DOLAR
32,3696
EURO
34,9488
ALTIN
2.325,48
BIST
9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ressam Açan’dan Anlamlı Eser

Ressam Açan’dan Anlamlı Eser

Ressam Açan’dan Anlamlı Eser
22.03.2021 22:17
619
A+
A-

Ressam Açan’dan Anlamlı Eser

Aslen Bingöllü olan resam Harun Açan, pandemi sürecinde geldiği Bingöl’de Devlet Hastanesi zemin kat duvarına gönüllü olarak yaptığı duvar çalışması, büyük ilgi gördü.

 “Covit kahramanlarına saygıyla” başlığı ile tamamlanan duvar çalışması, İl Sağlık Müdürü, Mehmet Emin Gündoğdu, hastane başhekimi Ramazan Gengörü,  hastane müdürü Zülküf Bağbars ve hastane yöneticilerinin katılımı ile açıldı.

“DOKTORLAR ANNE GİBİDİRLER”

binguven-bal2

Açılış sonrası gazetenize açıklamada bulunan Açan, “sağlıkiçinsanat sıloganımızla PiaArt ekibi olarak Bingöl Devlet Hastanesi zemin kat duvarına gönüllü olarak yaptığımız duvar çalışması yaptık” dedi.

Fikir nerden geldi?

Açan, “Fikir aşamasında ilham kaynağım, çocukluk yıllarımdan hatıralarımda kalan ani yağmur veya dolu süreçlerinde, imdadımıza yetişen annelerimiz, üzerindeki kıyafetleri ile bizi yağıştan korurdu”. Oradan esinledim.

Bu çalışmada doktorun, çocukları kıyafetleri ile örtmüş olması, gelecek nesillerimizi korona yağmurundan koruma gayretleridir.

Tasarım, amaç ve içeriğini açıklar mısınız?

Açan: “Kompozisyon kurgusu farklı dönemlerdeki farklı sanatçıların konpozisyonları incelenerek espri kopya yöntemi ile yeniden kompoze edilmiştir.

Kompozisyondaki figür, farklı ırk ve renkteki çocukları kucaklamış, mekânın dışındaki simgesel olarak betimlenen virüs yağmuruna karşı siper almış vaziyettedir. Bu kompozisyonda, sağlık çalışanlarımızın fedakârlıkları, mücadeleleri ve başarıları anlatılmak istedim.

Boş duvarların dile getirilmesi ile vatandaşlarımızın ilgisini çekerek görsel hafıza üzerinden mesajlar verilmek istedim.

Doktorun göz perspektifinde açı değişikliği mevcut olup, hangi cepheden bakılırsa bakılsın, doktorun bakışları o yönedir. Burda ki amacım, aslında bir doktorun destek için hepimizde gözü olduğu ve aynı zamanda herkese eşit bir bakış sergilemesi gerekliliğini ortaya koydum.

Arka plandaki zengin kolon ve mekân tasarımı ise, modern tıbbın zenginliği ve gerekliliği vurgulanmak istenmiştir.

Kısaca doktorlarımızın dimdik ayakta durabilmeleri ve başarılı olabilmeleri için modern Tıp’ın gelişmiş olması gerekliliğidir. Nasıl ki zeki insanlara imkanlar sunulduğu taktirde başarılı olabiliyorlar ise, doktorlarımızın başarıları da onlara sunulan imkanlara bağlıdır.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.