DOLAR
32,3652
EURO
34,9704
ALTIN
2.323,66
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

TORPİLLE İŞE ALIMLARIN ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ İLE NE ALAKASI VAR?

TORPİLLE İŞE ALIMLARIN ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ İLE NE ALAKASI VAR?
13.06.2022 14:46 | Son Güncellenme: 15.06.2022 19:25
340
A+
A-

Torpille işe alımlar konusunda Bingöl Valiliği’nden, Bilgi Edinme Yasası kapsamında dilekçe yazıp bilgi isteyen CHP Bingöl İl Yönetimine, Bingöl Valiliği’nden verilen cevapta, gerçekleştirilen alımların kamuoyunu ilgilendirmediği belirtilirken, istenilen bilgi ve belgelerin özel hayatın gizliliğini ihlal edebileceği sebebiyle yanıt verilmediği ifade edildi.

GEÇİŞTİME AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Bingöl İl Başkanlığı tarafından Bingöl Valiliğine verilen dilekçede; “Bingöl Valiliğimize, Kaymakamlıklarımıza, Bingöl İl Özel İdaresine, Köylere Hizmet götürme Birliklerine, Devlet Su İşleri Bingöl Şube Müdürlüğüne ve bunlara bağlı birliklere il ve ilçelerimizden 2022 yılında personel alımı gerçekleşmiş midir?

binguven-bal2

Gerçekleşmiş ise kaç kişi alınmıştır?

Alınanlar hangi usul ve esaslara göre alınmıştır?

İşe alımlarla ilgili basın ve yayın organlarında duyuru yapılmış mıdır?

İşe alınanların isimleri nelerdir?” sorularına karşı Bingöl Valiliğin dilekçeye verdiği cevapta; “4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu Kurum İçi düzenlemeler Başlıklı 25. Maddesinde “Kurum ve kuruluşların kamuoyunu ilgilendirmeyen ve sadece kendi personeli ile kurum içi uygulamalarına ilişkin düzenlemeler hakkındaki bilgi veya belgeler bilgi edinme hakkının kapsamı dışındadır” hükmü ve “Özele Hayatın Gizliliği başlıklı 21. Maddesinde kişinin izin verdiği haller saklı kalmak üzere, özel hayatın gizliliği kapsamında, açıklanması halinde kişinin sağlık bilgileri ve özel aile hayatına, şeref ve haysiyetine, mesleki ve ekonomik değerlerine haksız müdahale oluşturacak bilgi ve belgeler bilgi edinme hakkı kapsamı dışındadır” denilmektedir. İfadeleri yer aldı.

CHP KONUYU HALKIN VİJDANINA BIRAKIYORUZ”

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yayınlayan CHP İl Başkanlığı, konuyu kamuoyunun vicdanına bıraktıklarını ifade etti. CHP’den yapılan açıklama şu şekilde; “Değerli Basın Mensupları; Son zamanlarda ilimizde gerçekleştirilen torpilli alımlarla ilgili Bingöl Valiliğine bilgi edinme yasasına istinaden vermiş olduğumuz dilekçeye cevap verilmiş ve bilgi talebimiz özel hayatın gizliliği gerekçe gösterilerek RED edilmiştir.

Hiç bir ilana çıkılmadan, her hangi bir sınava tabi tutulmadan iktidar mensubu kişilerin 1. ve 2. derece yakınlarını kurumlara doldurmaya devam etmektedir. Kamu kurum ve bağlı iştiraklerine personel alınacağı zaman ilgili kurumun internet sitesinde, yerel basında ve iş-kur sitesinde ilana çıkılması gerekirken bunların hiç biri yapılmadan AKP’li yöneticilerin yakınları alınmıştır. Bingöl halkının, gençlerin hakları hiç bir kural tanımadan gasp edilmiş ve edilmeye devam edilmektedir.

AKP il başkanının bir tane isim vermedik açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz. İl, ilçe ve merkez ilçe yöneticilerinin kaç tanesinin işe nasıl alındığını kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.

Bingöl Valiliğinin ve AKP İl başkanının cevaplarını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz”.  

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.