DOLAR
32,4480
EURO
34,7930
ALTIN
2.443,10
BIST
9.950,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

HÖSNEK DERNEĞİNDEN YILDIRAY GÜRLÜK’E TAM DESTEK

HÖSNEK DERNEĞİNDEN YILDIRAY GÜRLÜK’E TAM DESTEK
29.11.2022 13:30 | Son Güncellenme: 30.11.2022 13:19
375
A+
A-

Yerel seçim yarışlarının yoğun geçtiği Adaklı’da 2024 yerel seçimleri için belediye başkan adayları öne çıkmaya başladı. Adaklı ilçesine bağlı Güngörsün – Hösnek Mahallesinin İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren dernek yönetimi tarafından düzenlenen bir toplantı ile 2024 yerel seçimlerinde Adaklı belediye başkan adaylarının Yıldıray Gürlük olduğunu açıkladılar.

Güngörsün – Hösnek Derneğinin eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri

SEÇİM STARTI VERİLDİ

1999 yılında İstanbul Sancaktepe de kurulan Güngörsün Derneği tarafından düzenlenen bir toplantı ile Adaklı Belediye başkan adaylarını açıklayan dernek yönetimi, siyasi arenada bizde varız ve “Yıllardır destek verdiğimiz adaylardan da destek bekliyoruz” vurgusunda bulunuldu.

binguven-bal2

Dernek yönetiminin düzenlediği toplantıya büyük ilgi gösteren Güngörsün halkından, tek bir ağızdan tam destek sözü verildi.

Söz alan kurucu dernek başkanı Habip Gülmemiş, “Uzun zamandır köylülerimizden neden bizim köyden bir aday çıkarmıyorsunuz diye öneriler ve sitemler gelirdi. Bizde bu dönem bir arayış içine girdik, birçok adaya teklif yaptık ve en son Yıldıray Gürlük ile konuştuk, sağ olsun oda bizi kırmadı ve “Siz dernek olarak destek verirseniz, ben aday olurum” diyerek kendine olan güvenini gösterdi.

Bizde eski ve yeni yönetim kurulu olarak sizi bu amaçla davet ettik, şimdi bir adım öne çıkan bu adayımıza destek verecek misiniz? Diye sordu, Salonda bulunan tüm üyeler, alkışlarla destek verdi.

ADAKLI’DA HER SEÇİMDE IŞIK VE ALMALI YARIŞINDAN SIKILDIK

Bir önceki dönem Dernek başkanlığı yapan Remzi Güzel söz alarak Yıldıray Gürlük’e tam destek ile yanında olacağını açıkladı.

Güzel, yaptığı konuşmada; “Bir önceki dönemde başkanlık değil hizmet etmek amacıyla bir müteahhit olarak görevi kabul etmiştim ve yaptığımız dernek ortadadır. Bu derneğin temelinde başta Çelebi Çınlayan, Sabri Eser, Habip Gülmemiş ve kendimi söylemiyorum, başkanlarımız ve derneğimizin tüm üyelerimizin desteği ile bu mekan oluştu, bu birliğe katkı sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum”.

Remzi Güzel, “Kendi dönemimizde iki eser ortaya çıkardık, köyde cami ve burada da bu derneğimizin üst katını düğün ve konferans salonuna çevirdik, hamdolsun ki iki eserimiz de ortadadır. Köyde cami yaparken zaman zaman çok zorlandık, dernek başkanı olarak bizzat belediye başkanı ile görüştüm, bin dereden bahane ederek yeterince destek verilmedi. Bizde bu çalışmaları yaparken gördüğümüz bu eksikliğe artık dur demenin zamanı gelmişti, onun için eski başkanlar ve yeni yönetim kurulu ile istişare ederek öne çıkan Yıldıray kardeşimizi destek vermeye karar verdik. Buradan dönüş yok. Biz, Hösnek olarak Adaklı’da her seçimde belirleyici isek, bu seçimde tüm üyelerimizden destek istiyorum. Adaklı’da yıllardır Işık’lar, Almalı’lar yarışmasını seyrediyoruz, bundan tüm çevre köylerimiz de rahatsızlar artık. 30 yıl önce Hösnek’ten İshak Gümüş başkanlık yapmış bir daha da Adaklı dışından çıkamadı. Bir kerede Pulur, bir de Sığank, bir kere Çetan’lı biri de başkanlığa gelsin” dedi.

DALLI, BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Tuzla’da faaliyetlerini sürdüren Adaklılar Dernek başkanı Aziz Dallı da söz alarak birlik ve beraberlik olduğu sürece aşılmayacak hiçbir engel olmaz, dedi. Dallı, “Bende bir Hösnekli olarak böyle bir derneğin yapılması ve büyük hizmetlere ev sahipliği gururlandırıyor. Bu birlikle olabilen işlerdir. Birlikte kuvvet doğar atasözüdür. Belediyecilik hizmet işidir, dernekçilikte öyledir. Aldığınız kararı ve birliği takdir eder başarılar dilerim” diye konuştu.

GÜRLÜK: “SİZ VARSANIZ, BENDE VARIM”

Kiğı ve Adaklı’da Yedisu Lokantalarının sahibi Yıldıray Gürlük, Belediye başkan adaylığını açıkladı

Sahneye alkışlarla çıkan Belediye başkan adayı Yıldıray Gürlük, “Siz varsanız, bende varım” diye konuştu.

Kendisine gösterilen destek ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gürlük, “Beni arayıp bu görevi bana layık gören dernek başkanlarımın bu önerisi beni duygulandırdı. O günde söyledim, bugünde, yarın da aynı sözümü söylüyorum. Siz varsanız, bende varım. Öncelikle bu değerli mekânda bizi buraya davet eden eski ve yeni dernek yönetimine teşekkür ediyorum.

Hösnek, yıllardır bu birlikteliği İstanbul’da burada başarmış. Koca bir dernek ve içerisinde nişanların, düğünlerin, taziyelerin yapıldığı bir mekanı bu konuma getiren, emek veren tüm başkanlarıma ve üyelerimizi kutluyorum. Burada kendimi gurbette hissettim.

Herkes burada, tüm akraba ve köylülerim buradalar. Bizde Kiğı’da ve Adaklı’da yıllardır hizmet sektörü ile ticaret yapıyoruz, belediyecilik de hizmettir. Halkla ilişkiler bakımından avantajlıyız. Toplumumuz bize inanmış, bizde bu toplumu mahcup etmeyeceğiz inşallah. Potansiyelimiz var, sizler yanımızda olduğunuz sürece, başaramayacağımız hiç bişey yoktur.

Ben buraya gelmeden Adaklı çevremiz ile görüşmeler yaptım, herkesin dediği şu; Hösnek yanında mı? Evet, potansiyelimiz çok büyüktür. Biz kendimize inanmamız lazım, kendimize inanır ve sahaya çıkarsak, bu potansiyeli gören çevreler de yanımızda olur. Tekrar şahsıma ve köyümüzün bir ferdi olarak gösterdiğiniz bu desteklerinizden dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım” .

Başkan adayı Yıldıray Gürlükten sonra yeni yönetim kurulu adına söz alan Eşref Çimen, “Bizler büyüklerimizin aldığı bu karar ile gençler olarak bir adım daha öne çıkarak adayımıza sahip çıkacağız. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu seçimde zamanımızdan, maddi ve manevi desteklerimizle sahada olarak destekleyeceğiz” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.