DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bingöl ASHM’nin 3 projesi kabul edildi

Bingöl ASHM’nin 3 projesi kabul edildi
26.09.2021 22:16 | Son Güncellenme: 26.09.2021 22:17
471
A+
A-

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, hazırladığı üç proje ile dezavantajlı bireylerin hayatına dokunacak.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Ar-Ge Biriminden yapılan açıklamada, Bingöl Engelsiz Yaşam Köyü Fizibilite Projesi ve Gönüllere Dokunabilmek İçin Gelişiyorum Projesinin Fırat Kalkınma Ajansı, Kadın Üretiyor Bingöl Kazanıyor Projesinin de SOGEP kapsamında desteklenmeye hak kazandığı bildirildi. Açıklamada, “Araştırma; bilinmeyeni bilmeye, öğ­renmeye yönelik yapılan bilimsel-teknolojik faaliyetlerdir. Geliştirme ise mevcut bilgiyi, kapasiteyi ya da teknolojiyi yeni düzenlemelerle daha iyiye doğru yönlendirme faaliyetidir. Araştırma-geliştirme bilimsel ve tek­nik bilgi birikimini artırmak amacıyla sistematik bir temele dayalı olarak yü­rütülen yaratıcı çaba ve bu bilgi biri­kiminin yeni uygulamalarda kullanı­mıdır. Bilimde “vermeden almak” yoktur. Ne oranda bilgiye ve gelişime yatırım yapılırsa o oranda sonuç alınabilir. Kurumsal kapasitenin arttırılması, sunulan mevcut hizmetlerin geliştirilmesi, yeni hizmet alanlarının aktif hale getirilebilmesi amacıyla Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından İl Müdürümüz Aydın Polat’ın tensipleri ve teşvikleri doğrultusunda 2021 yılında Ar-Ge Birimi oluşturulmuştur. Kurulan Ar-Ge Birimimiz kısa süre içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından sunulan proje çağrılarına çeşitli projelerle katılım göstererek ciddi başarılar elde etmiştir. 2021 yılı içerisinde desteklenen projelerimiz; Bingöl Engelsiz Yaşam Köyü Fizibilite Projesi, Kadın Üretiyor Bingöl Kazanıyor, Gönüllere Dokunabilmek İçin Gelişiyorum’dur. Bingöl’de Kadın ve Aile projemizin ise başvuru süreci tamamlanmış olup ve değerlendirme aşaması devam etmektedir” denildi.  

KABUL EDİLEN PROJELER
Açıklamada, kurumun destek almaya hak kazanan projeleri hakkında şu bilgiler verildi:

1-BİNGÖL ENGELSİZ YAŞAM KÖYÜ FİZİBİLİTE PROJESİ:

binguven-bal2

İl Müdürlüğümüze tarafından hizmete sunulması düşünülen Bingöl Engelsiz Yaşam Köyü ile ilgili gerekli projelerin hazırlanması ve ilimize faydalarının araştırılması amacıyla Fizibilite Çalışması yapılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Müdürlüğümüzce Fırat Kalkınma Ajansına sunulmak üzere Bingöl Engelsiz Yaşam Köyü Fizibilite Çalışması Projesi hazırlanmıştır. Hazırlanan projemiz Fırat Kalkınma Ajansı tarafından destek almaya hak kazanmıştır.  

2-KADIN ÜRETİYOR BİNGÖL KAZANIYOR:

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Kalkınma Ajansları eliyle yürüttüğü 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) proje çağrısına “Kadın Üretiyor Bingöl Kazanıyor” projesi ile başvuruda bulunduk. “Kadın Üretiyor Bingöl Kazanıyor” Projemiz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı Aile Destek Merkezilerinde hizmet alan toplamda 600 kadına yönelik istihdamı arttırmak ve kadınların ekonomik güçlenmesini sağlayarak sosyal ve ekonomik risklerden korumak amaçlanmaktadır. Bu proje ile Bingöl İl Merkezi ve İlçelerinde faaliyet yürüten( Merkez ADEM-1, Merkez ADEM-2, Genç ADEM, Solhan ADEM, Karlıova ADEM) toplam 5 adet Aile Destek Merkezinde atölyeler oluşturularak kadınlara yönelik epoksi reçine, keçe tablo, stilistlik/modelistlik, bakır işlemeciliği, deri ayakkabı ve çantacılık kurslarının açılması hedeflenmektedir. Bu kurslar neticesinde üretilen ürünlerin pazar ihtiyacının karşılanması amacıyla e-ticaret sitesi kurulması hedeflenmektedir. Tüm bunlarla birlikte proje faydalanıcılarına yönelik girişimcilik ve pazarlama teknikleri konusunda seminerler düzenlenecektir.

3-GÖNÜLLERE DOKUNABİLMEK İÇİN GELİŞİYORUM:
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Fırat Kalkınma Ajansının 2021 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı çağrısına “Gönüllere Dokunabilmek İçin Gelişiyorum” projesi ile katılımda bulunmuştur. Projemiz ile Müdürlüğümüze bağlı Kadın Hizmetleri Birimimizde görevli meslek elemanlarına Görüşme Teknikleri, Krize Müdahale ve Psikososyal Destek eğitimleri verilecektir. Yine Müdürlüğümüze bağlı İller Bankası Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğümüzde görevli bakım elemanı ve meslek elemanlarına yönelik Çocuk Oyunları ve Çocuk Gelişimi alanlarında eğitim programları düzenlenecektir. Projemiz ile gerçekleştirilecek eğitim süreci kadın hizmetleri ve çocuk hizmetleri alanında donanımlı, çözüm geliştirme kapasitesi yüksek, yaratıcı düşünme becerileri yüksek alanında uzman meslek elemanlarının yetiştirilmesine olanak tanıyacaktır. Bu uzman çalışanlarımızın hizmet alan bireylerin etkin hizmetler alarak sağlıklı birey ve sağlıklı toplum oluşturmasına büyük katkılar sunacağı düşünülmektedir.

DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA OLAN PROJE

Kurumun Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan ‘Bingöl’de Kadın ve Aile’ projesinin ise değerlendirme aşamasında olduğu belirtildi. Proje ile ilgili şu bilgiler verildi: “Avusturalya Büyük Elçiliği’ne sunmuş olduğumuz projemiz ile ilimizde Kadın ve Aile konulu çalıştay düzenlenerek çalıştay sonucunda ortaya çıkacak verilerin kadınlara sunulması ve çeşitli eğitimlerin yapılmasını kapsamaktadır. Ar-Ge Birimimiz çeşitli destek programlarının yanında araştırma çalışmaları da gerçekleştirmektedir. Bu araştırmalar sonucunda Bingöl İli Sosyal Risk Haritası oluşturulmuştur.  Ortaya konulan bu çalışma ile hizmet sunduğumuz vatandaşlarımızın risk durumları, bu risklerin ilimizdeki dağılışının ortaya konması değerlendirilmiştir. Hazırlanan çalışmalar ışığında hizmetlerimizin hangi düzeyde olması gerektiği ve hangi bölgelerde yoğunlaşması gerektiği konusunda öngörülerde bulunulmuştur. Günümüz dünyasında yaratıcı ve yenilikçi çalışmalara duyulan ihtiyaçlar önem arz etmektedir. Ar-Ge birimimiz tarafından bu kapsamda çalışmalar devam etmektedir.

İlimizde sunulan hizmet çeşitliliğinin arttırılması ve halkımızın refah düzeyinin arttırılması amacıyla bu yenilikçi çalışmalar Kurumumuz tarafından durmadan devam ettirilecektir.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.