DOLAR
32,4646
EURO
34,7363
ALTIN
2.435,13
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Tuncay Gökçe, Yeşil Sol Parti’den aday adayı oldu

Tuncay Gökçe, Yeşil Sol Parti’den aday adayı oldu
01.04.2023 17:18 | Son Güncellenme: 01.04.2023 17:37
330
A+
A-

İstanbul’da uzun yıllardır sürdürdüğü sivil toplum çalışmaları ile öne çıkan Tuncay Gökçe, Yeşil Sol Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı.

Merkezi İstanbul Kadıköy’de bulunan Kiğı- Karakoçan- Adaklı- Yayladere ve Yedisu Derneğinde (KAYY-DER) 3 dönem eş başkanlık ve sivil toplum örgütleri içerisinde aktif görevlerde öncülük yapan Tuncay Gökçe, İstanbul 1. Bölge’den aday adayı oldu.

“STK’LARIN SESİ OLMAYA ÇALIŞACAĞIM”

binguven-bal2

Aday adaylığına ilişkin Haberci 12’ye açıklamalarda bulunan Gökçe, “Yaklaşık 20 yıldır İstanbul’da gönüllü olarak yürüttüğüm sivil toplum örgütlerinin içerisinden gelen biri olarak Meclise gitmem halinde STK’ların sesi olacağım” dedi.

Tuncay Gökçe, KAYY-DER’in spor komisyonlarında aktif görevlerinde bulunduktan sonra, üç dönem eş başkanlık yaptı. İki dönem Kiğı Seyit Kasım Doğa Kültür ve Bal Festivali başkan ve yöneticiliği yapan Gökçe, yöre STK’ları içerisinde sosyal sorumluluk projelerinde öncülük etti.

KAYY-DER’e mülk edinmesinde öncülük eden Tuncay Gökçe, Kürt Böreği Festivali projesinin de mimarı olarak, dört yıl aralıksız olarak bu önemli kültürel festivalin gerçekleşmesini sağlarken Kürt böreği festivali isim tescilini aldı.

2009-2013 arasında Duranlar – Ağbuzut Köyü Deneğinde yönetici ve başkanlık görevlerinde bulundu.

Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu’nda KAYY-DER’i temsilen 2016 -2022 yılları arasında toplumsal sorunlar, ekolojik yöre sorunlarını çözmek için derneklerin bir araya gelmesinde görevler üstlendi. İstanbul’da sayısı binleri bulan börekçileri bir araya getirmeye vesile olan Gökçe, yine yöre ses sanatçılarını dayanışma organizasyonlarınla bir araya getiren isimlerden biri oldu.

Tuncay Gökçe, 2011 yılından beri BDP, HDP ve en son yeni kurulan Yeşil Sol Parti’de birçok görevde bulundu.

TUNCAY GÖKÇE KİMDİR?

1972 yılında Kiğı Duranlar – Ağbuzut Köyünde doğan Tuncay Gökçe, çocukluğunu Kiğı’da geçirdi. Daha iyi bir yaşam için göç ettiği İstanbul’da mobilya atölyelerinde çıraklık, kalfalık ve ustalık süreçlerinden sonra 1998 yılında kardeşi ile beraber mobilya dekorasyon imalathanesini kurdu ve devam etmektedir.

Gökçe, evli ve üç çocuk babasıdır.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.