DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

KARAARSLAN’DAN ORMAN KESİMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

KARAARSLAN’DAN ORMAN KESİMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
11.10.2021 23:08
457
A+
A-


Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, Karacehennem Ormanlarında 35 hektarlık alanda yapılan kesimlerle ilgili açıklama yaptı.

Karlıova İlçesi Kızılağaç Köyü Meşeli Mezrası Karacehennem Ormanının güvenlik gerekçesiyle kesiminin ve yöre halkının tepkisinin söz konusu olduğunu ifade eden Karaarslan, “Bingöl Orman İşletme Müdürümüz İbrahim Börü’yü aradım. Orman işletme Müdürlüğünce kesimin köylülerin bilgisi dahilinde olduğunu, Dikili satış ihalesine konu edilen 427 nolu bölmede bulunan meşe ağaçlarının kesim çağına gelmiş olduğu sağlıklı fertler elde etmek ormanların devamlılığını ve gençleştirilmesini sağlamak için kesim işlemlerinin yapılmakta olduğunu, yapılan çalışmayla kurumaya yüz tutmuş orman alanının iyileştirilmesinin sağlanmakta olduğu bilgisini aldım. Ve ayrıca ilgili bölmede yapılan kesim işlemlerinin köylülerle görüşülerek başlanmış olması içimi rahatlattı. Daha sonra telefonla irtibat kurduğum köylülerimizin mutluluklarını öğrendim. Gelinen son durum hepimizi mutlu etmiştir.

Bir TEMA üyesi Eğitim Toplum Gönüllüsü olarak bu sevindirici sonu sizlerle paylaşmak; kışlık odun ihtiyacı için bilinçsizce ağaç kesiminden dolayı kuruyan yerler onarılıp, yeniden filizlendirilecek…

Canımız gibi korumak zorunda olduğumuz ormanlarımız; ağaçları, çalıları, otsu bitkileri, börtü böceği ve hayvanlarıyla Kara Ekosistemimizdir ve hepimizin elbirliği ile onları koruyup kollamamız gerekir. bozulmaya yüz tutmuş ekosistemi düzeltmek, kuraklık kapıda dediğimiz bu son günlerdeki dünya sorununu el ele vererek çözmek en önemli görevimizdir. Öyle yerimizde oturup, klavye başında yazmak çözüm değil. Emek ve özveriyle, gerekirse bizimde elimize alacağımız çapalarla hep birlikte başaracağız. Buna yürekten inanıyorum.”

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.