DOLAR
32,4225
EURO
34,7347
ALTIN
2.477,90
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Adaklı’da seçim kulisleri erken başladı

19.03.2021 02:19
450
A+
A-

Türkiye genelinde yerel yöneticilerin belirleneceği seçimlere bir yıl var

Türkiye genelinde yerel yöneticilerin belirleneceği seçimlere bir yıl var. Ancak Adaklı ilçemizde şimdiden adaylar arasında yarış başlamış durumda. Bingöl Haberci olarak sayıdan itibaren belli aralıklarla yerel seçimlere yönelik analizler yapacağız. Kıyasıya mücadelenin yaşanacağı Adaklı’da, adaylar kimler olacak?

Anketimiz için son gün, 20 Mart.

Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerle ilgili, seçimlerin nabzını bir yıl boyunca sizlere en sıcak şekilde aktarmış olacağız.

Adaklı ilçesinde 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisinden belediye başkan adayı olan Resul Antlı, Ak Parti adayı Zeki Işık’ı geçerek başkanlık koltuğuna oturdu. Daha sonra Ak Parti’ye geçti ancak il ve ilçe teşkilatıyla olan bağlarının güçlü olmadığı konuşuluyor.

2014 Yerel seçimlere bir yıl kala Adaklı’da aday olacaklar çalışmalara alttan, alttan başladı.

binguven-bal2

Gazetemizin istihbaratına göre şimdiden 8 aday adayı mevcut. Buna yeni ekleneceklerle beraber bu sayının artacağı söyleniyor. Gazete olarak bu gelişmeler üzerine 20. 02. 2013 tarihinde başlayan ve 20.03 2013 tarihlerinde sonlandıracak bir anket başlatmış bulunuyoruz.

ADAKLI’NIN NÜFUSUNDAN FAZLA OY KULLANILDI

Adaklı ilçesinin nüfusundan fazla oy kullanılmış olması ilçe insanının siyasete olan ilgisini gösterirken, oy kullananların sayısı 11.500’e ulaştı. Adaylar arasındaki çevreleri ve taraftarları arasında internet ve teknoloji yarışmasına dönüşmesi de adayların kendilerini ve eksiklerini göstermeleri açısından önemli bir veri olarak kabul ediliyor.

RESUL ANTLI, SACİT ALMALI İTTİFAKI DEVAM EDECEK Mİ?

Adaklı seçimlerinde Işık’lara karşı son seçimde ittifak kuran Antlı ve Almalı devam edecek mi? Bu soru henüz cevabını bulamazken, mevcut Belediye Başkanı Resul Antlı’nın devam etme niyetinde olduğu, başlattığı işlerinin devamı için bir dönem daha halktan talebi olacağı söylenileniyor.
Diğer taraftan iki dönem başkanlık yapan Sacit Almalı, bir toplantıda “seçimin bittiği günden beri çalışıyorum” diyerek ne kadar istekli olduğunu gösteriyor. Yine bir dönem başkanlık yapan Tekin Işık’ında amcaoğlu Zeki Işık’ın bir önceki seçimde kaybetmesi üzerine alternatif olarak ağabeyi Metin Işık’ı hazırladığı da duymayan yok gibi.

ZEKİ IŞIK BU SEFER TAMAM DİYOR

Bir önceki seçimde büyük umut ve iddiayla seçime Ak Parti’den aday olarak Resul Antlı’ya kaybeden Zeki Işık, Ak Parti’nin yeniden adaylık vermesi durumunda kesin kazanacağını iddia ediyor.

ATİLLA VE ERSİN ALMALI SIRA GENÇLERİN DİYORLAR

Yine iddialı olan Atilla Almalı yıllardır Belediye’deki hizmetleriyle sıranın kendine geldiğini düşünüyor. Diğer rakibi ise yine eski ilçe başkanı Ersin Almalı. Bu ikilinin aynı aileden Sacit Almalı’ya artık önümüzü aç, gençlere yol ver diyecekleri konuşulsa da, ailenin büyüklerinin Sacit Almalı’dan yana karar vereceği konuşuluyor.

Ayhan Aktaş, ankete göre açık ara önde götürürken internet gençliği ile olan ilişkilerinin yanı sıra, Sacit Almalı’ya en büyük rakip olarak görülen Zeki Işık’ın kayınbiraderi üzerine siyasi bir oyun olduğu iddiaları da konuşuluyor.

Ankete göre üçüncü sırada bulunan Zafer Ayazoğlu ve sessiz bir şekilde durumu takip eden Halis Arpacık’ın yakınları da Ak Parti kulislerinde adaylık konusunda çabaları olduğu belirtiliyor.

Genel kanaat, Ak Parti, Zeki Işık veya Sacit Almalı ikilisinden hangisine adaylık verirse, onun kazanacağı şeklinde.

NOT: 20.03.2013 tarihi itibari ile Adaklı il genel meclis üyeleri Vehbi Güzelsoy ile M. Sait Yazıcı’dan memnuniyetin yanı sıra, ‘yeni dönemde kimleri görmek istiyorsunuz?’ anketi başlayacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.