DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

İki üniversite bitirdi… Ayakkabı tamir ediyor!

İki üniversite bitirdi… Ayakkabı tamir ediyor!
02.12.2023 00:13
102
A+
A-

Sosyoloji mezunu ayakkabı tamircisi Ömer Kılıç, alım gücünün düşmesinden dolayı ayakkabı tamiratına yoğun talep olduğunu söyledi.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Bingöl’de ayakkabı tamircilerinin mesaisi başladı. Bingöl’de 15 yıldır baba mesleğini sürdüren Ömer Kılıç, kış ayına girilmesiyle birlikte ayakkabı tamirlerinde yoğunluk yaşandığını dile getirdi.  Sosyoloji ve sağlık işletmeciliği bölümlerinden mezun olan Kılıç, atanamadığından dolayı babasının 40 yıldır yaptığı mesleği devam ettiriyor.

Alım Gücü Düştü! Tamir Arttı!  

Özellikle mevsim geçişlerinde yoğunluk yaşandığının altını çizen Kılıç:  “kışa geçerken aşırı bir artış oluyor, özellikle sonbahar aylarında, çünkü kışlık ayakkabılarda daha çok tamirat gerekli oluyor” ifadelerine yer verdi. Alım gücünün düşmesinden dolayı da bu kadar yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Kılıç: “insanlar artık 3 bin, 5 bin lira verip bir ayakkabı alamıyor. Eskileri getirip tamir ediyorlar” dedi.

binguven-bal2

Çalışma Saatlerimiz Arttı! Bu aylarda çalışma saatlerinde de artış olduğunu vurgulayan Kılıç, olumsuz hava şartlarından dolayı da zorluklar yaşadıklarına dikkat çekti. Kılıç, “Soğuk havada çalışmak biraz daha zor oluyor. Bir de yerimiz dar, hepimiz içeride de çalışamıyoruz. Hani eleman yok. Yoksa biz daha fazla kişide çalışırız. Bu işi yapabilen kimse yok” şeklinde konuştu. 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.