DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Bürçün: Dem dema meye

Bürçün: Dem dema meye
28.03.2024 13:10
69
A+
A-

Bingöl’de Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları’nın katılımıyla düzenlenen DEM Parti mitinginde konuşan Eşbaşkan Aydın Bürçün; Dem dema meye, biz geliyoruz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bingöl’de DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın katılımıyla miting düzenledi.

Genç Caddesi PTT Kavşağı önünde başlayan mitinge Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Belediyesi Eşbaşkan Adayları Çiçek Ariç ve Aydın Bürçün katıldı.

EŞBAŞKANLAR PROJELERİNİ ANLATTI

Bingöl Belediyesi Eşbaşkan Adayı Çiçek Ariç, kadınlar için kentte yapılacak projeleri sıraladı. Ariç, “Bizler kazanacağız” dedi.  Aydın Bürçün ise açlık grevlerindeki ve tutsak siyasetçileri selamlayarak sözlerine başladı. “Yıllardır belli bir kesime hizmet eden rantçı, talancı belediye zihniyeti var” diyen Bürçün, buna cevabı 31 Mart’ta vereceklerini söyledi.

Miting’de konuşan Hülakü, alanın diğer parti mitinglerinde olduğu gibi taşıma sistemiyle dolmadığını, tamamen Bingöllülerden oluştuğunu söylerek, “Etrafımıza bakıyoruz; Xarpêt, Melêtî, Erzirom otobüsü yok, taşımalı miting sistemiyle meydanları dolduramaya çalışanlar buraya baksın. Çewlig halkının gücüne bakıp utansınlar. İşte bu yüzden hepinizi yürekten bir kez daha selamlıyorum” dedi.

binguven-bal2

ZAZAKÎ MECLİSTE KONUŞULMUYOR

Hülakü, anadil önündeki engellere dikkat çekerek, AKP’lilerin Zazaki’yi kentte konuştuklarını ancak Meclis’te konuşmadıklarını söyleyerek, bu politikaya karşı halkın sandıkta yanıt vereceğini belirtti.

TORUNLARIN SENİ UTANDIRMAYACAK

Hülakü’nün ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, bu seçimin “Şeyg Said’e hakaret edenler ile Şeyh Said’in torunları arasında” olduğunu belirterek, “Şeyh Said darağacına giderken ‘Torunlarımıza utandıracak bir şey bırakmadık’ demişti, torunların seni utandırmayacak” dedi.

Miting alanını dolduran binlerce kişiyi Zazaki selamlayan Uçar, yaptığı konuşmasında 4 gün sonra yapılacak yerel seçimlerin önemi üzerinde durdu.  Bingöl halkının asimilasyon politikaları ve Alevilik inancının tanınmaması karşısındaki direnişini dile getiren Uçar, “Bu direniş hiç bitmedi. Bingöl üzerinde mevcut iktidarın kirli oyunlarının olduğunu biliyoruz.

Kürt halkının unutamayacağı değerleri var. Bunlardan biri Şeyh Said. Kürt halkının mücadelesinde hiçbir zaman unutulamayacak bir değerdir. Siyaseti kendi çıkarları için yürütenler Şeyh Said’e hakaret etmekten geri durmadılar. Bugün iktidarın adayı ve iktidarın kendisi, Kürt halkının değerlerine hakaret edenlere ses çıkarmıyor ve utanmadan Kürt halkından oy istiyor” dedi.

‘AKP, KÜRT KATLİAMI İSTİYOR’

AKP’li bir ismin, en büyük Kürt partisinin AKP olduğunu yönündeki söylemlerini hatırlatan Uçar, “Biz tarif edelim; Kürtlerin partisi Kürtlerin halkıdır. Kürtlerin partisi dinmeyen, durmayan Kürt halkının mücadelesidir. AKP’li yetkilinin birisi en büyük Kürt Parti AKP’dir derken yaptıklarına bakalım. AKP, kayyım ile Kurdistan’da var olmaya çalışıyor.

Bizler Kürt sorununun çözülmesi için yürüyüşler yaparken, AKP bütün bakanlarını yeni Kürt katliamı yapmak için ülke ülke gezdiriyor. En büyük Kürt partisi olduğunu belirten iktidar, Kürt katliamını seçimden sonrası için müjde olarak veriyor. Takdir halkındır” ifadelerini kullandı.

‘ONLAR İÇİN HUZUR CEPLERİ DOLDURMAK’ 

‘Kayyım geldi, huzur geldi’ diyen bir AKP’linin daha olduğunu dile getiren Uçar, “AKP’nin huzurdan anladığı hiçbir zaman aynı olmadı. Onlar için ceplerini doldurmak huzur. Sel felaketini yaşayan bir vatandaşın belediye başkanından yediği tekme onlar için huzur. Rant ve talan bütün ekolojik değerlerin yok edilmesi, Kurdistan’ın hafızasının yok edilmeye çalışılması onlar için huzur. Bingöl’de son yıllarda binlerce insanımız göç etmek zorunda kaldı.

Hiçbir göç AKP’nin güvenlikçi ve savaş politikalarından bağımsız değil. Çewlîg’de yıllardır bunlar belediyeyi yönettiklerini iddia ediyorlar. Bingöl su kaynaklarının en çok olduğu yerlerden birisi ama temiz suya ulaşamıyor bu halk. AKP belediyeciliğinin bize reva gördüğü bu sisteme kabulümüz var mı?” diye konuştu. 

binguven-bal2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.