DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“Bingöllü sanatçılar üvey evlat mı?”

“Bingöllü sanatçılar üvey evlat mı?”

“Bingöllü sanatçılar üvey evlat mı?”
22.03.2021 19:40
543
A+
A-

“Bingöllü sanatçılar üvey evlat mı?”

Bingöllü Sanatçılar ve Tiyatrocular Derneği (Bingöl Musiki Derneği) Başkanı Veysel Canlı, Bingöl’de kendi üyelerine üvey evlat muamelesi yapıldığını iddia ettiler.

Bingöl de yapılan sanatsal ve kültürel etkinliklerde Bingöllü sanatçı ve tiyatroculara görev verilmemesi Bingöl Musiki Derneği Başkanı Canlı tarafından kınandı.

Her platform da ‘Bingöllüyüz Bingöl için yapın’ söylemleriyle karşılaştıklarını belirten Dernek Başkanı Canlı, kendilerinin Bingöl için her türlü göreve hazır olduklarını ancak pastayı hep yabancıların yediğini dile getirdi.

binguven-bal2

“KURUMLAR TOP SEKTİRİYOR”

Sürekli yapılan etkinliklerde görev verilmemesiyle ilgili sorularına muhattap bulamadıklarından yakınan Canlı: “Kurumlar sürekli top sektiriyor, muhattap bulamıyoruz. Herkes topu bir diğerine atıyor. O kurum diğer kurum yaptı diyerek işin içinden çıkmaya çalışıyor. Bizler gerçeğin ne olduğunu biliyoruz. Bu memleketin evlatları olarak neden etkinliklerde üvey evlat muamelesi görüyoruz. Neden dışlanıyoruz. Bunun nedenini bilmek istiyoruz. Coşkun Sabah ve Muazzez Ersoy gibi sanatçılar çıkıp Yeditepe Konserleri adı altında paralar alıyor, ama Bingöl’de kıt kanaat geçinen yerel sanatçılara destek verilmiyor. Sanatçılarımız yapılan programlarda yok sayılıyor. Bizler yetkililerimizin bir an önce bu yanlıştan dönüp gerçeği görmelerini istiyoruz” diyerek sitemde bulundu.

 Yıllardır her platformda kendilerine yapılan yanlışı dile getirdiklerini belirten Canlı, artık kurumların top sektirmeyi bırakmasını ve yapılan haksızlığa son vermesini istedi.

“BİZLERİ YOK SAYANLARI YOK SAYACAĞIZ”

Kurum kurum gezdiklerini ve ellerinin boş kaldığına dikkat çeken Canlı: “Sorunlar çözülmezse bizlerde bundan sonra çeşitli eylemlerle bizleri yok sayanları yok sayacağız. Her platform da gerek siyasilerimiz gerekse kurum amirlerimizi onure ettik. Ancak görünen o ki onlar bizleri yok sayarak ahde vefanın ne olduğunu bilmediklerini gösterdiler. Bu siyasilerimize ve kurum amirlerimize son uyarımızdır.” şeklinde konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.