DOLAR
32,4962
EURO
34,6396
ALTIN
2.478,94
BIST
9.628,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

2012 Bingöllülerin yılı olmalı!

19.03.2021 02:09
423
A+
A-

12 numaralı plakanın bizim karakterimizde çok önemli yer ettiğine inanıyorum.

12 numaralı plakanın bizim karakterimizde çok önemli yer ettiğine inanıyorum. Nasıl ki iklim şartlar insanın yapısına etki ediyorsa, kişilerin isimleri hayatına etki ediyorsa, ülkemiz illere A’dan Z’ye belirlendiğinde; Bingöl’e tahsis edilen 12 numarası da bizler üzerinde aynı etkiye sahiptir.

HABERCİ 12 DOKUZ YAŞINDA

Gazetemiz Bingöl Haberci 12 Şubat ayı itibari ile 9 yaşına girmiş oldu. Gazetemizin logosunda yer alan Haberci 12 ile beraber İstanbul’da araç plakalarının sonu 12 olarak hızla çoğaldığını ilgiyle izliyoruz. Avrupa’dan da aynı ilgiyi görmek mümkün. Araç plaklarını 12 olarak seçen Bingöllüler, hem doğdukları topraklara, illerine olan bağlılıklarını ifade etmiş oluyorlar hem de Bingöl’ün tanıtımında rol alıyorlar.

binguven-bal2

12 SİMGEMİZ OLDU

12 İmam, 12 Hedef, 12 Düzine, 12 Saat, 12 Ay, 12 Yıl…
Ne kadar çok “12” var hayatımızda dikkat kesilirsek…

Bingöllülerin mail adreslerine baktığında yine aynı 12 simgemiz dikkat çekiyor. Örneğin ailede 12. çocuk olarak dünyaya gelmişim. Benim aracımın son iki rakamı 12, evimin sokak numarası 12, telefonumun son iki rakamı 12, maillerimin sonu 12, web sitemiz, gazetemizin logosu 12. Hatta bazen bir yerde gören ve ilk anda adımı hatırlamayanlar; Haberci 12 gibi sözlerle sıkça karşılaşıyorum, bu benim kaderimdir diye düşünüyor ve bundan memnuniyet duyuyorum.

SOMUT ÖNERİLERİMİZİ YAPTIK

Bu vesileyle şu noktayı ifade etmek istiyorum: Gazetemizin son iki sayısında “2012 Bingöl yılı olmalıdır” dedik ve gazete politikamız gereği somut önerilerimizi sıraladık. Bu konuda derneklerimizden, okuyucularımızdan, siyasilerimizden, eğitimcilerimizden ve Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’dan olumlu tepkiler aldık ve bunları haberleştirdik. 2012 Bingöl yılı olmalı! Bunun olması için herkes elbirliği edip çalışmalı. Bingöl için; bu yılda çok iyi tanıtımlar yapılmalı, su sorunlarından yol sorunlarına, havaalanı sorunundan eğitim sorunlarına kadar pek çok alanda kayda değer çözümler üretilmelidir. Bingöl’ün adı her platformda dile getirilmeli, festivalleriyle, siyasileriyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla makus talihini yenmiş bir Bingöl portresi çizilmeli. Biz gazete olarak tavrımızı somut öneriler üzerinden siz kıymetli okuyucularımıza duyurduk. Aynı duyarlılığı “Ben Bingöllüyüm” diyen herkesten beklediğimizi ifade etmek isterim.

2012 YILINDA BİNGÖL İÇİN 12 DİLEĞİM VAR

1.    Bingöl Havaalanın bir an önce bitirilmesi

2.    İlçe yollarının Karayolları çerçevesinde asfaltlanması

3.    Asfaltsız köy yolunun kalmaması

4.    İçme suyu olmayan köyün kalmaması

5.    Alt yapısı Kanalizasyonsuz köyün kalmaması

6.    Telefonsuz iletişimsiz köyün kalmaması

7.    Ebesiz sağlık ocağının kalmaması

8.    Hastanelerin Doktorsuz kalmaması

9.    İmkânsızlıktan eğitimine devam edemeyen öğrencilere destek verilmesi

10. İlimizin imajı ve tanıtımı için STK’larla işbirliğinde bulunulması

11. Bingöl Organize Sanayinin canlandırılması

12. Düşüncesi fikri ne olursa olsun herkesin ‘Bingöllülük’ paydasında toplanması

25 MARTTA DAVETLİMİZSİNİZ

Dokuz yıldır gazetecilik ilkelerinden ödün vermeden ‘Sizin gazeteniz’ sloganıyla yayın hayatına başarılı bir şekilde devam eden Bingöl Haberci gazetesi yeni yaşını kutluyor. 25 Martta Ümraniye Princess salonunda gerçekleştirilecek gecemize siz değerli okuyucularımızı bu köşe aracılığıyla davet ediyorum.

Gecemizde yeni yaşımızı kutladığımız gibi sitemiz www.bingolhaberci.com üzerinden yaptığımız ‘Bingöl’ün en’leri’ anketi ile halen sitemiz üzerinden devam etmekte olan ‘Türkiye’de en iyiler’ anketlerinin sonuçları da açıklanıp hak sahiplerine plaketleri verilecek. Siyasetçilerimiz, derneklerimiz, işadamlarımız ve okuyucularımızla kutlayacağımız bu gecenin de hayırlı olması dilerim.

Dokuz yıl az değil. Kısıtlı imkânlarla 12 sayfa gazete çıkarmak, haber, matbaa parası ve eleman sıkıntısına aldırmadan yorulmadan koşar adımlarla yaptık işimizi ve çok şükür bugün haberiyle, yorumuyla, analiziyle, tasarımıyla “yerel gazetecilikte çığır açan” bir seviyeye geldik. Bizi kıskanan yerel gazetelerin çokluğu, yaptığımız işi ne kadar doğru ve özenli yaptığımızın da en önemli göstergesi.

Pek çok ulusal gazetede çalışan gazeteciden “Dokuz yıl Bingöl adıyla gazete çıkarmak büyük başarı” lafını işitmek bizim için en büyük motivasyon kaynağı.

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.