DOLAR
32,3025
EURO
35,1095
ALTIN
2.272,70
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C

SANCAK GENÇLİĞİ İÇİN EN İYİ YATIRIM OLDU

SANCAK GENÇLİĞİ İÇİN EN İYİ YATIRIM OLDU
01.01.2023 01:23 | Son Güncellenme: 01.01.2023 01:57
339
A+
A-

Yaklaşık bir yıl önce Sancak Belediye başkanı Nusret Koçin, tekstilci İsmet Tüker’i beldeye getirmesi ve Belediye binasının üst katında çok amaçlı kullandığı konferans salonunu geçici olarak tekstil atölyesine çevirerek, işsizlere istihdam sağlamasıyla başlayan süreç, 250 kişilik fabrika yapımı ile taçlandırıldı.

250 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Sancak beldesinde 250 kişinin istihdam edileceği tekstil tesisinin açılışı gerçekleşti.

binguven-bal2

Açılış törenine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Vali Kadir Ekinci, Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gökhan Şahin, AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdul Vahap Yoğunlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, Adaklı Belediye başkanı Zeki Işık, Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin, Bingöl İŞKUR müdürü Cevdet Baycuman, İl Genel Meclis başkanı Hasan Basatemur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, “Geldiğimiz noktada üretime dayalı bir yatırım ortamı oluştu” dedi.

Sancak beldesinde tam kapasiteye ulaştığında 250 kişinin istihdam edileceği anımsatan TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, istikrarın önemine dikkat çekti. Huzur ve güven ortamıyla beraber yatırımların geldiğini belirten Yılmaz,  “Çok önemli bir tesisin faaliyete geçmesine şahitlik ediyoruz. Bingöl’ün farklı yerlerinde insanlarımıza iş imkânı sağlamış durumda. Sadece bu tesis tam kapasiteye çıktığında 250 insanımız çalışmış olacak. Bunların da çoğu genç kızlar. Evlerine düzenli, sağlıklı bir şekilde gelir sağlamış oluyorlar. Gençlerimiz için son derece anlamlı yatırımlar bunlar. Ama sadece burada yapmıyoruz. Adaklı, Solhan, Karlıova, Genç’e kadar Bingöl’ün merkezinde ve her yerde bu tesislerimizi yapıyoruz.

Yılmaz,” Bütün bunlar huzur ve güven ortamında gerçekleşiyor. Huzurumuz olmasaydı, güvenimiz olmasaydı, böyle yatırımlar gerçekleşmezdi. Çok şükür şuanda artık bu bölgede terörden bahsetmiyoruz. Üretimden bahsediyoruz. Gençlerimize yeni iş imkânları oluşturmaktan bahsediyoruz, yeni girişimcilikten bahsediyoruz, kültürel, sanatsal faaliyetlerden bahsediyoruz. Ve inşallah böylede yolumuza devam edeceğiz. Cenabı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın inşallah, birliğimiz beraberliğimiz olduğu sürece ülkemizin istikrarı devam ettiği sürece çok daha iyi hedeflere yürüyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“ÖNCE İNSAN, ÖNCE İSTİHDAM DEDİK”

Açılışta bir konuşma yapan Sancak Belediye başkanı Nusret Koçin, “Amacımız işsizlerimize istihdam sağlamaktı, bunun için rahatımızı değil, insanımızı düşündüğümüz için belediye binamızın çok amaçlı salonunu kullandık. Bizler bir süre rahatsız da olsak, şikâyetçi olmadık, biz belediye makamında misafirlerimizle otururken atölyeden sesler geliyordu, bunu gören misafirlerimiz de takdirle karşıladı. Çünkü önce insan, önce istihdam sağladığımız için şikâyetçi olmadık. İlk etapta yaklaşık 60 kişi ile başlandı, sonrasında 100 kişi istihdam sağlandı ve fabrikamız tamamlandıktan sonra taşıma başladı, şu anda 175 kişi çalışıyor, yakında bu sayı 250’ye ulaşılması planlanıyor. Bu tekstil fabrikası, belde kızlarımıza ve gençlerimize umut oldu. Gurbette çalışma için gidenler, kendi memleketinde ailelerinin yanında çalışma imkanı oluştu. Bu proje, bugüne kadar belde gençlerine direk olarak en iyi yatırım diyebilirim.

Bu yatırımı beldemize kazandıran başta Milletvekillerimize, Valimize, Kalkınma ajansı yetkililerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜKER: FİRMAMIZ, 850 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYOR

İsmet Tüker önderliğindeki 7 kardeşin ortaklığıyla Bingöl Organize Sanayi Bölgesi’nde Lin Tekstil, merkez Simani Mahallesi’nde Adakar Tekstil, Kiğı’da Kiğı Tekstil, Sancak’ta Sancak12 Tekstil adıyla yatırımları bulunan firmanın Bingöl’de sağladığı toplam istihdamın 850 olduğu, 2023 hedefinin ise Bini aşkın olacağı kaydedildi.

İSTANBUL’DAN SANCAK’A GERİ GELDİLER

İstanbul’da tekstil sektöründe çalışırken Sancak Beldesinde açılan tekstil fabrikası sayesinde tersine bir göç yaparak ailesinin yanına gelen Derya Kutlutemur “İstanbul’da 6 yıl boyunca tekstil sektöründe çalıştım. Burada böyle bir yer açıldığını duyunca ailemin yanına geldim. Burada bu sektörün açılması çok iyi oldu” ifadelerini kullandı.

Yıllarca İstanbul’da tekstil firmalarında çalıştığını ve 2 yıl önce Sancak’a geldiğini anlatan 35 yaşındaki Abdulhekim Koçin ise “Buraya geldiğimde iş yoktu. Bir süre hayvancılıkla uğraştım, çobanlık yaptım. 1,5 yıl önce burada atölyeler açıldı ve ben de çalışmaya başladım. Şimdi yeni binamıza geçmiş olduk. İyi ki böyle yatırımlar hayata geçti. Başka memleketlere gitmemize gerek kalmadan kendi topraklarımızda iş, aş sahibi olduk. Maaşımız var, sigortamız var, memnunuz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Sancak’ta ikamet eden ve 1,5 yıl önce işe başladığını dile getiren Nihal Babur (22) de şunları söyledi; “Karapınar Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Burada makineci olarak çalışıyorum. Genellikle mont, yelek ve bazen de yağmurluk dikiyoruz. Yoğun bir tempomuz var. İşimizden memnunuz. Allah razı olsun herkesten”

Daha önceleri köyde üç ay çalışıp beş ayda kış şartlarından dolayı evde yattığını belirten Harun Köysüren ise “Daha önceleri köyde üç ay çalışıp beş ayda evde kış şartlarından dolayı oturuyorduk. Çalışma imkânımız azdı. Bu tekstilin açılması ile yılın on iki ayı çalışma imkanına sahip olduk” dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.