DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Gelen giden söz verdi ama DSİ parkında değişen olmadı!

Bingöl dsi parkı

Gelen giden söz verdi ama DSİ parkında değişen olmadı!
27.06.2021 21:34 | Son Güncellenme: 27.06.2021 21:40
565
A+
A-

Bir zamanlar Bingöllülerin vazgeçilmez piknik ve mesire alanlarından olan Devlet Su İşleri (DSİ) Parkı, şimdi tanınmaz halde. Bir önceki dönem Belediye Başkanı Yücel Barakazi, belediye meclisinden geçirdiği yetki ile parkı mesire alan yapmak istedi ama yapılmadı. Erdal Arıkan Belediye Başkanı olduktan sonra 2020 Mayıs ayındaki açıklamasında, DSİ alanının mesire alanı olacağı müjdesini verdi ama değişen bir şey yok.

 Kaynak: Çabakçur gazetesi 12 Şubat 2018 http://www.capakcurgazetesi.com.tr/dsi-parki-mesire-alani-olacak-37949

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, DSİ parkının belediyeye devredilmesinin ardından mesire alanı olarak düzenleneceğini söyledi.

binguven-bal2

Barakazi, yaptığı açıklamada, Şubat ayı meclis toplantısında DSİ parkının belediyeye devredilmesi hususunda meclisten oy birliğiyle yetki alındığını belirtti.

ARIKAN’DAN PİKNİKÇİLERE DSİ PARKI MÜJDESİ

Kaynak: Bingolonline: https://www.bingolonline.com/haber/piknikcilere-dsi-parki-mujdesi-70057.html

Düzağaç bölgesinde bulunan ve ulaşımı Bingöl-Muş karayolundan sağlanan DSİ Parkı’nın sahipsizliği vatandaşların tepkisine yol açıyor. Bir zamanların vazgeçilmez piknik alanlarından olan DSİ Parkı, kaderine terk edilmiş durumda.

ERZURUM BELEDİYESİ DESTEĞİYLE ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “DSİ Parkının devrini aldık. Çok güzel bir çalışma yaptık, projemizi bitirdik. Erzurum Büyükşehir Belediyemizden de bir söz aldık. DSİ Parkını bayramdan sonra bir aksilik olmazsa Erzurum Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla bu sene Bingöl’ümüze kazandıracağız. Erzurum Belediye başkanımız ile görüşmelerimiz oldu, bu konuda sözleri oldu. İnşallah güzel bir çalışmamız olacak” dedi.

GÜLBAHAR BARAJI DA MESİRE ALANI OLACAK

Gülbahar barajıyla ilgili proje çalışmalarının da sürdüğünü aktaran Başkan Arıkan, somut adımlar atılacağını belirtti.

Arıkan, “Ayrıca Gülbahar Barajı mesire alanımızla ilgili çok güzel bir çalışma yürütüyoruz. Covid-19 süreci çalışmaları yavaşlattı. Biz yaklaşık 8 aydır üniversitemizin de desteği, ekipleriyle birlikte çok güzel bir çalışma yaptık, taslağını yaptık. İnşallah bunu da bir aksilik olmazsa ya bu yıl ya da önümüzdeki yıl içinde ilk kazmasını vuracağız. Bingöl’e hitap edecek bir çalışma yapacağız. Yeşilliğiyle ve oradaki suyla bütünleşmiş bir mesire alanı, sosyal alana dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.

BU REZALET BİNGÖL’E YAKIŞIYOR MU?

Hafta sonu ailesiyle piknik alanına giden bir vatandaş, gazetemize gönderdiği fotoğraflarla durumu “rezalet” olarak değerlendirdi.

O vatandaş, “Ailemle gittim, bir wc yok. 20 yıl önce geldiğim park alanın her tarafında çöp yığını.  Burada belediye yok mu?” şeklinde eleştirilerde bulundu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.