyor. Bugün karşımızda, spordan sanata, eğitimden kültüre, tarımdan turizm ve ulaşıma kendisini yenileyen yepyeni bir Bingöl var artık.

Bingöl Valisi Kadir EKİNCİ

Üretim ve istihdam adına önemli projelerimizden biri olan ve fiziki gerçekleşmesi %90’ları geçen 3. Kısım Küçük Sanayi Sitemiz tamamlandığında 4500 kişilik bir istihdam imkanı gerçekleşecektir inşallah. Aynı şekilde fiili doluluk ve artan talep nedeniyle Organize Sanayi Bölgesinde başlattığımız ve tapu devir aşamasında olan 44 parsellik genişleme çalışmalarımız da girişimcilerimiz için yeni bir altyapı imkanı olarak hazırlanmaktadır.

Değişen ve gelişen Türkiye olgusuyla beraber Bingöl’ün de değiştiğini, geliştiğini, modern dünyanın üretim ilişkilerinde yerini hızlıca aldığını gururla ifade etmek isterim.     

Tam kapasite ile çalıştığında doğrudan 1012 kişilik istihdam sağlayacak olan SÜTAŞ entegre tesislerinin Bingöl kamuoyunda gördüğü kabul, ilgi ve işbirliği bu gelişim ve değişimin en yakın göstergelerindendir.

Sütaş yatırımının yarattığı artı dışsallık kapsamında tarım ve hayvancılığın hızlıca geliştiğini ve özellikle son dört yıl içinde örneğin silajlık mısır üretiminin %300 artışla 16 bin tondan 65 bin tona çıktığını, günlük süt toplama kapasitemizin de 130 tona ulaştığını paylaşmak isterim.

Bingöl insanı hakikaten çalışkan ve üretmeyi seviyor. Devletimizin sağladığı teşvik, kredi ve hibelere olan duyarlılık ve aldığımız geri dönüşler bizleri hakikaten mutlu ediyor.

Proje destekleri ile yine son dört yılda ulaştığımız 250 ton çilek üretimi, dikilen 243 bin ceviz fidanı ve 3 tondan 356 tona ulaştığımız su ürünleri bu bereketli süreçlerin örnekleri olarak duruyor karşımızda.

TEKSTİL SEKTÖRÜ, İSTİHDAM SAĞLADI

Yine çok önemli bir başlık olarak tekstil sektöründe yaşadığımız gelişmeleri paylaşmak isterim.

6. Bölge teşvik avantajları kapsamında şu anda ilimizde 30’a yakın işletmede yaklaşık 3000 kişilik istihdam sağlanmaktadır. Yapımı devam eden 9 adet tekstil atölyemiz de yatırımcılara tahsis edildiğinde sadece bu sektördeki istihdamın 5 bini bulmasını planlıyoruz.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet büyüklerimize ve ilimizin siyaset adamlarına, bürokratlarına, girişimcilerine bu süreçler için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Çünkü iktisadi yoğunluklar beraberinde refahı, refah düzeyi de barışı, huzuru, kaliteli eğitimi ve yüksek yaşam standardını getiriyor. Bu seviyeye ulaştığınızda ise toplumsal barışı tehdit eden hiçbir yasadışı faaliyet, hiçbir fitne propagandası itibar görmüyor.

Buna bağlı olarak bugün hamdolsun Bingöl dağlarında artık terörü, korkuyu değil, bir sezonda 250 bin ziyaretçi alan Hesarek Kayak Tesislerini konuşuyoruz. Yüzen adalarımıza, termal tesislerimize, güneşin doğuşuna, yaylalarımıza gelen turistlerimizi konuşuyoruz.

Bugün 158 bin arılı kovanıyla artık bir dünya markası olan Bingöl Balını, dünyanın dört bir yanına pazarladığımız tescilli kavurmamızı konuşuyoruz. Yine son dört yılda tescil belgelerini aldığımız Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi ve Sivan Dut Pekmezini konuşuyoruz. İnşallah çok yakın bir zamanda da Guldar Domatesi tescil belgesi ile Türkiye gündemine konu olacağız. 

İlimizde kamu kurumları açısından da yeniden yapılandırma süreçleri yaşıyoruz.        

Eğitim konusunda kurumlarımızı büyük oranda yeniledik. Halen il genelinde proje ihalesi tamamlanan 14 okul ve pansiyona ait yatırım çalışmalarımız devam etmektedir.

Sağlık sektöründeki yatırımlarımıza inşallah 500 yatak kapasiteli yeni Devlet Hastanesi ve il ve ilçe merkezlerinde devam eden 11 farklı proje ile devam edeceğiz.

Kurumlarımızın hizmet binalarını büyük ölçüde yeniledik. Belediyemiz yeni ve modern binasında kısa süre önce hizmet vermeye başladı. İnşallah kısa bir süre sonra da Valiliğimiz yeni hizmet binasında insanımıza hizmet vermeye başlayacağız.

ÖZEL İDARE OLARAK REKOR İŞLERE İMZA ATTIK

Bunların yanında; Personel ve iş makinası ihtiyacını gideren İl Özel İdaremizin yaz kış demeden il geneline yayılan çok önemli çalışmaları var. Bir sezonda 488 km’lik yol yapımı ile geçen yıl ülke gündemine konu olan İl Özel İdaremiz, 2021 yılında yatırım tutarı 174 milyon TL olan 188 proje gerçekleştirdi.

Son olarak, daha rahat ve konforlu ulaşım adına, Karayolları açısından bir kavşak noktasında olan Bingöllümüzün 2021 yılı içinde tüm il bağlantı yollarında tekrar iyileştirme çalışmaları yürütüldüğünü paylaşmak isterim.

İnsanın olduğu yerde ihtiyaçlar, sorunlar ve talepler de sürekli yenilendiğinden bizler her daim vatandaşımızın yanında olmaya devam edecek, taleplerini emir addedip ihtiyaçlarını hızlıca giderme gayreti içinde olacağız inşallah.

BİNGÖL ARTIK DAHA DİNAMİK BİR ŞEHİRDİR

Ekinci, Bingölümüz, Üniversitesi, Havaalanı, Sütaş’ı, Kayak Tesisleri, 3. Kısım Sanayi Sitesi, Tekstil Atölyeleri, tarım ürünleri ve diğer zenginlikleri ile kendisini daha güçlü bir şekilde yarınlara taşıyan dinamik bir şehir artık.

İlimizdeki mevcut alt yapı imkanları iş adamlarımızın yapacakları yatırımları bugün daha rasyonel ve sürdürülebilir hale getirmiş bulunmaktadır.

Buradan şu hususun altını da özellikle çizmek istiyorum. Bingöl’ün kaderine dokunacak, Bingöllünün hayatına refah katacak her türlü yatırım planında Valilik olarak daima yatırımcılarımızın yanındayız” diye konuştu.

Üsküdar Belediyesi Nikah salonunda düzenlenen çalıştaya, Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Feyzi Berdibek, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Belediye başkanı Erdal Arıkan, Ak Parti Bingöl İl başkanı Haşim Sağlar, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık, Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin, Ilıcalar Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök, Bingöl İl Genel meclis başkanı Hasan Basatemur, Dernek başkanları ve davetliler katıldı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.