DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kardeşlik Hukukunu Yaygınlaştırmalıyız

30.03.2021 17:27
433
A+
A-

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen “Kardeş Şehirler Projesi” kapsamında Bingöl’den Gümüşhane’ye 15 Ağustos Salı günü akşam saat 22 sıralarında gecikmeli olarak ulaştığımızda; kardeş şehir Gümüşhane Valisi Okay Memiş başta olmak üzere tüm kamu kurumları ile bizleri alkışlarla karşıladılar.

Kardeşlik Hukukunu Yaygınlaştırmalıyız

 

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen “Kardeş Şehirler Projesi” kapsamında Bingöl’den Gümüşhane’ye 15 Ağustos Salı günü akşam saat 22 sıralarında gecikmeli olarak ulaştığımızda; kardeş şehir Gümüşhane Valisi Okay Memiş başta olmak üzere tüm kamu kurumları ile bizleri alkışlarla karşıladılar.


Sıcak kardeşlik duygularıyla Bingöl heyetini kucaklayan ve 3 gün boyunca gösterdikleri ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı Gümüşhane Valisi Okay Memiş’e, Belediye Başkan’ı Ercan Çimen’e, Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’a, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş’e, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru’ya ve İçişleri Bakanlığı Proje Koordinatörü Sayın Ahmet Külekçi’ye kendi adıma peşinen teşekkür ediyorum.

Doğu ve Güneydoğu illerini Karadeniz illeriyle kardeş şehir projesi kapsamında yapılan bu etkinlik bazılarını rahatsız etse de gecikmiş ve hayata sevgi, saygı ile bakan herkesin önemsemesi gereken bir organizasyondur. 

binguven-bal2

Bingöl’den Gümüşhane’ye Erzurum ve Bayburt üzerinden karayolu ile ulaştık. Bingöl’den Valimiz Sayın Ali Mantı, Belediye Başkanvekili Ahmet Korkutata, Genç Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık, Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek, Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin, Ilıcalar Belediye Başkanı Mehmet Akif Günrigök, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman, Gençlik ve Spor il Müdürü Erdal Arıkan, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Nurullah Çiftçi, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve folklor ekibinden oluşan 65 kişilik bir heyetle gittik. 

ALTIN KALPLİ İNSANLARIN MEMLEKETİ GÜMÜŞHANE 


Kardeş ilimiz Gümüşhane’ye girdiğimiz andan itibaren afişlerde, belediyenin bilboardlarında yazılı olan “Altın kalpli insanların memleketine hoş geldiniz” söylem ve eylemleri sıcak ve samimi kucaklaşmalarıyla, 1997-1999 yılları arasında Genç ilçemizde Kaymakamlık görevini yapan şimdi Gümüşhane’de Vali olarak görev yapan Okay Memiş ve ekibinin her adımda bizlere rehberlik etmesi, misafirperverlikleri, ilgi ve alakaları ancak kardeşler arasında olabilirdi.

Dört günlük program çerçevesinde kardeş Gümüşhane ilimizi ve ilçelerini gezdik, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, esnafı, hepsi de kardeşlik elini sıcak bir şekilde bizlere uzatıp ağırladılar. Basın mensubu olarak bizlere Gümüşhane ile ilgili her türlü bilgiyi paylaşan İl Basın Müdürü Engin Doğru ve gazeteci meslektaşlarımızın kardeşlik hukukunu sağlamlaştırmak için yaptıkları haber ve takipleri, takdire değerdi. 

COĞRAFYASI SERT, İNSANLARI MERT

30 yıldır İstanbul’dan sağlam dostlarım ve arkadaşlarımın bulunduğu Gümüşhane’ye ilk defa bu vesile ile gitmiş oldum. Bingöl’ün coğrafik durumuna bakınca halimize şükredelim dedim. İl merkezinde 2008 yılında kurulan üniversite kayalar oyularak deyim yerindeyse Ferhat misali dağları delip yapmışlar.

https://www.bingolhaberci.com/uploads/FCK/20170817_102127.jpg

Düz yer yok. Sert kayaları oyarak koca koca tesisler yapmışlar.

Aynı dönemde açılan üniversiteler arasında “en gelişmiş üniversite” unvanını almışlar. 

Yollar, tüneller, ne zorluklarla olmuş, ama olmuş.

Coğrafik olarak zor bir bölge olduğu için Trabzon ile Zigana dağları arasında Türkiye’nin bir, Dünya’da en uzun ikinci tüneli 2019 yılı içerisinde bitecek 16 kilometre uzunluğunda bir tünel inşaatı devam ediyor. Pestili ile meşhur olan Gümüşhane’de Herfene gecesinde sahne alan sanatçılar, kardeş türkülerle bizi karşıladılar. Yöresel yemek kültürümüz çok benzerlikler içeriyordu.  

Şahsımın geçmişten bu güne Gümüşhanelilerle devam eden kalıcı dostluğum zaten vardı ama şimdi daha da sayısı artmış oldu.

Bu kardeşlerimizi Bingöl olarak Bayram’dan sonra bizler de misafir edeceğiz inşallah.

Bizler, bir birimizi dinlediğimiz sürece, çözemeyeceğimiz sorun kalmaz.

Bu duygu ve düşünceler ile kardeşlik elini sadece Doğu Güneydoğu’dan Karadeniz’e değil, tüm ülkeye yaymalıyız, kardeş iller olarak sosyal, kültürel, spor ve alt yapısı üst yapısıyla biri birinin eksiklerini, gidermelidir. İmkânı olan bir kardeş nasıl ki diğer kardeşine yardımcı oluyorsa ki bu bizim gerçek kültürümüzdür.

Bu projede “kalıcı eserler” izler bıraktığımız zaman ön yargıları kırmış, kardeşlik hukukunu güçlendirmiş oluruz.

Selam ve dua ile.

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.